reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
a ja jednak po swoim doświadczeniu poronny wolę robić i być przygotowana. Przy ostatnim biochemie zrobiłam betę tylko raz i potem pojechałam na wakacje i gdy już ta ciąża była dłuższa od poprzedniej i beta też najwyższa z tych trzech i zaczęłam się trochę oswajać to i tak pewnego dnia z rana obudził mnie ból brzucha i krwawienie. Miałam ze sobą tampony, ale okazało się, że w ogóle nie były potrzebne, bo tylko mnie zatykały (miałam więcej skrzepów niż zwykłej krwi - wybaczcie dosadne zobrazowanie) i musiałam lecieć i szukać sklepu z podpaskami. Tak wspominam Madryt… 😝
Współczuję takich wakacji.

No tak, w sumie każde poronienie inne.
U mnie nie było żadnych objawów. Po prostu szłam na kolejną wizytę kontrolną.

Będę myśleć, jeśli się uda.

no tak tak...🙈 A jeśli owulki nie będzie, to piku też nie ?
Niekoniecznie. Pik pokazuje tylko szczyt LH, po którym zwykle pęka pęcherzyk. Może być pik i nie być owu. I w druga stronę - możesz nie wyłapać piku (przy krótkim jak u mnie) i owu mieć. Pisałaś ze popołudniu było prawie, wieczorem jaśniej - LH skacze wiec może tak być, a może tez być tak, ze pik był rano i go przegapilas, utrzymał się pare godzin i zaczął spadać 😋

obudziłam się godzinę temu. Czuje się raczej średnio, wszystko boli 🤷‍♀️jajowód usunięty, była za duża ciąża zlokalizowana tak, ze inaczej się nie dało..
dzięki dziewczyny za troskę, jutro coś więcej napisze jak dostanę wypis :) (mam nadzieje!)
Przytulam, w maju przeszłam przez to samo. Lewy jajowód usunięty, rozżalenie po usłyszeniu serduszka😭

Niekoniecznie. Pik pokazuje tylko szczyt LH, po którym zwykle pęka pęcherzyk. Może być pik i nie być owu. I w druga stronę - możesz nie wyłapać piku (przy krótkim jak u mnie) i owu mieć. Pisałaś ze popołudniu było prawie, wieczorem jaśniej - LH skacze wiec może tak być, a może tez być tak, ze pik był rano i go przegapilas, utrzymał się pare godzin i zaczął spadać 😋
Dokładnie. Miałam raz tak, że już witał się z gąską a następne były blade i dopiero później był peak :)

Przykro mi... trzymaj się i daj znać jutro 🤗

Wszystko zależy od bety i ułożenia CP. U mnie znaleźli przy becie 1200 ale też wiedzieli czego szukali bo ja mialam bóle i plamienia. Tymczasowa trafila do szpitala chyba z podejrzeniem zaśniadu wiec pojerzewam że lekarze nie szukali CP i skoncentrowali się na pseudo pęcherzyku?

Nie wiedziałam że też miałaś CP, dawno ? Jak zareagowałaś na MTX?
W 2020 w czerwcu zdiagnozowali cp... Mtx pierwsza dawka nic nie dala poza mega krwawieniem bo beta urosła , druga spowodowała wychodzenie włosów garściami i spadek bety , potem jeszcze parę tygodni kontrolowałam betę już na NFZ dostawałam skierowania jak byłam w domu ... Straszne to i bardzo współczuję jak któraś z nas to przechodzi . W ciąży z ubiegłego roku robiłam chyba że 3 USG zanim pojawiło się serduszko chciałam wiedzieć czy wszystko jest ok i było aż do połówkowych 😥

reklama
Do góry