reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Ile dni przed terminem owulacji robicie pierwszy test? Ja robię od 3 dni i wszystko takie blade że prawie nie widać, a owu niby za 2-3 dni wg kalendarza ale pewnie będzie później
Ja to chyba od roku za wcześnie konczyłam je robić, albo nie robiłam wcale stawiając na srodek cyklu, albo mi sie przesuneło mimo pasków, a ja juz lezałam rozkokoszona na łóżku z rekami nz brzuchu mówiąc do męża na hasło seks **o nie** już mi starczy** .... aż dziwi mnie ta krecha z dziś tak wybarwiona, za jakieś kilka godzin zrobię jeszcze jeden...

Ja to chyba od roku za wcześnie konczyłam je robić, albo nie robiłam wcale stawiając na srodek cyklu, albo mi sie przesuneło mimo pasków, a ja juz lezałam rozkokoszona na łóżku z rekami nz brzuchu mówiąc do męża na hasło seks **o nie** już mi starczy** .... aż dziwi mnie ta krecha z dziś tak wybarwiona, za jakieś kilka godzin zrobię jeszcze jeden...

Krecha na owulacyjnym?
Ja kilka cykli temu jednego dnia miałam 2 tłuste krechy po kilku godzinach bladziochy... No i byłam pewna że już za późno a za 2 dni od nowa krechy mocne i 2 dni się utrzymywały, ale w ciążę nie udało się zajść bo pewnie owulacja była ale ja już odpuściłam seksy bo byłam pewna że owu była wcześniej...

Juz po wizycie. I nic sie nie dowiedzialam. Jajniki ladne, macica tak samo. Edrometrium gr. 0.955 cm. Nie powiedział ze dostane @. Nie powiedział ze jestem w ciąży. Kazał poczekać dwa tygodnie i wrocic do niego gdyby sie @ nie pojawiła. Nie dostałam nic na wywołanie.

A to nie wszystko sumiennie o 6.00 nie ruszając się z łóżka, tylko siegam ręką po termometr i mierze. Ale czekaj czekaj 2.09 urodziny męża byly - mini impreza i drinki, więc chyba po tym dniu był taki skok...
To ma sens 😁 tak ogólnie mówiąc to temp skacze w górę po owu i utrzymuje się już w gorze, co potwierdza, ze się odbyła. To utrzymanie się jest ważna kwestia w tym wypadku, sama wartość skoku i poziom odniesienia również. Załączam przykład.

Załączniki

• B8663229-BB69-4C24-AC6C-4D3010ED2480.jpeg
    B8663229-BB69-4C24-AC6C-4D3010ED2480.jpeg
    99,9 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Juz po wizycie. I nic sie nie dowiedzialam. Jajniki ladne, macica tak samo. Edrometrium gr. 0.955 cm. Nie powiedział ze dostane @. Nie powiedział ze jestem w ciąży. Kazał poczekać dwa tygodnie i wrocic do niego gdyby sie @ nie pojawiła. Nie dostałam nic na wywołanie.
Wywołanie wydłużyłoby Ci cykl, jeśli nie jest ciążowy to okres powinien nadejść w zależności kiedy była owu i jaka jest faza lutealna. Jeśli nie nadejdzie i ciąża będzie wykluczona to wtedy ma sens wywoływanie jak dla mnie.

Do góry