reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Bardo ładny, zupełnie standardowy poowulacyjny wykres 😉
Najważniejsze, ze ta owulacja była. Mam usunięty lewy jajowód i jajnik, i wyczytałam, ze wtedy owu jest co 2 miesiąc i nie wiem czy tak jest czy nie, bo w sierpniu nie prowadziłam temperatury i paski mi sie skończyły na wyjezdzie a i mąż byl ze mną dopiero od 21 dnia cyklu i nie udało się nic.

Najważniejsze, ze ta owulacja była. Mam usunięty lewy jajowód i jajnik, i wyczytałam, ze wtedy owu jest co 2 miesiąc i nie wiem czy tak jest czy nie, bo w sierpniu nie prowadziłam temperatury i paski mi sie skończyły na wyjezdzie a i mąż byl ze mną dopiero od 21 dnia cyklu i nie udało się nic.

To wyczytałaś bzdurę😜
Ja mam dwa jajniki i jeden drożny jajowód a 90% cykli mam owulacje z lewego jajnika.
Byłoby wspaniale jakby to było takie proste obliczyć bez monitoringu, z którego jajnika będzie owulacja i co 2 msc mieć szansę na owu z drożnej strony 😂

To wyczytałaś bzdurę😜
Ja mam dwa jajniki i jeden drożny jajowód a 90% cykli mam owulacje z lewego jajnika.
Byłoby wspaniale jakby to było takie proste obliczyć bez monitoringu, z którego jajnika będzie owulacja i co 2 msc mieć szansę na owu z drożnej strony 😂
Ale u mnie nie ma 1 jajnika... to owu jest tylko z prawej, tzn ze co miesiąc mam z prawej na pewno? Eeee to fajnie .

reklama
Ale u mnie nie ma 1 jajnika... to owu jest tylko z prawej, tzn ze co miesiąc mam z prawej na pewno? Eeee to fajnie .

W przypadku owulacji nie ma czegoś takiego jak na pewno.
Mozesz mieć zawsze z prawej, możesz nigdy nie mieć, możesz 3 msc mieć potem 5 nie mieć. To loteria. U mnie na przykład lepiej pracującym jajnikiem jesy lewy. Z prawego w całym roku mialam może jedna owulacje, ale być może gdybym miała tylko prawy to by się uaktywnił i nadrobił.
Tu nie da się przewidzieć nic z pewnością. Można obserwować i się domyślać.
Nawet przy dwóch sprawnych jajnikach są cykle bez owulacji

Do góry