reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Mamusia z ta kolderka to sie powtorze - to zalezy :)
U mnie w domu zawsze jest bardzo cieplo wiec na pewno cos cienkiego i ja jakos wole material poszwy "przytulac" od koca to wole cienka kolderke albo kocyk w poszewce..
moj mlody odkad przewracal sie na boki nie ma zadnej kolderki/kocyka w lozeczku bo nie lubi i od razu sie budzi jak go przykryje..

reklama
Nika miałam na myśli wcześniaki, bardziej monitor oddechu jest pomocny przy takich maluszkach bo dzieciaczek urodzony w terminie nie ma problemów z oddychaniem..
co do kombinezonu mam 56 po starszym synku - jest raczej z takich średnich ale listopad na Podlasiu jest już zimny i wietrzny,wszyscy nosza kurtki zimowe wiec u mnie na pewno kobinezon plus kocyk

Ja sie zastanawiam nad monitorem oddechu. Akurat jakas mamusia na facebookowej grupie z mojego miasta ma do sprzedania za 189zl. Pytam.mojego czy rezerwowac to odpowiada: "jak uwazasz"... faceci...

Princeseczka a orientowalas się ile kosztuje taki sam tyle że nowy ? Bo u mnie czasami sprzedają drożej niż w sklepie o_O ja kupiłam kombinezon, gruby rozm 62-68 w lumpie, ale myślę że na wyjście przyda się jakiś cieńszy bo u nas w listopadzie potrafi być ciepło

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Jostyna nie dotyczy to tylko wcześniaków. Rownież u dzieci z niższa masa urodzeniowa zdarza die bezdech. Rzadko bo rzadko ale smierć łóżeczkowa zdarza sie tez u dzieci urodzonych o czasie i z normalna waga urodzeniowa.
Nie tak dawno mówili w wiadomościach jak to rodzina świętowała chrzciny i nagle okazało sie, ze dziecko nie oddycha. Ja dzieki temu urządzeniu zapewniłam sobie spokojny sen.

A co do kołderkę to do roku czasu nie powinno sie ich stosować, bo dziecko nie jest w stanie samemu sie odkryć i moze sie udusić. Ja używam śpiworkow do spania.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Jostyna co do problemów z oddychaniem znam osobiście 5 przypadków gdzie dzieci łapią bezdech urodzone w terminie i dzieki monitorom udało sie zareagować w jednym przypadku dziecko wyładowało w szpitalu bo pierwsza pomoc nie przynosiła efektu - lepiej dmuchać na zimne niz potem żałować .

Princeska zwróć uwagę czy 2 płytki ma jesli masz mieć łóżeczko jesli przystawkę to moze jedna wystarczy

Ja przykrywalam kocykiem lub bambusowym otylaczem mam w mieszkaniu bardzo ciepło zimna jakies 24-25 stopni wiec kołderka weszła w tych dopiero tej zimy bo wczesniej sie w ogole odkrywał teraz nawet w upały sie przykrywa wlasnie bambuskiem nawet so oglądania bajeczki :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Em ka możesz mi pokazać ten bambusowy? Jakaś firmę ? :-) U nas też jest ciepło zimą i kołderka na pewno będzie za gruba :)

Milagros jestem poza domem i znalazłam tylko takie zdj w tel a poszukałam najtańszego jakiegos 100% bambusa bo ceny sa masakryczne w tych firmowych i bardziej wypromowanych sklepach
1467479280-dliavw.jpeg

Sa jeszcze fajne te kokony do spania , u nas śpiworek sie nie sprawdził :/

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
A ja z kolei zastanawiam się nad pieluszkami wielorazowymi miała któraś kontakt z tymi kieszonkami i wkładami z bambusa bądź polaru z?? Mój się śmieje ze pracy sobie chce dołożyć , a ja myślę całkiem poważnie

Do góry