reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Skoro dzisiaj był dzień na dramy, to ja zarzucę lekką dramą.
Kupiłam test ciążowy, bo cycki mi spuchły, i tak je zaczynam lekko czuć, pojawiły się na nich niebieskie żyłki(tak jak miałam w ciąży), poza tym byłam mokra kilka dni po owulacji w sumie nadal jestem, no i kłucie jajników i pierdzenie.
Pierdzę strasznie. Czasem w pracy wkurzam się, że ktoś jest obok, bo pierdnąć nie mogę swobodnie.

Tak, wiem, że jak baba chce być w ciąży, to nawet jak ją mały palec u stopy boli, to podciągnie to pod objawy

@ ma przyjść we wtorek, teraz jestem w 23 dc, czyli na typowo okresowe objawy za wcześnie (przynajmniej u mnie), a na test w sumie też za wcześnie.

Aaa, Rossmann to zdziercy- Pinki mają za 13,49😡.
spoko mam to samo co Ty,ale test dzisiejszy biały ... wiec nie testuje juz i probuje w nastepnym cyklu 🤷‍♀️🤷‍♀️ wiec na mnie juz z gory mozecie dac 🩸 :)

Moja sfazowała w tym cyklu, także nie wiem, ile wynosi, @ ponoć 19.09 albo ewentualnie 23.09.
Faza lutealna jest zazwyczaj stała więc można sprawdzić ją na podstawie np poprzednich cykli jeśli miałaś kiedyś monitoring i wiesz kiedy była owulacja. Ewentualnie jak ktoś robi testy owulacyjne to można sprawdzić długość fazy od piku LH do pierwszego dnia miesiączki- też powinna być w miarę stała.
Ja mam zawsze owulację w dniu PIKU na testach więc wiem dokładnie kiedy przyjdzie okres jeśli robie testy. 🙂

Ja mam fazę lutealną 15 dniową więc u mnie co najwyżej byłby dzień okresu lub spóźnienia. 😅

Nawet w przypadku 15 dniowej fazy ten 16 dzień wysokich temperatur to już szansa na "coś". Co oczywiście nie znaczy, że na milion procent jest się w ciąży. Chodzi po prostu o to, że dopiero wtedy mozna na wykresie temperatur doszukiwać się czegokolwiek związanego z ciążą.
Ja na przykład miałam przepiękny wykres chyba w pierwszym cyklu mierzenia temperatur... No napalilam się jak rolnik na dotacje. Ciąży nie było oczywiście 😂

Załączniki

• Screenshot_20220908_134043.jpg
    Screenshot_20220908_134043.jpg
    113 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Do góry