reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Zobaczę, bo zapisalam się na najszybszy termin z pakietu🙈
Daj koniecznie znać . Ja muszę utrzymać wynik maksymalnie do 2 - tak lekarka stara się utrzymać od kilku kat teraz miałam 1,7 i powiedziała że idealne do starań. Za to mój mąż miał teraz kiepskie tsh bo powyżej 4 i z badan pozostałych i usg tarczycy wyszło mu hashimoto 🥲

reklama
Eh u mnie już się pms włącza, ciągle bym coś jadła, śluz gęsty kremowy. Teoretycznie dziś 8dpo i jakoś tak mi się wydaje że we tym miesiącu nie pykło no ale zobaczymy. Jakiś taki dołek mnie lekki złapał
Ja miałam tak samo, mega gęsty śluz.. i beta urosła, tylko, że u mnie nic z tego dobrego raczej nie będzie. Także u Ciebie wszystko może się zdarzyć ❤️

Skoro już nie dostałam się do doktora Paśnik poczekam na następna ture zapisów lub na fb jakaś dziewczyna może zwolni, mysle nad zrobieniem kilku badan które piszą dziewczyny na grupie ze miały na pierwszej wizycie np KIR
No niby można, dużo dziedczyn robi kir, widziałam ze doktor Paśnik tez zleca czesto cytokiny i test imk ? Ale może być tak, ze zrobisz te badania, pojedziesz do niego a po wywiadzie da Ci jeszcze inne i i tak nie włączy leczenia dopóki nie zrobisz tamtych.
Z tym, ze na Kir czeka się miesiąc. No i tez jak robisz kir to chłop HLA-C

Daj koniecznie znać . Ja muszę utrzymać wynik maksymalnie do 2 - tak lekarka stara się utrzymać od kilku kat teraz miałam 1,7 i powiedziała że idealne do starań. Za to mój mąż miał teraz kiepskie tsh bo powyżej 4 i z badan pozostałych i usg tarczycy wyszło mu hashimoto 🥲
No właśnie tak czytałam, mam na szczęście niedługo endokrynolog, więc zobaczę. Z jednej strony to przeszkoda i wiem, że u mnie podejrzenie nadal braku owulacji, a ma to wpływ. Z drugiej strony moja przyjaciółka przy poziomie 10 zaszła 🤷‍♀️, ale no już i tak teraz etap, że po owu muszę już się zgłosi, będziemy sprawdzać i powoli szukać powodu.

A czy oprócz na tsh, zwracacie uwagę, że jest wysokie pomimo, że mieści się w normie laboratoryjnej? Bo o tsh też dopiero z forum się dowiedziałam 🤷‍♀️, 3 lekarzy w między czasie mówiło mi okej 🙈, że mam spokojnie sobie czekać bo organizm po antykoncepcji dochodzi do siebie i jak nie ma owulacji to przez to, że będziemy się martwić za jakoś czas 🙈. No teraz mam się zgłosić po rzekomej owulacji, żeby zacząć sprawdzać, ale nie wiem ile z tego wyniknie, więc chyba pomału też sama muszę zacząć działać, bo większość badań podstawowych to i tak sama sobie zażyczyłam 🤷‍♀️

A wiemy, czy u @Agnes4312 i @Harinka wszystko rozwija się w porządku?
Hej. Normalnie nie mam kiedy tu napisać, nie mówiąc o nadrobieniu zaległych stron🙈
Wczoraj rano powtórzyłam test. Kreska jest dużo mocniejsza. Po pracy pojechałam odebrać wynik proga ale nie powtarzałam już bety. Mam pakiet med i w tym tygodniu chce się wybrać już do lekarza. Powinien widzieć pęcherzyk:) to będzie najlepsze potwierdzenie.
Odebrałam wyniki proga i nie spotkałam się wcześniej z taką jednostką i takimi normami. Czy taki wynik wyklucza już cp? Ktoś potrafi to przeliczyć na te standardowe jednostki?😅

Załączniki

• 16630434050643225009186493837641.jpg
    16630434050643225009186493837641.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 96
Hej. Normalnie nie mam kiedy tu napisać, nie mówiąc o nadrobieniu zaległych stron🙈
Wczoraj rano powtórzyłam test. Kreska jest dużo mocniejsza. Po pracy pojechałam odebrać wynik proga ale nie powtarzałam już bety. Mam pakiet med i w tym tygodniu chce się wybrać już do lekarza. Powinien widzieć pęcherzyk:) to będzie najlepsze potwierdzenie.
Odebrałam wyniki proga i nie spotkałam się wcześniej z taką jednostką i takimi normami. Czy taki wynik wyklucza już cp? Ktoś potrafi to przeliczyć na te standardowe jednostki?😅

Twój progesteron po przeliczeniu to trochę ponad 32 więc bardzo ładny.
Progesteron powyżej 25 z dużym prawdopodobieństwem wyklucza cp, ale niestety nawet progesteron 300 nie daje takiej pewności na 100%. Póki co nic nie wskazuje, że dzieje się cokolwiek nie tak 😁

reklama
A czy oprócz na tsh, zwracacie uwagę, że jest wysokie pomimo, że mieści się w normie laboratoryjnej? Bo o tsh też dopiero z forum się dowiedziałam 🤷‍♀️, 3 lekarzy w między czasie mówiło mi okej 🙈, że mam spokojnie sobie czekać bo organizm po antykoncepcji dochodzi do siebie i jak nie ma owulacji to przez to, że będziemy się martwić za jakoś czas 🙈. No teraz mam się zgłosić po rzekomej owulacji, żeby zacząć sprawdzać, ale nie wiem ile z tego wyniknie, więc chyba pomału też sama muszę zacząć działać, bo większość badań podstawowych to i tak sama sobie zażyczyłam 🤷‍♀️
Nooo tak- w zasadzie najpierw na to zwrócił uwagę. I u mnie TSH było blokadą, bo ledwo pobrałam hormony, to za 3 tygodnie byłam w ciąży (poronionej w 9 tc). Przedtem dokładnie 15 miesięcy staraliśmy się bez skutku, a wystarczyło wcześniej pójść do lekarza.
Schodziłam z TSH na poziomie 5,15, przy 2,64 dowiedziałam się o ciąży. Przy jakim zaszłam? Nie wiem🤷🏻‍♀️.

Do góry