reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ważne i sprawdzone porady w pielęgnacji naszych maleństw

hej dziewczyny moja tez ma potówki smaruje kremem i tyle co mozna więcej zrobic :) lekarz mi powiedział tylko "nie dawaj babci ubierac córki jak wychodzicie na spacer bo babcie zazwyczaj za ciepło ubbierają" patrząc na to że moja mama stała obok hehehe :) i tyłeczek smaruje od poczatku sudocremem i jest super zero odparzen a ten krem mam miesiac i jest jeszcze pół opakowania.
A sa jakies sposoby na te potówki ? bo raz je widac bardziej raz mniej :)

reklama
krochmal: Na każdy litr wody użytej do kąpieli należy wziąć 5 płaskich łyżeczek krochmalu ryżowego lub mąki ziemniaczanej. Odmierzony krochmal rozpuszcza się w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie mieszając dolewa się do wrzątku, aż do uzyskania przezroczystej gęstej cieczy, którą wlewa się do wody przeznaczonej do kąpieli. Przygotowany roztwór powinien dawać przy sprawdzaniu ręką uczucie przyjemnej śliskości, a jego temperatura powinna wynosić 38 stopni

nam pepek odpadl w 7 dobie nie uzywalismy nic...
kapiel- oilatum po kapieli oliwka, raz uzylam balsamy j&j, ale malej jakos tak skore wysuszyl... zaczela jej bardzo schodzic...:eek: nic mama zuzyje go...
na dupke sudokrem is the best u nas :cool2: potowek nie mamy....
a co do chusteczek uzywam pampers sensitive - ale ale po reklamie Angel musimy sprobowac tych hugiss mam w domu ze dwa opakowania ... pampersow uzywamy jeszcze 1 ale juz mamy ostatnia paczke... pozniej 2 zakupione mam dwie paki a potem mam zamiar zamowic te co agusia chwalila.. huggisy odpazyly nam tylek, tzn byl czerwony po nich dosc mocno ..........

ja tez na pepek w sumie nic nie uzywalam. mialam ten cudowny specyfik, ale nie byl potrzebny. co do chusteczek mi tez huggisy podpasowaly. co do odpazen to Mala nie ma i tylko jak skorka sie zaczerwienia to smaruje, tak jak nic nie ma to tylko wycieram, tak nam w szkole poradzili i jest dobrze. teraz tylko malej oczko ropialo to walcze z kroplami, ale to wyczyn trafic jej tam gdzie trzeba.:eek:

ja tez na pepek w sumie nic nie uzywalam. mialam ten cudowny specyfik, ale nie byl potrzebny. co do chusteczek mi tez huggisy podpasowaly. co do odpazen to Mala nie ma i tylko jak skorka sie zaczerwienia to smaruje, tak jak nic nie ma to tylko wycieram, tak nam w szkole poradzili i jest dobrze. teraz tylko malej oczko ropialo to walcze z kroplami, ale to wyczyn trafic jej tam gdzie trzeba.:eek:
nefi u nas tez problem z oczkiem , najpierw z jednym pozniej z dwoma ... niby przeszlo ale jak wstaje to ma ropke w koncikach ... nie zakreplam mu juz tylko przegotowana woda przecieram... urwanie pepka bo tego niecierpi :no:

dziewczyny u nas oczko tez ropialo i to dosc mocno i wyleczylismy .... herbata... zwykla herbate zrobcie, nie za mocna i przemywajcie kilka/kilkanascie razy dziennie ja mylam jak tylko widzialam rope i po 3 dniah przeszlo:-) a ropialo dosc mocno......

Kamila ale jaka herbatę? Rumuanek???? Podobno tym sie robi , ale piszesz zwykła , sypiana, w torebkach ??? Ja bym spróbowała

Nam oczka w szpitalu ropiały, to dostaliśmy okałdy ze świetlika - mieliśmy je trzymac 3x dziennie do pół godziny, ale ponieważ Rafał szybko nauczył sie pozbywac okładu (nawet przy zawinietych w rożek rączkach), to potem juz tylko przemywaliśmy ;-)

Nasze krostki na buzi to trądzik niemowlęcy (jednak - położna wczoraj to stwierdziła, co i ja podejrzewałam) + potówki oczywiście. Tradzik mija w około 4 tygodnie od pojawienia, niczym nie smarować - krochmalem dobrze przemyć.
Kąpiemy się w Oillan - 2x tyle produktu w tej samej cenie co Oilatum; firma Oceanic to "moja" firma, stąd wybór i jest jak najbardziej ok. Po każdym kąpaniu stan krostek też ulega poprawie (te we włosach, a buźkę też na początku wacikiem nasączonym w wodzie do kąpieli przecieramy).

reklama
Do góry