reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Ja nikomu nie umniejszam. Podziwiam, bo do tego trzeba być sumiennym i w igle potem ten wykres ogarnąć. Ja po prostu Mówię, ze jestem leniem i wole spac 🤷‍♀️ Nie mam za bardzo problemu z owulkami, wiec czy mi pokaże na 13dc czy 14dc to mnie bez różnicy, i tak wole iść do gina bo muszę mieć leki, zaufałaby jemu niż swoim temperaturom. Ale nie wątpię ze jest to bardzo pomocne dla wielu kobiet. Ja po prostu sobie nie ufam xD
Nie czuje się przez to gorszą staraczką bo nie mierze temperatury. Robię już wystarczająco dużo, kolejne poświęcenie mnie nie interesuje na ten moment 🤷‍♀️

Nikt (przy najmniej w moim odczuciu) nie powiedział tu, że ktoś jest lepszy lub gorszy bo mierzy temperature. Chociaż te które się dopiero uczą mogły (również w moim odczuciu) poczuć się z lekka wyśmiane, że wkładają sobie w cipke termometr zamiast penisa.
Zakładam, że było tu drobne nieporozumienie w odbiorze "jak się chce" bo część odebrała to jako "jak się chce - ciąży" a według mnie chodziło o "jak się chce - zacząć mierzyć temperature".

Nikt (przy najmniej w moim odczuciu) nie powiedział tu, że ktoś jest lepszy lub gorszy bo mierzy temperature. Chociaż te które się dopiero uczą mogły (również w moim odczuciu) poczuć się z lekka wyśmiane, że wkładają sobie w cipke termometr zamiast penisa.
Zakładam, że było tu drobne nieporozumienie w odbiorze "jak się chce" bo część odebrała to jako "jak się chce - ciąży" a według mnie chodziło o "jak się chce - zacząć mierzyć temperature".
Nie mam w zwyczaju wyśmiewać jakiejkolwiek metody, która miała by pomoc w zajściu w ciąże 🙂
Nikt z nikogo się nie zaśmiewa, było troszkę smieszkow ale to ogólnie, nie personalnie 🙂

A ja mam inny opór. Ja się boje że nabawię się jakiejś infekcji 😔
. To bardzo słuszny i zrozumiały lęk.
Myślę, że odpowiednią higiena w tym przypadku powinna załatwić sprawę.
Zazwyczaj te termometry są w ładnych, plastikowych opakowaniach. Po każdym pomiarze jak już się wyśpisz możesz normalnie umyć taki termometr na przykład płynem do higieny intymnej i schować w pudełko. Wtedy ryzyko jest naprawdę niewielkie

reklama
A ja mam inny opór. Ja się boje że nabawię się jakiejś infekcji 😔
bo musisz kupić nowy, a nie ten stary z szafki z rtęcią, który sobie pchasz pod spoconą pachą, no co Ty 😂 A tak poważnie, to ja mierzę od listopada i żadnej infekcji się nie nabawiłam, ale ja bardzo rzadko je miewam, ale osoby które są podatne mogłyby mieć takie obawy

Do góry