reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

U nas klin do tej pory w użyciu jest :) caly czas pod materacykiem.

laktatory..temat rzeka. Ja jestem przypadkiem na który żaden laktator nie działa - ani ręczny, ani elektryczny. Z odciągania wynikało że w ogóle nie mam pokarmu (nawet podczas nawału), moje piersi potrzebują dzidziusia do "puszczenia" mleka, a nie jakieś mechaniczne urządzenia ;)

reklama
Ivi mi to laktator nie był potrzebny bo zmniejsza się lało wręcz pod pierś postawiłam kubek i lało się i lało , laktator mam od ciąży z jasiek aventu wiec nowego nie zakupie bo i poco , wyparte powymieniam zawory i tyle...

Któraś pisała o promocjach w 51015 teraz najlepszy moment na zamawianie do -70 %

Ja naraziemysle jak rozwiązać problem z ciasnota w moim mieszkaniu gdzie ulokować kołyski dla małego , chłopa co szafę mi robił na wymiar musze zaprosić żeby mi powiększył , tragedia nie wyobrażam sobie tego wszystkiego dałam ogłoszenie ze zamienię mieszkanie na większe zobaczymy co z tego będzie ...

Miałam ręczny z aventa-polecam szybko odciągał chociaż po pierwszych razach reka wysiada,, ale kwestia wprawy i szło migiem. Przy zapaleniu piersi(ogólnie miałam duży zastoj, zatory, goraczka, omdlenia, wymioty i potem tylko laktator mi pomogł-odpóżnić do uczucia ulgi) Przy pierwszym synku musiałam odciagać pokarm z dwóch piersi do całości i miałam baaaaaaardzo dużo. Po miesiącu wróciłam na studia zaoczne (co dwa tyg - ponad 60km w jedna strone i zajęcia po 12 godz) laktator co dwa tyg był ze mna w każdy weekend. Odciągałam rano, potem na uczelni, jakoś po południe przyjeżdżał mały na pierś i już 3 razy piersi się zdarzyły napełniac. Tylko butle te duże napelniałam. Z drugim synem używałam sporadycznie. Ja jestem z tych mlecznych kobiet na brak pokarmu nie musze narzekac, ale 10 miesięcy i w ciągu tyg pokarm mi się konczy sam.

trochę wam tych lakttorów zazdroszczę, bo u mnie jak u Jostyny - mleczarnia totalna, ale jak cycki widzą laktator to się obrażają i ani kropli ;) a przy nawale chciałoby się ulżyć.. Na szczęście zawsze zostaje prysznic i ręczne odciąganie :)

Ja używałam laktatora ręcznego z aventu - super. Używalam na początku bo odciągalam reszte po karmieniu i mroziłam żeby mieli na cały dzień jak ja jechałam na zjazd do krakowa.
Klin używalam z Zu a teraz to tylko na sam początek, bo potem jak zaczęła się ruszać bardziej to zjeżdżala mi w jedną stronę i sie jej głowa splaszczyla moment. Dobrze ze udalo sie to naprawic. Kupilam poduszke oddychającą aero 3d i główka się wyrównała. Maluszkowi też taką kupię.

Dziewczyny a próbowaliście ta metoda 3,5,7 i nic , faktycznie przy zastojach łatwo nie było ale mnie nie raz laktator uratował cucki choc umowmy sie najlepszy ssak to człowiek - najlepiej mały :D

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ja miałam laktator medeli ręczny i szlo mi całkiem sprawnie, odciagalsm w 3 min i jeszcze ciepłe przelewa łam do butelki i małemu dawałam. Tak prze 3 miesiące. Teraz kupie ten sam, poprzedni głupio ale wyrzuciłam.

reklama
Do góry