reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Milagros masz na oku jakiś konkretny monitor oddechu? Ja dopiero raczkuje w tym temacie, ale nie ukrywam że chciałabym mieć juz go z głowy.
Do monitora dokupujesz nianie elektr. czy to zbędny wydatek ?
Chciałam angel Care, em ka chyba pisała i tych z 2plytkami. Niani nie kupuje bo mamy kawalerkę wiec mi się nie przyda :)
Widziałam w sklepie jeszcze wczoraj babysense(?) Koszt nowego to blisko 400zl, na necie pewnie ciut taniej ale mimo wszystko wolę kupić uzywke.
Z angel Care miałam styczność i jak dla mnie super opcja, koleżanka też sobie chwalila, a o tym babysense nic nie słyszałam tak od znajomych.

reklama
Kejti teraz nje mamy tego teraz ma zwykła pościel i bambusowa chustę , a minky tylko na chłodniejsze dni albo zima u mnie w domu i tak dosc ciepło ale od strony polaru nie przykrywam to xo akurat pokazałam uszyłam to z dwoch stron narzutka raczej była na pościel niz kołderka ...

Mama4 dzieki ja zamawiałam na Allegro i wydaje sie byc ok.

Dziewczyny ten angel care dwupłytkowy jest razem z niania to sie Wam przyda nawet jak na wakacje pojedziecie :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Jakby któraś z Was była zainteresowana to ja mam na sprzedanie minky w kolorze beż i granat. Minky oryginalne z Shannon Fabrics..Ogólnie ceny za metr takiego minky to ok 55zł/m - ja taniej sprzedam bo mam ostatnie a swoim już poszyłam wszystko. Ten oryginalny jest mega miękki i po praniu wygląda tak samo a co najważniejsze oddycha.

Jostyna kolory mi nie pasują :d a dużo masz?

A widzisz Emka źle zrozumiałam
A ja chyba monitora nie kupuje. Nie miałam dla Julka i się obyło i teraz jakoś go na liście nie mam. Może jak będę miała wolną kaskę i akurat się trafi

Kejti no widzisz ja bez monitora sobie nie wyobrażam w otoczeniu mam 2 koleżanki ktore musiały reanimować dzieci na szczęście nic złego sie nie stało bo zareagowały w porę , ale na szczęście to juz było po porodzie naszego młodego i byłyśmy zaopatrzeni wiec tylko sie cieszyliśmy , znow koleżanka z wrześniowek 2014 włącza im sie nagminnie, bo mały ma bezdechy 2 mce ma teraz i na szczęście wychodzi z tego sam moze dzieki dźwiękowi ktory go wybudza a moze sam ale na szczęście wychodzi i maja .

Ja wlasnie czekam na ofertę z banku krwi pepowinoweh ciekawa jestem jak to teraz wyglada bo przez telefon babka mówiła ze mogę pobierać juz z rożnych rzeczy nie tylko z pępowiny ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ja kupilam dla Zu uzywany i od pierwszej nocy spałam spokojnie. Też sobie nie wyobrażam żeby nie mieć. Alarmu z Zuzią nie miałam, ale pikał i ją wybudzał przy zbyt długim oddechu. Z 4-5 razy przez pierwszy rok tak sie zdarzyło.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chcę kupić bo nie chce warowac jak piesek przy łóżeczku a wiem że tak by się to skonczylo. Tak było z chrzesniakiem mojego, pół nocy przy łóżeczku potrafiłam przesiedzieć albo wstawac co kilka minut, a za to kiedys jak pilnowałam koleżanki córki miała monitor wyspalam się super :) wcześniej tylko sprawdzilam czy to rzeczywiście działa :D ale człowiek spokojniejszy :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Ja monitoru oddechu nie miałam przy żadnym nic nigdy złego się nie wydarzyło , siostra zakupiła bo wiadomo Zuzia chore serduszko ma i używa go ciągle ale ona to i pulsoksymetrem wszystko jej sprawdza kilka razy dziennie , bo zwykły katar bądź wysiłek od płaczu i małej parametry spadają

Jostyna- u mnie też nie bardzo ten kolorek. Zobaczę jeszcze w jakim kolorze kupię wózek. Gdyby kolory się nie gryzły to wezmę . Na razie poluję na szary Minky i niebieską, seledynową lub szarą bawełnę- ewentualnie odwrotnie do łóżeczka. Łóżeczko też będzie szare.

Monitoru oddechu też nie miałam, ale to dlatego, że na początku maluchy głównie spały ze mną. Teraz mam trochę inne plany, poza tym jest ta nieszczęsna toxoplazmoza i monitor kupię.

Krew pępowinową miałam pobieraną tylko w przypadku Zosi, nie wiem jak teraz sprawa będzie wyglądała, czy w związku z chorobą będzie ją można w ogóle pobrać...

reklama
Ja też planuje zakupić monitor oddachu, widziałam że Angelcare z dwoma płytkami to już za 200-250zł można kupić używkę, ale zastanawiam się nad modelem z nianią ac 401 na olx za 300-380zł. Mieszkanie mamy na jednym poziomie więc nie wiem czy jest sens. Raczej tylko w przypadku jakiś wyjazdów.

Do góry