reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Tak szczerze dziewczyny...
To zanim zaczęłam Was tu podczytywac i zanim później dołączyłam to myślałam że jak @ się spóźnia to musi być ciąża 🤣
Nie wiedziałam o betach tzn wiem co to tylko że trzeba robić bo to wiarygodniejsze niż testy 🤔
I że później trzeba badać przyrost bety...
Czuje się jakbym była w szkole i uczyła się czegos nowego codzien 🙂🙂🙂
Jeszcze parę miesięcy i sama będę taka mądra jak Wy 😆😆😆 będę znała te trudne nazwy które dla mnie są kosmosem obecnie 🤔

reklama
Taki opis

Załączniki

• IMG_20220907_140115.jpg
    IMG_20220907_140115.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 136
Tak szczerze dziewczyny...
To zanim zaczęłam Was tu podczytywac i zanim później dołączyłam to myślałam że jak @ się spóźnia to musi być ciąża 🤣
Nie wiedziałam o betach tzn wiem co to tylko że trzeba robić bo to wiarygodniejsze niż testy 🤔
I że później trzeba badać przyrost bety...
Czuje się jakbym była w szkole i uczyła się czegos nowego codzien 🙂🙂🙂
Jeszcze parę miesięcy i sama będę taka mądra jak Wy 😆😆😆 będę znała te trudne nazwy które dla mnie są kosmosem obecnie 🤔
wiesz co bo tak naprawdę to chyba jest więcej takich kobiet, które robią test ciążowy, widzą 2 kreski, nie robią bety, nie wiedzą co to prog, idą na usg w 6 tygodniu a za 9 miesięcy rodzi się bobo.
No a ze nas spotyka to co spotyka, to ta wiedza sama przychodzi. Niestety. Wolaabym nie musieć jej mieć...

wiesz co bo tak naprawdę to chyba jest więcej takich kobiet, które robią test ciążowy, widzą 2 kreski, nie robią bety, nie wiedzą co to prog, idą na usg w 6 tygodniu a za 9 miesięcy rodzi się bobo.
No a ze nas spotyka to co spotyka, to ta wiedza sama przychodzi. Niestety. Wolaabym nie musieć jej mieć...

Pewnie masz rację!
Ale jest pełno kobiet które nie mogą zajść w ciążę ( ja prawie rok się starałam o pierwsze dziecko) i mimo że się nie udaje to nie badają się nie szukają przyczyny. Sama taka byłam. Myślałam że samo się uda.
Ale po komplikacjach jakie przeszłam wiem że warto od początku się badać, i konsultować z kilkoma lekarzami jeśli coś nie pasuje.
A dzięki Wam wiem o co pytać lekarza, jakie badania zrobić wiem po prostu co dalej. A tak stalabym w miejscu i czekała na cud 😆😆😆

Pewnie masz rację!
Ale jest pełno kobiet które nie mogą zajść w ciążę ( ja prawie rok się starałam o pierwsze dziecko) i mimo że się nie udaje to nie badają się nie szukają przyczyny. Sama taka byłam. Myślałam że samo się uda.
Ale po komplikacjach jakie przeszłam wiem że warto od początku się badać, i konsultować z kilkoma lekarzami jeśli coś nie pasuje.
A dzięki Wam wiem o co pytać lekarza, jakie badania zrobić wiem po prostu co dalej. A tak stalabym w miejscu i czekała na cud 😆😆😆
no ja wiedziałam mniej więcej jak to wygląda, bo mój brat rodzony stara się już 6 lat... więc wiedziałam, ze to nie takie hop - siup.
Fajnie, ze doceniasz to, czego się tu dowiadujesz ❤️

I to jest wszystko?
Endo w fazie wydzielniczej sugeruje przebytą owulacje. Dziwi mnie brak opisu jajników, ale jeśli nie widział tam ciałka żółtego to prawdopodobnie zaczęło zanikać i zbliżasz się do miesiączki. Pytanie od jak dawna zanika. Jeśli jest jak mówię okres może się pojawić do 6 dni od dziś.

reklama
Do góry