reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Aob- spokojnie mamy jeszcze 3 miesiące, zdążymy na pewno. ;-) ;)
Ja też przez neta prawie wszystko będę zamawiać. Ubranka, tylko jak coś się przypadkowo w stacjonarnym. Zamówiłam ze Smyka parę ubranek, rożki, kocyki, z szycia zrezygnowałąm. Ja tam tego, że nie zdążę się nie boję. Bardziej chodzi mi o względy finansowe, żeby to wszystko sobie w czasie ładnie rozłożyć, bo chcąc kupić wszystko na raz to trzeba by oszczędności naruszać;-) ;) Tak się wydaje, ale jakby to wszystko podliczyć to jednak trochę kaski jest potrzebne. Co do prania, to na razie nie mam zamiaru. Wg mnie to za wcześnie, i tak wszystko się zdąży zakurzyć i trzeba prać jeszcze raz.

reklama
Mama4 ja pralam bo ciuszki w większości były z lumpeksu i bardzo ten specyficzny zapach mi przeszkadzał, a i doczekać się nie mogłam :D

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Ja tez jeszcze nic nie kupuje - w tym miesięcu moze rozejrzę sie za chusta - zrobię przegląd ubranek i tyle. W pierwszej ciazy termin miałam na 19.09 a wyprawkę zaczęłam kompletować po 8 sierpnia zdarzyłam ze wszystkim , łącznie z mebelkami wózkami itd po do maja lecieć terminu ważności i ubranka sie kurzyć :) fakt ze większość rzeczy juz mam bo specjalnie nie ruszałam ale np spacerówkę lub dostawkę dla starszaka bede musiała kupić na bank :) dostawkę do lozka , ten woombie , krew pępowinowa , i tak musze wziąć jakis drugi fotelik dla starszaka do auta meza wiex tez sie trochę nazbiera wydatków ale raz nie zawsze :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

EmKa ja już dawno kupiłam pierwszą chustę, którą Wam tu wkleiłam. A dziś mam już 4 i piąta dopiero co zamówiona w USA. Tak to jest być w tych chustowych grupach na fb. Świrstwo mnie dopadło. Ale też stwierdziłam, że jak po sprzedaży moim Tul nie kupie chust to się kasa rozejdzie. A tak to wszystko w jednym temacie. Potem będę sprzedawać chusty, choć wszystkie co kupiłam to są takie co podobały mi się jeszcze zanim w ciąże zaszłam. Udało mi się je zdobyć nie wiem jak. Szczególnie na z USA to jednorożec. W Polsce jej nie widziałam.

Co do reszty zakupów to kupie na allegro. 90% kupiłam tak w ciąży z Zu, bo nie miałam wyjścia. Bardzo mi brakowało tego chodzenia po sklepach, ale cóż poradze. Na plus jest to, że przez neta często jest taniej.

Jestem w 26 tygodniu ciąży

Asia a ile miałaś tych tul? Ja jedna :) i mega zadowolona z chustami myśle
Ze max na 2 sie zatrzymam jedna jakas faka bawełniana czy lniana czy jakas faka a druga jakas moze kulkowa zeby karmić w niej tez .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Mi chodzi o to że jakbym musiała teraz lezec przez szyjkę bo coś tam sie skracala już to nikt za mnie tego nie zrobi[emoji52] głównie o ciuszki chodzi... ale wydatek też tak na raz to jednak nie wchodzi u mnie w grę.. dlatego muszę zacząć ogarniać już teraz..

EmKa 5 ;-) z czego 4 to takie chustowe. Zostawiłam sobie 2 chustowe - jeden standard i jeden toddler.

Chusty mam dwie długie i dwie kółkowe i długa w drodze.
W sumie indio kółkowe to na początek, bo ona idealna dla małych dzieci. Ten girasol z usa też będzie dobry na początku. Do tego mam chuste tulową migaloo happy co trzebaby złamać, bo kupiłam jako nową i to chyba całkiem ostatnią już, bo nigdzie nie widziałam. Ona po złamaniu bedzie super miękka, bo jest z domieszką tencel. Miałam z niej Tulę, więc wiem czego sie spodziewać po tej chuście.

Jestem w 26 tygodniu ciąży

Załączniki

• 1470032019305.jpg
    1470032019305.jpg
    129,7 KB · Wyświetleń: 80
Kobietki pozwólcie, że się wtrące :)
Może będzie któraś zainteresowana? Mam masę ciuszków po swoim rocznym synku a nie mam ich gdzie trzymać. Szkoda mi wyrzucić, bo nie są w ogóle zniszczone. Może któraś chciałaby chociaż zobaczyć co mam do sprzedania? Tanio :D
Pozdrawiam :)

Joasia jak te chusty sprawdzają się zima , ja się zastanawiam nad nimi dalej ... mam przedszkole 2 bloki dalej i jakoś nie wyobrażam sobie znosić wózka na 10 minut i mieć przy sobie 4 maluchów w tym brzuszkowego ... i tak właśnie o chuście pomyślałam że na szybko do chusty i ręce tez mam wolne no i nikogo nie musze się prosić o zaprowadzenie dzieci a i często Natalka będzie zemna chodzić do przedszkola wiec nawet będę miała 5 maluchów ..

reklama
Zazdroszczę chustowym mamom. U mnie jakoś noszenie w chuście nie zdało egzaminu. Miałam jedną- elastyczną- Cybex. Próbowałam i mimo najszczerszych chęci jakoś źle mi to wszystko wychodziło.:sad:
W domu wydawało mi się , że dziecku jest za gorąco. Zosia też nie bardzo zadowolona była, popłakiwała mi w niej, poza tym usiąść mi było w nią ciężko.Na spacery wolałam wózek, bo zakupy przy okazji robiłam, więc potrzebny był kosz. Jakoś tak się stało , że po kilkudziesięciu próbach- zrezygnowałam. Może zabrakło dobrego nauczyciela.
Teraz bym spróbowała jeszcze raz, ale chustę wydałam i trzeba by coś kupić fajnego na początek. Głupia byłam, że dałam chustę i tyle ciuszków po dziewczynach. Wydałam wszystko- łącznie z laktatorem, chustą, detektorem tętna, karuzelami nad łóżeczko, a to wstrętne babsko, któremu dałam te rzeczy dziecko w szpitalu zostawiło:growl:

Do góry