reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Kejtii-o kurna az tyle Ci tego wyszlo? :-) zrob fotki i wstaw prosze :-) bo moja to 1.5str A5 mi tylko zajela i to takim rozlazlym moim pismem :-D

Tez jestem ciekawa co u Izy.

Milagros-jakos przeoczylam wtedy post od Ciebie odnosnie promocji na dady:-) i ja tez jestem zdania ze nie ma co szalec z pieluszkami bo nie wiadomo jaka dzidzia bedzie miala skorke i jaka bedzie reakcja na poszczegolne firmy

reklama
Dziewczyny a dlaczego sie boicie spania w śpiworku?
Jak czopki przeciwgorączkowe to tylko jedna paczkę. Ja kupiłam i w sumie mi sie nie przydały bo pierwsza gorączkę moj syn dostał przy trzydniowce jak miał 7 miesiecy. I okazało sie, ze czopki to wcale nie taka fajna sprawa, bo mozna podac jeden na ileś tam godzin, a moj syn po podaniu strzelał takimi resztkami kupki i nie było wiadomo czy sie wchłonął czy nie. W kupce nie było widac resztek czopka, ale bałam sie podac następnego, zeby nie przedawkować i w rezultacie gorączka cały czas mu sie utrzymywała. Dopiero kupiłam ibufen i on pomagał nam zbijać gorączkę. Czopki na moje dziecko nic nie działały.
Ale cos przeciwgorączkowego przy małym dziecku w domu musi byc, bo nie wyobrażam sobie zeby jechać na drugi koniec miasta do apteki dyżurującej i z powrotem a tu dziecko ma prawie 40 stopni.
A moj syn gorączki najcześciej dostawał późnym wieczorem, albo w nocy jak juz te apteki blisko domu były pozamykane.

A mleko zbędne, nie ma sensu zamawiać. Ewentualnie sa takie chyba po 2 zł z groszami w rossmanie malutkie Bebilony na raz, wiec zeby mieć awaryjnie w domu mozna jedna czy dwie saszetki kupic.

Kiedyś podliczyłam ile wydałam w gemini od poprzedniej ciazy i wyszło mi kilka tysięcy... Masakra :(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Mleko jak będe przed nawałem i będę widzieć w szpitalu, że nie wyrabiam, to na pewno już w szpitalu zaaplikują i wezme buteleczke gotowego ze szpitala na odchodne. A potem mąż skoczy i kupi jak będzie trzeba. Z Zu jak urodziłam w niedziele, to nawał miałam dopiero w czwartek.

Kejti ja też bym prosiła o zdjęcie listy :)
Nika poszukam u siebie zobaczę czy są bo nie widziałam :)

Firana takie paczki są najlepsze :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

1471533871273.jpg
1471533876940.jpg
1471533880794.jpg

Tak mi wyszlo tylko fakt ze sa rzeczy ktore mozna zakupic po porodzie ja tez nie zamierzam wszystkiego naraz a duzo stad mam po Julku:)

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1471533871273.jpg
    1471533871273.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 238
  • 1471533876940.jpg
    1471533876940.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 244
  • 1471533880794.jpg
    1471533880794.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 245
No Kejti nasze listy bardzo podobne. o co chodzi z tą witaminą K+D? tego nie miałam na żadnej liście to tak jakoś profilaktycznie podaje się dziecku czy po zleceniu przez lekarza? Rozumiem że chodzi o kości .

PS Właśnie dostałam maila że moje Gemini jest już w drodze :)

Podaje sie po porodzie i ogolnie d powinno sie suplementowac do 18 lat szczegolnie w niesloneczne dni. Teraz cos mnie sluchy doszly ze wit k podaje się w szpitalu domiesniowo i później w domu juz tylko d

Kejti z tą Wit D też trzeba uważać, tak jak mówisz w niesloneczne dni podawac. znam przypadek gdzie lekarz kazał podawać Wit D mimo że dziecko spędzało dużo czasu na słońcu i tam jakieś powikłania z nerkami wyszły. Dziecko było wcześniakiem bo wyszło zatrucie ciążowe w 32tc i ogólnie coś tam z nerkami było a po Wit D siadla jedna prawie całkiem.

Tak przedawkowac tez. To samo z wit k jezeli jest w mm to tez nie podawac lub ograniczyć. Chociaz ja szczerze mowiac Julkowi zapominam ostatnio d podawac musze sie wziąć

reklama
Kejti ciężko mi to wszystko ogarnąć, że wszad jakisa nowe informacje, mam nadzieję że do porodu sobie wszystko w głowie poukladam :) i że o nim nie zapomnę :) dobrze ze jesteście to będę pytać w razie w :)

Do góry