Jeszcze dobrą sprawą są podkłady duże 90x60 coś takiego Link do: PODKŁAD 60x90 DO PRZEWIJANIA, ŁÓŻECZKA i SZPITALA, pod koniec ciąży radzę kłaść do łóżka (gdyby nieoczekiwanie Wam pękł pęcherz płodowy- wtedy byłby materac do wyrzucenia- bo jak chluśnie to uuuu a tak podkład w dużej mierze pomoże) no i potem po porodzie w szpitalu przydaje się do zmiany na łóżku dla własnego komfortu oraz do przewijania...fajna sprawa. Można tez takich podkładów użyć jak dzidziuś jest mega sikający i zabezpieczyć łóżeczko.
reklama
Keejti-93
Fanka BB :)
O Justyna dobrze mówisz właśnie ja miałam seni duże takie i poprzecinane niektóre na mniejsze dla dziecka tak na start. A też fajne są z Rossmana często są na promocji z kartą rossne. Takie cienkie. Przydają się szczególnie na początek jak gdzieś z dzieckiem idziemy żeby na tym przewinac czy położyć
maleducada
Linka ale nie powiedział czy będzie powtórzona próba dostawy czy np. masz sobie w punkcie odebrać?
Jostyna zgadzam się z Tobą, chociaż akurat u mnie otulacz się nie sprawdza, ale przewijak to okazał się zwykłym zagracaczem, szybko zrezygnowałam. Przy pierwszym dziecku pomocny był za to organizer na łóżeczko, chociaż teraz wiem, że nie będę miala, bo starszy by wszystko wyciągał.
I fakt, nadmiar kosmetyków też bez sensu, 1 płyn do kąpieli, 1 balsamik po i 1 krem na oparzenia, to tyle na początek :-)
Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Jostyna zgadzam się z Tobą, chociaż akurat u mnie otulacz się nie sprawdza, ale przewijak to okazał się zwykłym zagracaczem, szybko zrezygnowałam. Przy pierwszym dziecku pomocny był za to organizer na łóżeczko, chociaż teraz wiem, że nie będę miala, bo starszy by wszystko wyciągał.
I fakt, nadmiar kosmetyków też bez sensu, 1 płyn do kąpieli, 1 balsamik po i 1 krem na oparzenia, to tyle na początek :-)
Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Keejti-93
A u mnie przewijak był super pomocny bo na łóżko trzeba było się schylac a nie dałam rady no i kwestia tego że nieraz się zsikal lub jeszcze gorzej. Miałam taki na łóżeczko. A jak wpadłam na pomysł mycia pupki zamiast chusteczek (latem) to taki na pralkę kladziony od zestawu. A teraz ze na początek kołyska to planuje taki stojący z Ikei.
A no i miałam zestaw geuther wanienka +przewijak stawiane na wanne-nie uzylam ani razu podobnie jak foczki do kąpieli.
A to co mi jeszcze się przydalo to pojemniki na mleko w proszku, odmierzona ilość wsypuje się na wyjścia. No i termos. Niby miałam podgrzewacz ale jak w nocy nie chcialo sie iść to miałam zawsze w termosie wodę i zimna w razie czego w butelce i robiłam miałam daleko do kuchni z pokiju ale to na krótko bo szybko przestał się budzić po nocy. No i laktator
A no i miałam zestaw geuther wanienka +przewijak stawiane na wanne-nie uzylam ani razu podobnie jak foczki do kąpieli.
A to co mi jeszcze się przydalo to pojemniki na mleko w proszku, odmierzona ilość wsypuje się na wyjścia. No i termos. Niby miałam podgrzewacz ale jak w nocy nie chcialo sie iść to miałam zawsze w termosie wodę i zimna w razie czego w butelce i robiłam miałam daleko do kuchni z pokiju ale to na krótko bo szybko przestał się budzić po nocy. No i laktator
emalkadream
Dziewczyny laktator ręczne czy elektryczne ?jakie macie doświadczenia?
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Joasia_1986
Ja przewijak wpakowalam na pralkę w łazience i super mi się tam sprawdzał do ubierania po kąpieli :-)
Keejti-93
Emalka ja ręczne przetestowalam avent baby ono lovi(canpol) i tommee tipee czy jak to się pisze. I zdecydowanie mój typ to avent.
Używałam też tych butelek a smoczki raczej lovi bo pasują
A elektryczny miałam pozyczony medela mini - porażka. W końcu kupiłam lovi prolactis dwufazowy. Tylko ja jakieś 3mies ściągalam dzień i noc co 3h i dawałam tylko z butli. Powiem tak elektryczny super i można go też zamienić w ręczny bo ma do tego części. A i co jeszcze spalił mi się w burze zadzwoniłam że nie działa i za dwa dni był kurier z nowym urzadzeniem(bez części tych silikonowych tylko mozg) to lovi. Jak ktoś ma na to kasę to fajnie ale ja tym razem mam plan kupić avent no jednak na początek przy nawale pokarmu napewno się przyda+woreczki na pokarm do zamrozenia. A jeśli byłaby taka potrzeba to wtedy elektryczny. Się rozpisalam ale to zależy od tego czy dużo zamierzamy wychodzić albo szybko wrócić do pracy.
Używałam też tych butelek a smoczki raczej lovi bo pasują
A elektryczny miałam pozyczony medela mini - porażka. W końcu kupiłam lovi prolactis dwufazowy. Tylko ja jakieś 3mies ściągalam dzień i noc co 3h i dawałam tylko z butli. Powiem tak elektryczny super i można go też zamienić w ręczny bo ma do tego części. A i co jeszcze spalił mi się w burze zadzwoniłam że nie działa i za dwa dni był kurier z nowym urzadzeniem(bez części tych silikonowych tylko mozg) to lovi. Jak ktoś ma na to kasę to fajnie ale ja tym razem mam plan kupić avent no jednak na początek przy nawale pokarmu napewno się przyda+woreczki na pokarm do zamrozenia. A jeśli byłaby taka potrzeba to wtedy elektryczny. Się rozpisalam ale to zależy od tego czy dużo zamierzamy wychodzić albo szybko wrócić do pracy.
linka1985
Maleducada nic mi nie powiedział dziś go nie było napisałam do dpd ze chce ta przesyłkę odebrać i ze kurier wydać reszty nie miał jak a ja 4 dzieci w domu i w poniedziałek nadal czekam na przesyłkę ... odpisali ze oczywiście pojedzie ktoś w poniedziałek
EM Ka
Tez mam ten lovi super sie sprawdzał i na zastoje i przy zapaleniu piersi i przed wyjściami dla mnie bomba , miałam tez elektryczny i ręczny z tt bezporownania.
Co do podusi to jesli foteliki nje maja nakładki dla niemowląt ktora ny dobrze trzymała
To jak najbardziej , te chusty bambusowe super ale bardziej na lato, otulacz musze popatrzeć i my mamy podusie klin ale to chyba było na tej mojej liście z tego co pamietam .
Co do podusi to jesli foteliki nje maja nakładki dla niemowląt ktora ny dobrze trzymała
To jak najbardziej , te chusty bambusowe super ale bardziej na lato, otulacz musze popatrzeć i my mamy podusie klin ale to chyba było na tej mojej liście z tego co pamietam .
reklama
aob66
Moderatorka
Ja mam laktator reczny medeli i lepiej szlo mi sciaganie pokarmu bez niego samymi rekami..
Co do poduszki klin u nas nie.bylo i nie bylaby potrzebna.. mlody ulewal niewiele i to na ramieniu a zawsze go bralam do odbicia.. jak mial 3mies i mial katar to pod nogi lozeczka podlozylam ksiazki i glowke mial wyzej ale szybko zjechal mi na dol
Co do poduszki klin u nas nie.bylo i nie bylaby potrzebna.. mlody ulewal niewiele i to na ramieniu a zawsze go bralam do odbicia.. jak mial 3mies i mial katar to pod nogi lozeczka podlozylam ksiazki i glowke mial wyzej ale szybko zjechal mi na dol