reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wczesna ciaza

Pamela26

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny wczoraj bylam na usg i byl sam pecherzyk lekarz powiedzial ze jest cialko zolte ale to jest bardzo wczesna ciaza ze wychodzi na 3 ,4 tygodni dostalam leki na podczymanie ciazy + acard i heparyne ostatnia miesiaczke
IMG-20220501-WA0004.jpeg
mialam 24 marca ale moje cykle sa rozne i dni plodne tez nie mam regularnych co myslicie o tym usg

reklama
Myślę że jeżeli lekarz mowil ze jest jeszcze wczesna ciąża to tak jest :) trzeba poczekac i tyle.. Na tak wczesnym etapie ma prawo być tylko pęcherzyk.. Ja byłam na USG w 6tyg i mało co było widać. Tydzień później był zarodek + akcja serca także cierpliwości. udaj się za ok2tyg na USG jeszcze razy

Bardzo Wczesna ciąża. Na tym etapie, pusty pęcherzyk ma prawo być. Na wizytę dlatego jeśli nie ma niepokojących objawów należy wybrać się conajmniej 2 tyg po terminie miesiączki. Pójdziesz za 2 tyg i powinno być już wszystko i zarodek i zapewne serduszko. :)

Myślę że jeżeli lekarz mowil ze jest jeszcze wczesna ciąża to tak jest :) trzeba poczekac i tyle.. Na tak wczesnym etapie ma prawo być tylko pęcherzyk.. Ja byłam na USG w 6tyg i mało co było widać. Tydzień później był zarodek + akcja serca także cierpliwości. udaj się za ok2tyg na USG jeszcze razy
lekarz Kazal mi isc za 8 dni na usg jak bede na urlopie w polsce zobaczyc czy leki dzialaja i na bete czy rosnie

Bardzo Wczesna ciąża. Na tym etapie, pusty pęcherzyk ma prawo być. Na wizytę dlatego jeśli nie ma niepokojących objawów należy wybrać się conajmniej 2 tyg po terminie miesiączki. Pójdziesz za 2 tyg i powinno być już wszystko i zarodek i zapewne serduszko. :)
Lekarz sprawdzal na jajnikach czy wytwarzane jest cialko zolte i wykryl na lewym i mowil ze jak jest cialko zolte to dzidzia powinna sie pokazac ale na wszelki wypadek przepisal mi progresteron

Lekarz sprawdzal na jajnikach czy wytwarzane jest cialko zolte i wykryl na lewym i mowil ze jak jest cialko zolte to dzidzia powinna sie pokazac ale na wszelki wypadek przepisal mi progresteron
zakładam, ze cykle są średnio 30 dniowe, to jesteś dopiero tydzień po terminie lub krócej. Na spokojnie. Ja byłam w 5+5 był przechytrzył żółtkowy. Teraz ide po jutrze będzie 7+5 i powinno być już serduszko z zarodkiem. Niestety czasami idziemy zbyt szybko i niewiele widzimy. Na wszystko trzeba czasu. Dbaj teraz o siebie i odezwij się po kolejnej wizycie :) ❤️

zakładam, ze cykle są średnio 30 dniowe, to jesteś dopiero tydzień po terminie lub krócej. Na spokojnie. Ja byłam w 5+5 był przechytrzył żółtkowy. Teraz ide po jutrze będzie 7+5 i powinno być już serduszko z zarodkiem. Niestety czasami idziemy zbyt szybko i niewiele widzimy. Na wszystko trzeba czasu. Dbaj teraz o siebie i odezwij się po kolejnej wizycie :) ❤️
Lekarz odrazu kazal przyjsc po pozytywnym tescie bo mam nieprawidlowosci genetyczne i musial potwierdzic czy to nie ciaza pozamaciczna zebym mogla jak najszybciej przyjmowac heparyne

reklama
Moje cykle sa rozne raz 28 raz 35 raz 30 a raz 40 wiec ciezko stwierdzic 🤷 miesiaczki mam nieregularne

Do góry