Laparoskopia to poważniejszy zabieg niż łyżeczkowanieW grudniu przeszłam przez cp i miałam laparoskopię w pełnym znieczuleniu 23 grudnia o ok 11, po 13 się wybudzilam a wypis miałam następnego dnia po 14 ale może to zależy po prostu od godziny wykonania zabiegu/operacji albo czy to był poważny zabieg
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Ale do lyzeczkowania masz narkozę na wziewach lub dożylną na 15min i od razu potem wstajesz.W grudniu przeszłam przez cp i miałam laparoskopię w pełnym znieczuleniu 23 grudnia o ok 11, po 13 się wybudzilam a wypis miałam następnego dnia po 14 ale może to zależy po prostu od godziny wykonania zabiegu/operacji albo czy to był poważny zabieg
93kora
Wypuszczają. Z własnej autopsji wiem. Łyżeczkowanie pod narkozą, po 2 albo 3 godzinach byłam już w domu. Czemu mają nie wypuszczać? Skoro jest łyżeczkowanie tzn, że jest całkowite oczyszczenie macicy.Wątpię żeby wypuszczali tego samego dnia
blanny
To nie chodzi o narkozę.Po zabiegu muszą cie zostawić na obserwacje bo jednak narkoza. Krotki zabieg pod narkoza .
Moja córka ma co roku robione zęby w narkozie u dentysty i około godzine-poltorej po skończonym zabiegu wychodzi do domu.
Teraz na sor miała rękę w narkozie nastawianą, po 2 godzinach wyszła do domu.
Bardziej prawdopodobne, że zostawiają na obserwację, jeśli np.
- coś się działo i chcą się upewnić, że wszystko jest ok
- za mało dób w szpitalu dla NFZ, żeby dobre pieniążki zapłaciło
- jest już późno i nie ma kto wypisu zrobić
poleczka234
Początkująca w BB
A ma Pani zdjecie usg tego 17mm pustego pęcherzyka, u mnie to wyglada tak .U mnie była w sumie podobna sytuacja w sensie myślałam, że już po ptakach bo pęcherzyk 17mm, pusty - ale dziś syn ma 10 miesięcy.
Pytanie jeszcze jak to wygląda z Twojej strony tj. czy masz nadwagę, czy robiłaś jakieś bety? Kiedy zrobiłaś pierwszy test? Itd.
Czy lekarz ma nowy sprzęt? Czy specjalizuje się w USG? Jakie są że tak powiem jego zainteresowania zawodowe?
Załączniki
poleczka234
Początkująca w BB
poleczka234
Początkująca w BB
Macica juz byla obkurczona przed ta diagnoza , wiec juz podejrzewali ze to ciaza stracona, szyjka lekkie rozwarcie, usg to tylko potwierdzilo
Angelika2497
Przykro miaktualizacja po tygodniu. W srode rano okazalo sie ze to nie puste jajo, a poronienie zatrzymane, serce nigdy nie zabilo . Ciaza obumarla. Jestem juz w domu , bylam dobe w szpitalu, podali mi 4 tabletki cytotecu i wykonali lyzeczkowanie.
reklama
reklama