reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Dziewczyny miałam dziś konsultacje z endokrynologiem i ogólnie dostałam trochę jeszcze badań do wykonania. Z tego co zrozumiałam eśli nie mam żadnych chorób immunologicznych to tsh bd mieściło się w górnej granicy i będzie okej, jeśli jednak mam to jest za wysokie i będziemy musiały to zbić. Mam skierowanie na usg tarczycy, mam ponownie tsh i t4, Anty TPO i Anty TG, oraz zbadać poziom progesteronu patrząc po mojej nieregularności cyklu mówi żeby 21,22dc zrobić.

reklama
A mi się przeziębienie rozkręca i mrowi w jajniku kolejny dzień... :D Ten wrzesień naprawdę piachem w oczy, ani nie da wyraźnego znaku, ani nie da zająć umysłu czymś innym.
Miejmy zatem nadzieję, że druga polowa września i październik będzie lepszy🤞🏻.

Oj, bo jak my się wszystkie na czerwcowych pojawimy, to system padnie😄.

Dziewczyny miałam dziś konsultacje z endokrynologiem i ogólnie dostałam trochę jeszcze badań do wykonania. Z tego co zrozumiałam eśli nie mam żadnych chorób immunologicznych to tsh bd mieściło się w górnej granicy i będzie okej, jeśli jednak mam to jest za wysokie i będziemy musiały to zbić. Mam skierowanie na usg tarczycy, mam ponownie tsh i t4, Anty TPO i Anty TG, oraz zbadać poziom progesteronu patrząc po mojej nieregularności cyklu mówi żeby 21,22dc zrobić.
Kurczę, co endo, to inne doświadczenie, inne podejście. Przypomnij, jakie masz TSH?
Czemu nie zrobiła Ci usg na tej wizycie?

Widzisz, ja mam Hashi (anty-TG podwyższone, powyżej normy), tarczyca typowa dla osób z Hashimoto.
I miałam TSH na poziomie 2,33- według tej babeczki, u której byłam, bez przeszkód mamy się starać.
Tylko jeśli bym zaszła, od razu mam zwiększyć dawkę lewotyroksyny.
Według Twojej endo muszę dalej zbijać (zbijam).

I jak tu teraz podejść do tematu🤷🏻‍♀️😵‍💫…Co lekarz, to inne podejście.

Kurczę, co endo, to inne doświadczenie, inne podejście. Przypomnij, jakie masz TSH?
Czemu nie zrobiła Ci usg na tej wizycie?

Widzisz, ja mam Hashi (anty-TG podwyższone, powyżej normy), tarczyca typowa dla osób z Hashimoto.
I miałam TSH na poziomie 2,33- według tej babeczki, u której byłam, bez przeszkód mamy się starać.
Tylko jeśli bym zaszła, od razu mam zwiększyć dawkę lewotyroksyny.
Według Twojej endo muszę dalej zbijać (zbijam).

I jak tu teraz podejść do tematu🤷🏻‍♀️😵‍💫…Co lekarz, to inne podejście.
Ja miałam teleporade bo w pracy jestem 🙈. A miałam na razie tylko tsh i t4 robione. Dodaje zdj moich wyników.

Załączniki

• Screenshot_20220915_114136_com.google.android.apps.docs_edit_52244549835777.jpg
    Screenshot_20220915_114136_com.google.android.apps.docs_edit_52244549835777.jpg
    74,4 KB · Wyświetleń: 75
reklama
A mi się przeziębienie rozkręca i mrowi w jajniku kolejny dzień... :D Ten wrzesień naprawdę piachem w oczy, ani nie da wyraźnego znaku, ani nie da zająć umysłu czymś innym.

@acetylocholina jak lubisz głupotki i absurd, to zobacz bajkę Rozczarowani. Małż mi pokazał ze 3 odcinki i jest tak durne, że bawi niesamowicie :D
Też byłam teraz chora, brałam wszystko jak leci żeby sobie pomóc i chyba sobie wysuszyłam błony śluzowe nie tylko te w nosie, bo takiej Sahary to ja w życiu nie miałam a trzydziestka pyknęła już dawno 😆

Do góry