reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Puste jajo plodowe z usg 6 tc z om 8tc

reklama
Ja w szpitalu spędziłam dwa dni, jedna noc. Rano na izbie badania, bardzo długo czekałam na tabletki. Łyżeczkowanie kolejnego dnia. Mnie tłumaczono że tabletki pomagają w tym, żeby szyjka była bardziej przygotowana.

To ja miałam ekspress. O 13.20 miałam wizytę, a o 15 już zabieg. Jeszcze przed 18 wyszłam do domu ;-)

I generalnie bardzo się z tego cieszę, bo nie miałam czasu na rozważania.

To chyba zależy od szpitala. Mnie też trzymali 3 dni, najpierw było czekanie, aż pojawi się anestezjolog i w ogóle będzie czas na zabieg
No ale to na zabieg czekałaś, a nie po ;) wiadomo, że są rózne okoliczności i zalezy wszystko od stanu pacjentki, ale często wypuszczają, a jak nie to można poprosić. Mnie za drugim razem trzymali 3 dni po bo crp mi bardzo rosło i nie wiadomo było od czego. Ale nie mozna powiedzieć, ze nigdy nie wypuszczą.

Anestezjolog mi mowił, że z jego punktu widzenia nie ma problemu z wyjściem tego samego dnia po krótkiej narkozie.

Dziewczyny, ostatnia miesiaczke mialam 21 sierpnia( cykle nieregularne, po ok 33-34dni) . Dwa tygodnie temu 2 pazdziernika bylam potwierdzic ciaze, na usg byl widoczny tylko malutki pecherzyk ciazowy. Dzis bylam na wizycie, niestety lekarz nie daje szans tej ciazy. Z wielkosci pecherzyka ciazowego 6tc- 15mm( lekarz stwierdzil ze widzi taka kropeczke-byc moze to zarodek, ale powinno byc juz widac cos wiecej) .z miesiaczki wychodzi 8tc( zostałam poinformowana o mozliwym przesunieciu owulacji). Lekarz Powiedzial zeby przyjsc za tydzien, bo chce miec czyste sumienie. No i jak dalej bez zmian to zabieg i szpital. Jednak kazal sie nie nastawiac bo marnie to dziwi. Mialyscie podobne sytuacje. Wstawiam zdjecie usg z dzis:( mam same czarne mysli

U mnie była w sumie podobna sytuacja w sensie myślałam, że już po ptakach bo pęcherzyk 17mm, pusty - ale dziś syn ma 10 miesięcy.
Pytanie jeszcze jak to wygląda z Twojej strony tj. czy masz nadwagę, czy robiłaś jakieś bety? Kiedy zrobiłaś pierwszy test? Itd.

Czy lekarz ma nowy sprzęt? Czy specjalizuje się w USG? Jakie są że tak powiem jego zainteresowania zawodowe?

reklama
Do góry