reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Ja chcę tylko monitor oddechu, mamy kawalerkę więc niania mi zbędna :)

Super zakupy robicie ja dziś widziałam super kombinezon w lumpie biały, ale przyvrudzony i nie wzięłam bo nie wiedziałam czy się odpierze

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja mam nianie angelcare z monitorem oddechu. Niani w domu używałam tylko kilka razy jak przychodzili znajomi albo rodzina na posiadówkę, bo tak to raczej wszystko słychać. Ale jak pojechaliśmy na wakacje czy do znajomych na kilka dni to bez niani ani rusz. Mogliśmy sobie spokojnie do pozna w nocy grillować przed domem bez stresu, że mały się obudzi a my nic nie usłyszymy.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Niania to zależy kto ma jakie potrzeby, ja mieszkam w mieszkaniu wiec wydatek zbędny ale jakbym miała dom to pewnie by była bardzo pomocna.
Co do monitora oddechu też niepotrzebny (raczej jest używany przy noworodkach) - dla mnie zbędny

Fajne macie rzeczy dla dzieciaczków. Ja odkąd dowiedziałam się ze będę miała jeszcze dwóch chłopców to nie mam chęci na zakupy. :( do czasu poznania kierowałam sie tylko w stronę różu. :)

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie ja w domku. Kuvhnia na dole dziecinny na górze i niania na pewno się przyda. Tylko muszę się zastanowić jak bardzo zaawansowana.
I kolejna moja zagwostka. Rodzimy na jesieni. Jaki kombinezon na wyjscie ze szpitala planujecie? Taki juz zimowy zeby byl na pozniej? a najwyzej pod spód można lżej ubrac jak będzie ciepło? I jaki rozmiar takiego kombinezoniku,? Zeby nie byl na raz. Hm moze vos ns necie używanego popatrze.

Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom

Firana mysle ze jeszcze zależy troche od regionu gdzie mieszkasz.. u mnie w listopadzie czesto sama chodze w zimowych rzeczach bo jest strasznie zimno albo i bywal snieg a jak rodzilam w styczniu ale nad morzem to bylo dosc cieplo a na pewno lepiej.niz tu w listopadzie... takze ja akurat zaczyne od rozm 62 choc dziecko bedzie pewnie i tak sie topic w nim i nie bede miala najgrubszego ale jednak jakis cieplutki... wole cieniej ubrac pod spodem.. ale to mysle ze zalezy jak kto lubi :-)

ja kupiłam narazie taki polarowy.. i nie wiem czy to starczy,
a co do niani + monitora- to wiem ze mozna kupic taki zestaw... i mysle ze u nas pomimo 2 pokoi w mieszkanku - to moj zakup nr 1

Firana ja mam angelcare z niania 2 płytki alw teraz dla starszaka chce kupić z kamerka jakas używkę :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ja nie mam kamerki ale moja znajoma ma i sobie chwali. Jej synek ma 1,5 roku i sam usypia w łóżeczku, wiec dopóki on nie uśnie ona obserwuje go na kamerce.

K8sad u mnie raczej tez chłopak, juz drugi bedzie. Ale jak cos tam wybieram dla niego to powiem Ci szczerze, ze te róże choć chwile sobie potrzymam w ręce i pooglądam, tez mnie do nich ciągnie hihihi
Jostyna przy noworodkach, a to nie jestes w ciazy? Sorry bo ja nie zrozumiałam.
Moj syn ma prawie dwa lata i nadal śpi z włączonym monitorem oddechu. Mam to co mi szkodzi. Jakiś miesiac temu pierwszy raz w nocy włączył mi sie, podlecialam do łóżeczka złapałam za reke małego, on sie przekręcił i monitor się wyłączył. Do rana juz nie mogłam usnąć. Ale wydaje mi się, ze musiał sie załapać na jakies martwe miejsce, bo spał wciśnięty w szczebelki od łóżeczka.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
reklama
Ksada ale dla chłopców też jest teraz tyle słodkich i ślicznych ciuszków rozglądnij się i na pewno coś znajdziesz :) fajnie mieć samych chłopaków będą się super dogadywać i będziesz ich jedyną księżniczką, głowa do góry ;*

O monitorze póki co nie myślałam, muszę się rozglądnąć i poczytać bo to fajna sprawa, maluszek śpi a mama spokojnie może iść zawiesić pranie czy zrobić obiad.

W ogóle nie mam pojęcia w co takiego maluszka ubrać na wyjście ze szpitala, żeby też nie było za zimno ale i za gorąco, dla mnie to póki co czarna magia :( boje się żeby nie zrobić krzywdy przy ubieraniu.

Dziewczyny a czy do spania od razu potrzebna jest kołderka czy wystarczy kocyk?

Do góry