reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Mi on jakoś nie ściągal mleka. I taki dziwny dyskomfort czułam może nie ból no ale nie podszedł mi ten laktator. Napewno nie takie ilości jak lovi
A canpol to ta sama firma co lovi tylko ten lovi jest dwufazowy. Ma opcje na rozhulanie laktacji

Ale piękne zakupki! Ja dziś szybką rundę po wyprzedażach i najlepsze w c&a i Reserved. Mam zamiar od razu po wypłacie trochę pokupic i julkowi i małej może do sierpnia jeszcze taniej będzie

reklama
Dziewczyny a ja unikam zakupów, mam już nadmiar wszystkiego :O dostałam od przyjaciółki 5reklamowej ciuszkow znow. Mój się za głowę już łapie [emoji14]
A wczoraj poduszkę minky (nie wiem czy oryginalna tylko tak wygląda) ręcznik i kocyk. Został wózek i łóżeczko tylko :)

Emalka zazdroszczę zakupow :D cudenka :) Kejti Tobie możliwości zakupów też zazdroszczę :D

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Milagros ale fajnie, że masz już zapas i masz kogoś kto dał w spadku. Ja już musze zagonić męża do piwnicy żeby przynisł ubranka tak na pierwsze 6 miesięcy, żeby wyprać i posegregować.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Milagros ale fajnie, że masz już zapas i masz kogoś kto dał w spadku. Ja już musze zagonić męża do piwnicy żeby przynisł ubranka tak na pierwsze 6 miesięcy, żeby wyprać i posegregować.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo się cieszę bo początkowo miałam nic nie dostać bo nie miałam od kogo (przyjaciółka planowała drugie, ale uznała że najpierw skończy studia) i byłam przerażona kupnem wszystkiego sama, więc stopniowo zaczęłam już zbierać i miałam wszystko tak na styk, a teraz mogę odetchnąć i już niczym się nie martwić ze mi braknie bodziakow czy pajacykow :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Milagros- zazdroszczę kompletne wyprawki, u mnie tylko ubranek jest sporo, ale większości 62. Poza tym mam śpiwór do wózka, 2 kocyki i leżaczek, czyli jestem jeszcze w lesie.

Z laktatora Medela mini zrezygnowałam, kupię najprawdopodobniej Lovi lub Canpol. Jest jeszcze Medela Swing, ale cena już jest wyższa. Muszę mieć dobry laktator elektryczny bo u nas jak wiadomo muszę też brać pod uwagę scenariusz, że maluch będzie musiał być dłużej w szpitalu, a ja będę mu wozić mleko, więc dobry laktator jest konieczny.

W sumie zostało nam łóżeczko, bo mąż zrobił mi prezent i kupił używany wózek na gwarancji. Fakt że z klanu Częstochowy ale na czas używania gondoli wystarczy. ;-)
Leżaczka też na razie nie kupuje bo kuzynka od laktatora szuka też swojego leżaczka więc może się uda :-)
No i monitor ale ciągle szukam używanego. :-)

Katerineczka wiesz coś więcej o tym baby sense?

Dzięki dziewczyny nawet do głowy nie przychodziło mi wykorzystanie tego kokonu ;)
Zakupki super. Kurcze jeszcze tylko 3 miesiące i będziemy odliczać która już rodziła;)

Milagros tyle wiem ze używają go na oddziałach noworodków. I ze ma prawdziwy czujnik oddechu a nie tylko czujnik ruchu czyli podnoszenie i opadanie klatki piersiowej. Ja teraz mam taki jak Joasia i Em ka czyli angelcare 401 z niania. I jestem zadowolona ale i tak teraz chce tamten. Zobaczymy czy nie popełnie błędu, no ale w razie czego dam maluszkowi tego angelcare. Wstyd się przyznać Niko ma ponad 4 lata a on wciąż w użyciu, jakoś się przyzwyczaiłam i ciężko mi go wyłączyć ;)

reklama
Milagros tyle wiem ze używają go na oddziałach noworodków. I ze ma prawdziwy czujnik oddechu a nie tylko czujnik ruchu czyli podnoszenie i opadanie klatki piersiowej. Ja teraz mam taki jak Joasia i Em ka czyli angelcare 401 z niania. I jestem zadowolona ale i tak teraz chce tamten. Zobaczymy czy nie popełnie błędu, no ale w razie czego dam maluszkowi tego angelcare. Wstyd się przyznać Niko ma ponad 4 lata a on wciąż w użyciu, jakoś się przyzwyczaiłam i ciężko mi go wyłączyć ;)
Dziękuję za odpowiedź, też właśnie doczytałam ze używają go w szpitalach :) spróbuje poszukać jakiś innych opinii bo nie wyobrażam sobie spać bez bo to dodaje komfortu psychicznego :)

Do góry