reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Puste jajo plodowe z usg 6 tc z om 8tc

reklama
W grudniu przeszłam przez cp i miałam laparoskopię w pełnym znieczuleniu 23 grudnia o ok 11, po 13 się wybudzilam a wypis miałam następnego dnia po 14 ale może to zależy po prostu od godziny wykonania zabiegu/operacji albo czy to był poważny zabieg 🤷🏻‍♂️
Ale do lyzeczkowania masz narkozę na wziewach lub dożylną na 15min i od razu potem wstajesz.

Po zabiegu muszą cie zostawić na obserwacje bo jednak narkoza. Krotki zabieg pod narkoza .
To nie chodzi o narkozę.
Moja córka ma co roku robione zęby w narkozie u dentysty i około godzine-poltorej po skończonym zabiegu wychodzi do domu.
Teraz na sor miała rękę w narkozie nastawianą, po 2 godzinach wyszła do domu.
Bardziej prawdopodobne, że zostawiają na obserwację, jeśli np.
- coś się działo i chcą się upewnić, że wszystko jest ok
- za mało dób w szpitalu dla NFZ, żeby dobre pieniążki zapłaciło
- jest już późno i nie ma kto wypisu zrobić
;)

U mnie była w sumie podobna sytuacja w sensie myślałam, że już po ptakach bo pęcherzyk 17mm, pusty - ale dziś syn ma 10 miesięcy.
Pytanie jeszcze jak to wygląda z Twojej strony tj. czy masz nadwagę, czy robiłaś jakieś bety? Kiedy zrobiłaś pierwszy test? Itd.

Czy lekarz ma nowy sprzęt? Czy specjalizuje się w USG? Jakie są że tak powiem jego zainteresowania zawodowe?
A ma Pani zdjecie usg tego 17mm pustego pęcherzyka, u mnie to wyglada tak .

aktualizacja po tygodniu. W srode rano okazalo sie ze to nie puste jajo, a poronienie zatrzymane, serce nigdy nie zabilo . Ciaza obumarla. Jestem juz w domu , bylam dobe w szpitalu, podali mi 4 tabletki cytotecu i wykonali lyzeczkowanie.

Macica juz byla obkurczona przed ta diagnoza , wiec juz podejrzewali ze to ciaza stracona, szyjka lekkie rozwarcie, usg to tylko potwierdzilo

reklama
reklama
Do góry