reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

U nas klin do tej pory w użyciu jest :) caly czas pod materacykiem.

laktatory..temat rzeka. Ja jestem przypadkiem na który żaden laktator nie działa - ani ręczny, ani elektryczny. Z odciągania wynikało że w ogóle nie mam pokarmu (nawet podczas nawału), moje piersi potrzebują dzidziusia do "puszczenia" mleka, a nie jakieś mechaniczne urządzenia ;)

reklama
Ivi mi to laktator nie był potrzebny bo zmniejsza się lało wręcz pod pierś postawiłam kubek i lało się i lało , laktator mam od ciąży z jasiek aventu wiec nowego nie zakupie bo i poco , wyparte powymieniam zawory i tyle...

Któraś pisała o promocjach w 51015 teraz najlepszy moment na zamawianie do -70 %

Ja naraziemysle jak rozwiązać problem z ciasnota w moim mieszkaniu gdzie ulokować kołyski dla małego , chłopa co szafę mi robił na wymiar musze zaprosić żeby mi powiększył , tragedia nie wyobrażam sobie tego wszystkiego dałam ogłoszenie ze zamienię mieszkanie na większe zobaczymy co z tego będzie ...

Miałam ręczny z aventa-polecam szybko odciągał chociaż po pierwszych razach reka wysiada,, ale kwestia wprawy i szło migiem. Przy zapaleniu piersi(ogólnie miałam duży zastoj, zatory, goraczka, omdlenia, wymioty i potem tylko laktator mi pomogł-odpóżnić do uczucia ulgi) Przy pierwszym synku musiałam odciagać pokarm z dwóch piersi do całości i miałam baaaaaaardzo dużo. Po miesiącu wróciłam na studia zaoczne (co dwa tyg - ponad 60km w jedna strone i zajęcia po 12 godz) laktator co dwa tyg był ze mna w każdy weekend. Odciągałam rano, potem na uczelni, jakoś po południe przyjeżdżał mały na pierś i już 3 razy piersi się zdarzyły napełniac. Tylko butle te duże napelniałam. Z drugim synem używałam sporadycznie. Ja jestem z tych mlecznych kobiet na brak pokarmu nie musze narzekac, ale 10 miesięcy i w ciągu tyg pokarm mi się konczy sam.

trochę wam tych lakttorów zazdroszczę, bo u mnie jak u Jostyny - mleczarnia totalna, ale jak cycki widzą laktator to się obrażają i ani kropli ;) a przy nawale chciałoby się ulżyć.. Na szczęście zawsze zostaje prysznic i ręczne odciąganie :)

Ja używałam laktatora ręcznego z aventu - super. Używalam na początku bo odciągalam reszte po karmieniu i mroziłam żeby mieli na cały dzień jak ja jechałam na zjazd do krakowa.
Klin używalam z Zu a teraz to tylko na sam początek, bo potem jak zaczęła się ruszać bardziej to zjeżdżala mi w jedną stronę i sie jej głowa splaszczyla moment. Dobrze ze udalo sie to naprawic. Kupilam poduszke oddychającą aero 3d i główka się wyrównała. Maluszkowi też taką kupię.

Dziewczyny a próbowaliście ta metoda 3,5,7 i nic , faktycznie przy zastojach łatwo nie było ale mnie nie raz laktator uratował cucki choc umowmy sie najlepszy ssak to człowiek - najlepiej mały :D

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ja miałam laktator medeli ręczny i szlo mi całkiem sprawnie, odciagalsm w 3 min i jeszcze ciepłe przelewa łam do butelki i małemu dawałam. Tak prze 3 miesiące. Teraz kupie ten sam, poprzedni głupio ale wyrzuciłam.

reklama
Do góry