Witam. Piszę tu bo nie wiem co tym myśleć, kilka dni temu zrobiłam test ciążowy który okazał się być pozytywny. Wczoraj wieczorem i dziś w ciągu dnia miałam lekkie brudzenie więc stwierdziłam że przyspieszę swoją wizytę u lekarza. Z moich wyliczeń jest to 5 tydzień i 7 dni. Lekarz zbadał mnie i nie wiedział co może się znajdować obok zarodka. Mam stawić się u niego za tydzień ale nie wie co z tego wyjdzie bo nie wie co to jest nie posiada to naczyń krwionośnych więc mówił że nie jest to krwiak. Załączam zdjęcie może któraś z Was spotkała się z taką sytuacją.
reklama
Lekarz nic mi nie zalecił, jedynie powiedział mi bym skonsultowała to z lekarzem z którym jest w kontakcie. Jak pytałam o zrobienie bety to powiedział że nie ma sensu. Nie wiem w sumie czy coś podejrzewa czy może sam nie wiedział co zrobić w tej sytuacji.Skonsultowałabym to z jeszcze innym lekarzem. Czy robiłaś badania krwi, jak beta i prog? Masz jakiś ból?
Czasem dosłownie chwilę poboli mnie podbrzusze ale to tak delikatnie i czasem odcinek lędźwiowy tak to nic.Skonsultowałabym to z jeszcze innym lekarzem. Czy robiłaś badania krwi, jak beta i prog? Masz jakiś ból?
Lady Loka
Fanka BB :)
Nie ma sensu robić bety, kiedy jest obraz na USG.Lekarz nic mi nie zalecił, jedynie powiedział mi bym skonsultowała to z lekarzem z którym jest w kontakcie. Jak pytałam o zrobienie bety to powiedział że nie ma sensu. Nie wiem w sumie czy coś podejrzewa czy może sam nie wiedział co zrobić w tej sytuacji.
To samo powiedział lekarz, badał mnie nardzo długo ale nie był w stanie określić co jest obok zarodka. Jutro idę na konsultacje do innego lekarza zobaczymy co powie.Nie ma sensu robić bety, kiedy jest obraz na USG.
Postaraj się nie stresować na zapasTo samo powiedział lekarz, badał mnie nardzo długo ale nie był w stanie określić co jest obok zarodka. Jutro idę na konsultacje do innego lekarza zobaczymy co powie.
Tak właśnie myślałam, że jeśli coś by mu się nie podobało na usg to raczej zlecił by pójść na betę.Widocznie lekarz nie podejrzewa tych chorób, przy których robi się oznaczenie HCG po niepewnym USG... Oby miał rację i kolejne USG było już całkiem dobre!
reklama
Na nic się nie nastawiam, mam jednak cichą nadzieję że wszystko będzie dobrze.Postaraj się nie stresować na zapas
Dam znać jutro.