reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Milia ja też tak nie uważam, lepiej się badać i wiedzieć na czym człowiek stoi :)

Zapytam endo w przyszłym tygodniu bo akurat !am kontrolę :)

Jestem w 29 tygodniu ciąży

reklama
Plan to takie marzenie jak powinien wyglądać porod - swoją droha zycie weryfikuje ja co prawda dostałam taki plan porodu na szkole rodzenia ze szpitala w którym rodziłam ale potem mnie nikt o niego nie spytał a i ja nie upominałem sie a wyszło jak wyszło :)

My do dnia dzisiejszego podajemy Nikosiowi kwasy dha z wit D, pediatra polecała do 3 rz a dla dorosłych cały rok poza wakacjami . Owszem czasem wit D moze mieć wpływ na nerki ale to widac po ulewania i wychodzi w badanicuacj .

Milka tylko cieżko jest kłuć takie maleństwo sama zobaczysz , my regularnie w miarę sie badaliśmy przez anemię ale nic przyjemnego i trafić na dobra laborantka to cud !

Btw dziewczyny te szczepionki w szpitalach jakie to sa ? Jakie mozna kupić bo nie mogę znaleźć gdzie o tym pisałyśmy

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Milagros jak nie ma wskazań to nie każą robić badań lekarze. Ja badałam dziecku jak miało juz ponad rok bo pani pediatra zwróciła uwagę, ze wystawia język i ze to podobno czasami jest objawem jakichś problemow. Wyniki wyszły mu trochę zaniżone, byliśmy u endo dziecięcego na konsultacji i kazała brać jod, ale nie widziała podstaw do jakichś problemow z tarczyca u małego, a najlepiej powiedziała zeby nad morze jechać trochę powdychać. W przyszłym tygodniu powtarzamy badania. Jakoś nie moge sie zebrać, bo serce boli jak mały jest kłuty...

Edit
emka jakoś mam farta i trafiam na dobre panie laborantki, rach ciach i po bólu. Ale jak moje dziecko było w szpitalu i panie pielęgniarki chciały mu założyć wenflon to dwie żyły mu rozwalily i odpuściły. Masakra jakas, juz mi sie tam cisnienie podnosiło i byłam krok od zrobienia awantury.

W szpitalu szczepią Euvaxem a płatny to Energix.... chyba nie pomieszalam...

Kejti a wlasnie ale jak zamawiałas tego emergixa w aptece szpitalnej to musiałaś mieć recepte?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mnie też serce boli przy kłuciu małej i tak jak pisze Em Ka, jak potrzebna jest krew z żyły, to nie każda laborantka potrafi pobrać i czasem się wkłuwa kilka razy, ale co zrobić? Uważam, że jak trzeba, to trzeba... I lepiej, żeby dziecko było przyzwyczajone, nawet nie do tego, że co 3 m-ce, ale powiedzmy raz w roku ma profilaktycznie badanie np. morfologii niż dzikie sceny, których jestem często świadkiem, jak rodzice przychodzą z kilkulatkiem na pobranie i jest histeria, krzyki, kopanie, do tego nerwy rodziców, często też ich krzyki... Nikt dla przyjemności się przecież nie kłuje, tylko z konieczności...
Na rehabilitacji dzieci tez płaczą, a trzeba robić np. 4x dziennie, to co, odpuszczać, bo serce się kraje? Trzeba czasem postawić rozum nad emocjami...

A tak w ogóle to dobrze, że Aob na wakacjach, bo właśnie zauważyłam, że to wątek zakupowy jest ;)
Idę spać, dobranoc wszystkim :)

Dokładnie w takich sytuacjach trzeba mieć twarda D bie serce , u nas to maz ma miękkie serce przy pobraniach i nie umie maleho utrzymać jak trzeba i sie potem wścieka ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Tam wlasnie chodze sama i z małym. Mimo ze moje dziecko ma schowane żyły i kazdy mówi, ze bedzie cieżko to jeszcze nigdy nie zdarzyło sie zeby ktoras pani za pierwszym razem nie trafiła. A do tego synek dostaje zawsze jakiś samochodzik na otarcie łez.
Emka widzę ze Twoj taki kozak jak i moj, ostatnio pani laborantka go opierniczyla hehe

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry