reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Mamusia z ta kolderka to sie powtorze - to zalezy :)
U mnie w domu zawsze jest bardzo cieplo wiec na pewno cos cienkiego i ja jakos wole material poszwy "przytulac" od koca to wole cienka kolderke albo kocyk w poszewce..
moj mlody odkad przewracal sie na boki nie ma zadnej kolderki/kocyka w lozeczku bo nie lubi i od razu sie budzi jak go przykryje..

reklama
Nika miałam na myśli wcześniaki, bardziej monitor oddechu jest pomocny przy takich maluszkach bo dzieciaczek urodzony w terminie nie ma problemów z oddychaniem..
co do kombinezonu mam 56 po starszym synku - jest raczej z takich średnich ale listopad na Podlasiu jest już zimny i wietrzny,wszyscy nosza kurtki zimowe wiec u mnie na pewno kobinezon plus kocyk

Ja sie zastanawiam nad monitorem oddechu. Akurat jakas mamusia na facebookowej grupie z mojego miasta ma do sprzedania za 189zl. Pytam.mojego czy rezerwowac to odpowiada: "jak uwazasz"... faceci...

Princeseczka a orientowalas się ile kosztuje taki sam tyle że nowy ? Bo u mnie czasami sprzedają drożej niż w sklepie o_O ja kupiłam kombinezon, gruby rozm 62-68 w lumpie, ale myślę że na wyjście przyda się jakiś cieńszy bo u nas w listopadzie potrafi być ciepło

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Jostyna nie dotyczy to tylko wcześniaków. Rownież u dzieci z niższa masa urodzeniowa zdarza die bezdech. Rzadko bo rzadko ale smierć łóżeczkowa zdarza sie tez u dzieci urodzonych o czasie i z normalna waga urodzeniowa.
Nie tak dawno mówili w wiadomościach jak to rodzina świętowała chrzciny i nagle okazało sie, ze dziecko nie oddycha. Ja dzieki temu urządzeniu zapewniłam sobie spokojny sen.

A co do kołderkę to do roku czasu nie powinno sie ich stosować, bo dziecko nie jest w stanie samemu sie odkryć i moze sie udusić. Ja używam śpiworkow do spania.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Jostyna co do problemów z oddychaniem znam osobiście 5 przypadków gdzie dzieci łapią bezdech urodzone w terminie i dzieki monitorom udało sie zareagować w jednym przypadku dziecko wyładowało w szpitalu bo pierwsza pomoc nie przynosiła efektu - lepiej dmuchać na zimne niz potem żałować .

Princeska zwróć uwagę czy 2 płytki ma jesli masz mieć łóżeczko jesli przystawkę to moze jedna wystarczy

Ja przykrywalam kocykiem lub bambusowym otylaczem mam w mieszkaniu bardzo ciepło zimna jakies 24-25 stopni wiec kołderka weszła w tych dopiero tej zimy bo wczesniej sie w ogole odkrywał teraz nawet w upały sie przykrywa wlasnie bambuskiem nawet so oglądania bajeczki :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Em ka możesz mi pokazać ten bambusowy? Jakaś firmę ? :-) U nas też jest ciepło zimą i kołderka na pewno będzie za gruba :)

Milagros jestem poza domem i znalazłam tylko takie zdj w tel a poszukałam najtańszego jakiegos 100% bambusa bo ceny sa masakryczne w tych firmowych i bardziej wypromowanych sklepach
1467479280-dliavw.jpeg

Sa jeszcze fajne te kokony do spania , u nas śpiworek sie nie sprawdził :/

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
A ja z kolei zastanawiam się nad pieluszkami wielorazowymi miała któraś kontakt z tymi kieszonkami i wkładami z bambusa bądź polaru z?? Mój się śmieje ze pracy sobie chce dołożyć , a ja myślę całkiem poważnie

Do góry