reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pęcherzyku, gdzieś jesteś ?

reklama
Hmm dosyć niska ta Twoja beta jak na 4 dni spóźnienia 🤔
To nie żaden wyznacznik. Wystarczy, że autorce przesunęła się owulacja.
No tez tak trochę pomyślałam … No trudno muszę czekać i zobaczymy
U mnie było tak, że pierwszy test ciążowy zrobiłam dopiero 5 dni po spóźniającej się miesiączce (nie chciałam sobie robić nadziei, myślałam, że @ przyjdzie jak tylko zrobię test). Wykonałam ten o najniższej czułości i jego kreska była wyraźna, ale nie jakaś szałowa. 8 dni po spóźnieniu beta wynosiła 1313, więc plus minus mogła być w okolicach Twojej tego 4 dnia po terminie miesiączki. Ja byłam u ginekologa dopiero w 6 tyg. wg OM, ale wiedziałam dobrze, że ja owulację mam o 4 dni później niż inne kobiety, mimo 28dniowych, równych cykli. I lekarz widział już pęcherzyk, ale gdybym szła tydzień wcześniej - nie byłoby szans, żeby lekarz coś zobaczył. Więc jeśli ty byłaś w 5tc u gina, a owulacja mogła się przesunąć, to noc dziwnego, że nic jeszcze nie widział ;)

To nie żaden wyznacznik. Wystarczy, że autorce przesunęła się owulacja.

U mnie było tak, że pierwszy test ciążowy zrobiłam dopiero 5 dni po spóźniającej się miesiączce (nie chciałam sobie robić nadziei, myślałam, że @ przyjdzie jak tylko zrobię test). Wykonałam ten o najniższej czułości i jego kreska była wyraźna, ale nie jakaś szałowa. 8 dni po spóźnieniu beta wynosiła 1313, więc plus minus mogła być w okolicach Twojej tego 4 dnia po terminie miesiączki. Ja byłam u ginekologa dopiero w 6 tyg. wg OM, ale wiedziałam dobrze, że ja owulację mam o 4 dni później niż inne kobiety, mimo 28dniowych, równych cykli. I lekarz widział już pęcherzyk, ale gdybym szła tydzień wcześniej - nie byłoby szans, żeby lekarz coś zobaczył. Więc jeśli ty byłaś w 5tc u gina, a owulacja mogła się przesunąć, to noc dziwnego, że nic jeszcze nie
Dziękuje za te słowa ♥️

Owulację na pewno miałaś później, bo nie da się zajść 2 dni po owulacji w ciążę. Musiałaś wtedy być jeszcze przed owulacja. A co za tym idzie ciąża jest młodsza niż om i to też tłumaczy dość niską betę (choć wcale nie niską!).
A na USG byłaś za wcześnie, przy takiej wartości po prostu nic nie widać. :)

Owulację na pewno miałaś później, bo nie da się zajść 2 dni po owulacji w ciążę. Musiałaś wtedy być jeszcze przed owulacja. A co za tym idzie ciąża jest młodsza niż om i to też tłumaczy dość niską betę (choć wcale nie niską!).
A na USG byłaś za wcześnie, przy takiej wartości po prostu nic nie widać. :)
Dziękuję ♥️ Ze stresu padnę chyba przed tym 14 😳🤣

Dziękuję ♥️ Ze stresu padnę chyba przed tym 14 😳🤣
Nie stresuj się, Mamusiu, bo tym nie pomożesz swojemu bąbelkowi. 😁 Jeśli bardzo się niepokoisz, możesz iść do innego lekarza wcześniej. Teraz jak pójdziesz, beta powinna już umożliwić zlokalizowanie pęcherzyka w macicy (ale bez zarodka, bez echa serca - więc nie wiem, czy jest sens, żebyś szła i znajdowała nowy powód do zmartwien 😁). Za tydzień raaaaczej już powinno być widać wszystko. :)

Nie stresuj się, Mamusiu, bo tym nie pomożesz swojemu bąbelkowi. 😁 Jeśli bardzo się niepokoisz, możesz iść do innego lekarza wcześniej. Teraz jak pójdziesz, beta powinna już umożliwić zlokalizowanie pęcherzyka w macicy (ale bez zarodka, bez echa serca - więc nie wiem, czy jest sens, żebyś szła i znajdowała nowy powód do zmartwien 😁). Za tydzień raaaaczej już powinno być widać wszystko. :)
No tak probuje sobie tłumaczyć ze lepiej poczekać bo ja pójdę teraz i nie będzie serduszka to znowu będę latać 😂

A i dobrze, że zmieniasz lekarza. Nie wiem jak ten na takim etapie mógł tak straszyć... 🙄 Trzymam kciuki!

A i dobrze, że zmieniasz lekarza. Nie wiem jak ten na takim etapie mógł tak straszyć... 🙄 Trzymam kciuki!
No tez tak myśle, ze dobrze jak pójdę do innego. To ze wymienił mi wszystkie możliwości - oczywiście same złe sprawiło, że teraz się tylko martwię…. No nic pozostaje czekać i czekać :) dziekuje za wsparcie 🥰

reklama
No tez tak myśle, ze dobrze jak pójdę do innego. To ze wymienił mi wszystkie możliwości - oczywiście same złe sprawiło, że teraz się tylko martwię…. No nic pozostaje czekać i czekać :) dziekuje za wsparcie 🥰
Teraz czekasz na pęcherzyk, potem na zarodek z serduszkiem, potem będziesz analizować objawy, czekać na ruchy, analizować ruchy... jestem w grupie czerwcowych mam i na tym etapie właśnie jesteśmy, a gdzie tu do porodu. Więc witaj w cyklu niekończących się obaw :)

Do góry