reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Puste jajo plodowe z usg 6 tc z om 8tc

reklama
Ja w szpitalu spędziłam dwa dni, jedna noc. Rano na izbie badania, bardzo długo czekałam na tabletki. Łyżeczkowanie kolejnego dnia. Mnie tłumaczono że tabletki pomagają w tym, żeby szyjka była bardziej przygotowana.

To ja miałam ekspress. O 13.20 miałam wizytę, a o 15 już zabieg. Jeszcze przed 18 wyszłam do domu ;-)

I generalnie bardzo się z tego cieszę, bo nie miałam czasu na rozważania.

To chyba zależy od szpitala. Mnie też trzymali 3 dni, najpierw było czekanie, aż pojawi się anestezjolog i w ogóle będzie czas na zabieg
No ale to na zabieg czekałaś, a nie po ;) wiadomo, że są rózne okoliczności i zalezy wszystko od stanu pacjentki, ale często wypuszczają, a jak nie to można poprosić. Mnie za drugim razem trzymali 3 dni po bo crp mi bardzo rosło i nie wiadomo było od czego. Ale nie mozna powiedzieć, ze nigdy nie wypuszczą.

Anestezjolog mi mowił, że z jego punktu widzenia nie ma problemu z wyjściem tego samego dnia po krótkiej narkozie.

Dziewczyny, ostatnia miesiaczke mialam 21 sierpnia( cykle nieregularne, po ok 33-34dni) . Dwa tygodnie temu 2 pazdziernika bylam potwierdzic ciaze, na usg byl widoczny tylko malutki pecherzyk ciazowy. Dzis bylam na wizycie, niestety lekarz nie daje szans tej ciazy. Z wielkosci pecherzyka ciazowego 6tc- 15mm( lekarz stwierdzil ze widzi taka kropeczke-byc moze to zarodek, ale powinno byc juz widac cos wiecej) .z miesiaczki wychodzi 8tc( zostałam poinformowana o mozliwym przesunieciu owulacji). Lekarz Powiedzial zeby przyjsc za tydzien, bo chce miec czyste sumienie. No i jak dalej bez zmian to zabieg i szpital. Jednak kazal sie nie nastawiac bo marnie to dziwi. Mialyscie podobne sytuacje. Wstawiam zdjecie usg z dzis:( mam same czarne mysli

U mnie była w sumie podobna sytuacja w sensie myślałam, że już po ptakach bo pęcherzyk 17mm, pusty - ale dziś syn ma 10 miesięcy.
Pytanie jeszcze jak to wygląda z Twojej strony tj. czy masz nadwagę, czy robiłaś jakieś bety? Kiedy zrobiłaś pierwszy test? Itd.

Czy lekarz ma nowy sprzęt? Czy specjalizuje się w USG? Jakie są że tak powiem jego zainteresowania zawodowe?

reklama
Do góry