reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Mama4 masakra ... Ja wydałam laktator ktory dostałam , ale jak sie upomniała koleżanka to kupiłam nowy i takie miałam założenie ze odkupie jak bedzie potrzeba mimo ze tamten używany przez koleżankę i kupiona tez używka.

Ja tez miałam pożyczona elastyczna ale juz maluch był za duży na nia , teraz wlasnie bede chciała zeby mi ktos doradził xo powinnam wziąć dla noworodka .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Ja też poważnie planuje chuste bo i chce spróbować i że względu na odprowadzanie Julcia do przedszkola bardzo blisko. Tylko właśnie zastanawiam się jak zima to się sprawdza. Super że w moim mieście są warsztaty organizowane, pewnie można iść jeszcze przed porodem.

A doświadczone dziewczyny może krótki poradnik co kupić? Bo że w paski to wiem:p

Mamusia super :D mam taką samą pieluszkę ta biała w sowy różowe :) i tego bodziaka białego z tym kotkiem :D fajnie zobaczyć coś takiego samego u kogoś innego :)

Ja z chusty rezygnuje. Nie stać mnie a dwa boję się że źle zawiaze i zrobię dzidzi krzywdę :(
A czy są jakieś dobre nosidelka dla takiego maluszka powyzej 3miesiaca?

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Mamo-czwórki, ja nie jestem fajnką chust elastycznych. Z resztą one i tak na długo nie starczają, bo potem sprężynują. A ja mam zamiar i tak nosić dopiero po 2 czy 3 miesiącach od urodzenia, przez wzgląd na cc.

Linka właśnie w zimie to się bardzo przydaje, tylko z takim maluszkiem to najlepiej mieć specjalną kurtkę czy bluze dla dwojga, żeby zamotać chuste na sobie, a potem ubrąc na wierz jedną kurtkę. Tej zimy to nosiłam w tuli, więc było mi obojętne czy na kurke czy nie bo mi było wygodnie, ale jednak z maleństwem to inna zabawa jest.

Milagros nie ma dobrych nosidełek dla takich maluszków. Można próbować Marsupi, jeśli ktoś już bardzo musi wyskoczyć gdzieś na chwilke. Wydaje mi się, że właśnie marsupi na 3 miesięczniaka by było. To chyba jest wtedy najbezpieczniejsza opcja, ale jednak zaleca się, żeby dziecko już samo siadało. No, a dobrą chustę można kupić już za 200zł i czasem

Dziękuję Joasia za odpowiedź :) nosidełko to w sumie dopiero na wakacje żeby na wyjeździe było wygodniej :) więc z tym 3mc to trochę przesadziłam :) bo na wakacje to mała już powinna siedzieć :)
Podoba mi się noszenie w chuście maluch wydaje się dobrze otulony ale boję się że nie będę umiała jej zawiązać :/ patrzylam za warsztatami u mnie w mieście ale nic nie ma. Musiałabym mam ze szkoły rodzenia zapytać.

Milagros na wakacjach to ja mam nadzieję, że dzidek już mi będzie pasował do Tuli :cool2:

Keejti nie jest powiedziane, że pasiak musi być. Zależy jak komu spasuje. Ja już mam w domu te kilka chust, więc mogę porównać i mam właśnie poleconą dla noworodka przez doświadczoną chustoświrkę Indio Aurorę - jejku chusta na prawdę jest fajna, mięciutka od nowości i od razu fajnie współpracuje. Jeszcze polecają Indio Sole Occidente. Kiedyś nawet taki wątek na fejsie ktoś zapodał i te dwie chusty były mocno polecane dla maluszków.

Dziewczyny jeśli któraś interesuje to w biedronce są te pieluszki dada z ochroną pępka 28szt za 9.99 rozmiar 1 a 2sa 74szt za 27zl chyba :)

Mamusia- super zakupy.

Z nudów siadłam chwilkę i policzyłam ile będzie mnie kosztowała wyprawka dla maluszka i wyszło, że ok. :o 5-6tys:szok: i nie muszę chyba pisać, że wcale nie liczyłam produktów z najwyższej półki cenowej. Przy zakupach tylko markowych rzeczy przypuszczam, że 10 mogłoby nie wystarczyć.:confused:

reklama
Mamusia- super zakupy.

Z nudów siadłam chwilkę i policzyłam ile będzie mnie kosztowała wyprawka dla maluszka i wyszło, że ok. :o 5-6tys:szok: i nie muszę chyba pisać, że wcale nie liczyłam produktów z najwyższej półki cenowej. Przy zakupach tylko markowych rzeczy przypuszczam, że 10 mogłoby nie wystarczyć.:confused:
Mamusia ja nawet staram się nie liczyć, niestety mój mąż robi to za mnie i zabiera mi to cała radoche z kupowania... a włączyło mi się chyba to "Wicie gniazda"?

Do góry