reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Zdecydowałam że zaczynam prac. Jeden dzień jedno pranie, później prasowanie i dopiero kolejne pranie,w takim tempie to mi to miesiąc zajmie [emoji23] ale nie mam co że sobą zrobić i muszę coś wymyślić, wcześniej kupowałam teraz mam już zakaz. A tak strasznie chce coś robić dla malutkiej :)

Jestem w 29 tygodniu ciąży

reklama
Milagros ja dzisiaj pralam juz w loveli :-)chce wszystko juz poprac zeby zostalo tylko prasowanie bo wkurza mnie ta pogoda juz. Jak tylko bedzie slonecznie to nie bede czekac bo w koncu pozniej bede to wszystko suszyc w domu na suszarce a pozniej wyskoczy mi wilgoc

Princeseczka u nas dziś też piękna pogoda więc popralam już też w loveli,na razie część jutro postaram się resztę i będę prasować czego nie mogę się już doczekać :)

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Dziewczyny a powiedzcie mi - pierzecie w proszku + płynie do płukania czy samym proszku ... czy może jakaś inna konfiguracja :)
Sorki za głupie pytanie, ale mam wrażenie że po samym proszku ciuszki nie są takie męciutkie... hmm sama nie wiem

Ja piorę w samych płynach. Odkąd jest Zu to prałam różnie i w różnych proszkach i płynach, bo Zu ma skórę atopową, więc testowałam. Ostatecznie piorę w samych płynach, bo większe prawdopodobieństwo, że się dobrze wypłuczą, ale jednak mam wrażenie, że proszek lepiej pierze i ubrania są bielsze.
Na pierwszym miejscu jest u mnie Jelp. Nawet kiedyś na laboratorium badaliśmy proszki i m.in.Jelp i był to jedyny proszek z tych które badaliśmy, który rozpuścił się w 100%. Teraz ubrania Zuzi piorę w płynach Biały Jeleń i ubranka też w nich wyprałam, ale pewnie kupię znowu Jelp o potem powoli będę przechodzić na tańsze opcje i sprawdzać jak dzidek na nie reaguje.

Ja kupiłam lovele bo akurat była na promocji. Ale płyn, bo bardzo nie lubię prac w proszkach. A płyn do płukania mam z Jelp, dopiero później doczytałam ze Lepiej żeby było z jednej firmy, no ale już trudno. Mam nadzieję że dzidzia nic nie będzie :-)

A ja sie wogole zastanawiam czy prac w dziecięcym dla Julka kilka pierwszych pran upralam z jakichs probek chyba a pozniej juz w persilu. Ale stoi zapas i loveli i domolu sensitive wiec chyba bedzie w tym chociaż pierwsze prania.
Dziewczyny ja od poczatku plucze w plynie eden z biedronki bialym on jwst sensitive lub w niemieckim ostatnio go w lidlu tez widzialam tylko leje mniek niz standardowo dosłownie odrobinę i kazde dzieciece na podwojne plukanie i bylo git

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Kejti ja właśnie myślę o tym żeby tylko te pierwsze prania w loveli później normalny płyn do prania i delikatny płyn do płukania. :-)
Dobrze ze mi przypomnialas o tym z biedronki :)

No ja z Niko chyba po pokroju przeszłam na persila a fak Lovela dzidziuś jelp ale tez wole
Prac w płynie , teraz bez płynów do płukania , choc prawda jest taka ze niedopieraja tak bardzo . Ale raz mi maz kupił jakies cudo sensitive z Lidka i wysypało go, i tylko po tym a po innychx juz nie.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Do góry