reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Milagros, tak orientowalam sie. Nowy to koszt ponad 300 zl.

EmKa dziekuje za podpowiedz. Na stronie producenta czytam ze sa dwie plytki dolaczone.
To monitor Angel Care AC 300 (moze ktoras z Was juz miala z nim "do czynienia"?), uzywany przez rok. Pani ma paragon.

reklama
Princeseczka koleżanka miała jakiegoś angel, spokojniej mi się jej dziecka pilnowało. Ale jaki model to nie wiem...

Em ka dziękuję, poszukam :)

Linka co do pieluszek to się nie znam :(
Ale to chcesz je zamiast pampersów ? Czy takie do przytulania ?
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Ja mam monitor AC 401 - świetna sprawa. Od początku można spać spokojnie. Przy dłuższym oddechu pika, ale to można czułość ustawić. Alarm się nam nigdy nie włączył, ale piknęło kilka razy.

Co do bambusa, ja mam otulacz 120x120 z firmy Tula i teraz Zu śpi pod nimi. Ten zestaw 250zł
1467485250-1d1mld.jpeg

1467485262-1d1mld.jpeg

1467485302-1d1mld.jpeg

1467485337-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Princeseczka koleżanka miała jakiegoś angel, spokojniej mi się jej dziecka pilnowało. Ale jaki model to nie wiem...

Em ka dziękuję, poszukam :)

Linka co do pieluszek to się nie znam :(
Ale to chcesz je zamiast pampersów ? Czy takie do przytulania ?
Milagros zamiast pampersów właśnie hi hi pisałam z siostra kupie kilka na próbę i wypróbuję na Zuzi , wiadomo ona łatwiej będzie miała bo juz kupci tyle nie robi

Wydaje mi sie, ze ten symbol przy angelcare to zależy od wyposażenia. 300 to sam monitor oddechu, 401 to monitor+niania.
A i oczywiście w tym drugim są trzy ustawienia: sam monitor bez niani, albo sama niania bez monitora, albo i to i to.

Princeseczka ja dałam 2 lata temu za 2 letnia używke od pierwszej właścicielki niania, monitor + 2 płytki 300zl.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Linka chyba zwariowalas :D moja mama tak z moim bratem zaczęła, wytrzymała trzy tygodnie, postukala się w głowę i kupiła pampersy :)
Ciągle słyszę opowieści o gotowaniu tych pieluch, o ich nieszczelności i problemach podczas wyjść :)
Ja bym się nie odważyła :) podziwiam nawet za same checi :)

Linka ja miałam te wielorazowe z kieszonka i wkładki bambusowe, zrezygnowałam szybko i to przy pierwszym dziecku. Trzeba bardzo często zmieniac po każdym siku a nie mowa jak cos większego oooo jednak przy pampersie jest wygoda...;) Teraz nawet nie biorę pod uwagę.

Pieluszki bambusowe i otulacze bambusowe szczerze polecam madocomfort (znajdziecie na facebooku i tez przez allegro) bardzo dobry materiał i szycie. Sama zakupiłam i mam kilka szt. koszt 50-80- zależy od rozmiaru

Ja o monitorze szczerze mówiąc nie myślałam jeszcze wogole. Ale to musi być mega wygoda, pamiętam że na poczatku budzilam się i słuchałam oddechu

A co do kolderki właśnie kompletnie nie potrzebna na początku. Ja owijalam ciasno w kocyk czasem przykrywalam i spokojnie wystarczyło

Moja kolezanka kupiła pakiet pieluszek wielorazowych i obliczyłyśmy, że po 5 miesiącach sie jej to zwróciło. Ale to trzeba na prawdę dobre kupic, takie raczej droższe.
No, ale w zimie przeszła niby tymczasowo na pampersy i już z nimi została, bo suszyć to to ciężka sprawa, a ponoć nie można po prostu rzucić na kaloryfer.
Ja jestem za wygodna i jeszcze tego na głowę nie chciałam sobie brać.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Princeska ja mam monitor wraz z niania nie wiem jaki to model polecam łączona opcje :)

Linka jedna Koleżanka z forum używa chwali sie ale ona jest bardzo eco, ja bym sie nie pakowała w dodatkowa prace :) ale To ja :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry