reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ważne i sprawdzone porady w pielęgnacji naszych maleństw

hej dziewczyny moja tez ma potówki smaruje kremem i tyle co mozna więcej zrobic :) lekarz mi powiedział tylko "nie dawaj babci ubierac córki jak wychodzicie na spacer bo babcie zazwyczaj za ciepło ubbierają" patrząc na to że moja mama stała obok hehehe :) i tyłeczek smaruje od poczatku sudocremem i jest super zero odparzen a ten krem mam miesiac i jest jeszcze pół opakowania.
A sa jakies sposoby na te potówki ? bo raz je widac bardziej raz mniej :)

reklama
krochmal: Na każdy litr wody użytej do kąpieli należy wziąć 5 płaskich łyżeczek krochmalu ryżowego lub mąki ziemniaczanej. Odmierzony krochmal rozpuszcza się w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie mieszając dolewa się do wrzątku, aż do uzyskania przezroczystej gęstej cieczy, którą wlewa się do wody przeznaczonej do kąpieli. Przygotowany roztwór powinien dawać przy sprawdzaniu ręką uczucie przyjemnej śliskości, a jego temperatura powinna wynosić 38 stopni

nam pepek odpadl w 7 dobie nie uzywalismy nic...
kapiel- oilatum po kapieli oliwka, raz uzylam balsamy j&j, ale malej jakos tak skore wysuszyl... zaczela jej bardzo schodzic...:eek: nic mama zuzyje go...
na dupke sudokrem is the best u nas :cool2: potowek nie mamy....
a co do chusteczek uzywam pampers sensitive - ale ale po reklamie Angel musimy sprobowac tych hugiss mam w domu ze dwa opakowania ... pampersow uzywamy jeszcze 1 ale juz mamy ostatnia paczke... pozniej 2 zakupione mam dwie paki a potem mam zamiar zamowic te co agusia chwalila.. huggisy odpazyly nam tylek, tzn byl czerwony po nich dosc mocno ..........

ja tez na pepek w sumie nic nie uzywalam. mialam ten cudowny specyfik, ale nie byl potrzebny. co do chusteczek mi tez huggisy podpasowaly. co do odpazen to Mala nie ma i tylko jak skorka sie zaczerwienia to smaruje, tak jak nic nie ma to tylko wycieram, tak nam w szkole poradzili i jest dobrze. teraz tylko malej oczko ropialo to walcze z kroplami, ale to wyczyn trafic jej tam gdzie trzeba.:eek:

ja tez na pepek w sumie nic nie uzywalam. mialam ten cudowny specyfik, ale nie byl potrzebny. co do chusteczek mi tez huggisy podpasowaly. co do odpazen to Mala nie ma i tylko jak skorka sie zaczerwienia to smaruje, tak jak nic nie ma to tylko wycieram, tak nam w szkole poradzili i jest dobrze. teraz tylko malej oczko ropialo to walcze z kroplami, ale to wyczyn trafic jej tam gdzie trzeba.:eek:
nefi u nas tez problem z oczkiem , najpierw z jednym pozniej z dwoma ... niby przeszlo ale jak wstaje to ma ropke w koncikach ... nie zakreplam mu juz tylko przegotowana woda przecieram... urwanie pepka bo tego niecierpi :no:

dziewczyny u nas oczko tez ropialo i to dosc mocno i wyleczylismy .... herbata... zwykla herbate zrobcie, nie za mocna i przemywajcie kilka/kilkanascie razy dziennie ja mylam jak tylko widzialam rope i po 3 dniah przeszlo:-) a ropialo dosc mocno......

Kamila ale jaka herbatę? Rumuanek???? Podobno tym sie robi , ale piszesz zwykła , sypiana, w torebkach ??? Ja bym spróbowała

Nam oczka w szpitalu ropiały, to dostaliśmy okałdy ze świetlika - mieliśmy je trzymac 3x dziennie do pół godziny, ale ponieważ Rafał szybko nauczył sie pozbywac okładu (nawet przy zawinietych w rożek rączkach), to potem juz tylko przemywaliśmy ;-)

Nasze krostki na buzi to trądzik niemowlęcy (jednak - położna wczoraj to stwierdziła, co i ja podejrzewałam) + potówki oczywiście. Tradzik mija w około 4 tygodnie od pojawienia, niczym nie smarować - krochmalem dobrze przemyć.
Kąpiemy się w Oillan - 2x tyle produktu w tej samej cenie co Oilatum; firma Oceanic to "moja" firma, stąd wybór i jest jak najbardziej ok. Po każdym kąpaniu stan krostek też ulega poprawie (te we włosach, a buźkę też na początku wacikiem nasączonym w wodzie do kąpieli przecieramy).

reklama
Do góry