reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Kejtii-o kurna az tyle Ci tego wyszlo? :-) zrob fotki i wstaw prosze :-) bo moja to 1.5str A5 mi tylko zajela i to takim rozlazlym moim pismem :-D

Tez jestem ciekawa co u Izy.

Milagros-jakos przeoczylam wtedy post od Ciebie odnosnie promocji na dady:-) i ja tez jestem zdania ze nie ma co szalec z pieluszkami bo nie wiadomo jaka dzidzia bedzie miala skorke i jaka bedzie reakcja na poszczegolne firmy

reklama
Dziewczyny a dlaczego sie boicie spania w śpiworku?
Jak czopki przeciwgorączkowe to tylko jedna paczkę. Ja kupiłam i w sumie mi sie nie przydały bo pierwsza gorączkę moj syn dostał przy trzydniowce jak miał 7 miesiecy. I okazało sie, ze czopki to wcale nie taka fajna sprawa, bo mozna podac jeden na ileś tam godzin, a moj syn po podaniu strzelał takimi resztkami kupki i nie było wiadomo czy sie wchłonął czy nie. W kupce nie było widac resztek czopka, ale bałam sie podac następnego, zeby nie przedawkować i w rezultacie gorączka cały czas mu sie utrzymywała. Dopiero kupiłam ibufen i on pomagał nam zbijać gorączkę. Czopki na moje dziecko nic nie działały.
Ale cos przeciwgorączkowego przy małym dziecku w domu musi byc, bo nie wyobrażam sobie zeby jechać na drugi koniec miasta do apteki dyżurującej i z powrotem a tu dziecko ma prawie 40 stopni.
A moj syn gorączki najcześciej dostawał późnym wieczorem, albo w nocy jak juz te apteki blisko domu były pozamykane.

A mleko zbędne, nie ma sensu zamawiać. Ewentualnie sa takie chyba po 2 zł z groszami w rossmanie malutkie Bebilony na raz, wiec zeby mieć awaryjnie w domu mozna jedna czy dwie saszetki kupic.

Kiedyś podliczyłam ile wydałam w gemini od poprzedniej ciazy i wyszło mi kilka tysięcy... Masakra :(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Mleko jak będe przed nawałem i będę widzieć w szpitalu, że nie wyrabiam, to na pewno już w szpitalu zaaplikują i wezme buteleczke gotowego ze szpitala na odchodne. A potem mąż skoczy i kupi jak będzie trzeba. Z Zu jak urodziłam w niedziele, to nawał miałam dopiero w czwartek.

Kejti ja też bym prosiła o zdjęcie listy :)
Nika poszukam u siebie zobaczę czy są bo nie widziałam :)

Firana takie paczki są najlepsze :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

1471533871273.jpg
1471533876940.jpg
1471533880794.jpg

Tak mi wyszlo tylko fakt ze sa rzeczy ktore mozna zakupic po porodzie ja tez nie zamierzam wszystkiego naraz a duzo stad mam po Julku:)

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1471533871273.jpg
    1471533871273.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 235
  • 1471533876940.jpg
    1471533876940.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 241
  • 1471533880794.jpg
    1471533880794.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 239
No Kejti nasze listy bardzo podobne. o co chodzi z tą witaminą K+D? tego nie miałam na żadnej liście to tak jakoś profilaktycznie podaje się dziecku czy po zleceniu przez lekarza? Rozumiem że chodzi o kości .

PS Właśnie dostałam maila że moje Gemini jest już w drodze :)

Podaje sie po porodzie i ogolnie d powinno sie suplementowac do 18 lat szczegolnie w niesloneczne dni. Teraz cos mnie sluchy doszly ze wit k podaje się w szpitalu domiesniowo i później w domu juz tylko d

Kejti z tą Wit D też trzeba uważać, tak jak mówisz w niesloneczne dni podawac. znam przypadek gdzie lekarz kazał podawać Wit D mimo że dziecko spędzało dużo czasu na słońcu i tam jakieś powikłania z nerkami wyszły. Dziecko było wcześniakiem bo wyszło zatrucie ciążowe w 32tc i ogólnie coś tam z nerkami było a po Wit D siadla jedna prawie całkiem.

Tak przedawkowac tez. To samo z wit k jezeli jest w mm to tez nie podawac lub ograniczyć. Chociaz ja szczerze mowiac Julkowi zapominam ostatnio d podawac musze sie wziąć

reklama
Kejti ciężko mi to wszystko ogarnąć, że wszad jakisa nowe informacje, mam nadzieję że do porodu sobie wszystko w głowie poukladam :) i że o nim nie zapomnę :) dobrze ze jesteście to będę pytać w razie w :)

Do góry