reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Nie wiem ale mam
Te same obawy co mila.

Ivi wyślij maila :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Dziewczyny niedawno coś czytałam że można wysłać maila lub list z prośbą o przesłanie jednej sztuki w celu wypróbowania czy dziecko dobrze reaguje na pieluszki. Do dady pampersa i każdej innej. Niektóre ponoc wysyłają paczkę na test. Ale się nie zaglebialam.

Ja myślałam żeby kupić po paczce tej najmniejszej każdych i zobacZyć.
Joasia właśnie tak mi się ta siateczka skojarzyla z always.
Np u mnie podpaski tylko Belli wchodzą w grę, tampony ob ale też bez tej otoczki od raz reakcja się pojawia.

Kejti nie słyszałam o czymś takim, muszę poszukac

W szpitalu pewnie próbki pampersow dostaniecie;) dada jest tanie, mozna zaryzykować ;) ja dada wchodzę od rozmiaru 2 lub 3,zależy od pupy dziecka, czy bardzo wrażliwa.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Siateczka w pampersy to co innego niż w podpaskach , oddziela początkowy luźny stolec od pupy i ziemi temu nie odpaża jeśli któraś boi się AZS u dzidziusia musi szukać jak najmniej perfumowanych pampersy i zanim znajdzie się odpowiednie trochę minie , przy moim alergika było dobrze przy pampersach z siateczka , a potem skóra wręcz dochodziła płatami, i żywa rana .. było to ponad 10 lat temu i podeszły mu kolejNe dopiero z plusa ogromną paka jeszcze te cholerne ceratowe ....

Ivi dziękuję za listę. W moim przypadku jej długość zmiejszy się o 2/3 bo dla mnie dużo rzeczy było nieprzydatnych, ale co mama to i zapotrzebowanie. Nie wiem jak u Was w szpitalu ale w moim jest opcja ubierania dziecka( chociaż jak mama chce to można ubierać w te so mamusia przywiezie) w ubranka szpitala. Wtedy tylko na wypis bierze się ubranka. Fajnie by było jakby każda mama mogła napisać co się jej nie przydało bo szkoda wyrzucać kase w błoto a rady są zawsze dobre.

U nas też dziewczyny miały alergię kontaktową. Nie uczulały i nie odparzały ich tylko zielone pampki. Inne pieluchy powodowały mega wysypkę na pupie.
Tak jeszcze a propos alergii to odradzam kosmetyki Johnson baby, przy jakichkolwiek objawach alergii skórnej - nie jest to tylko moje zdanie. Położna środowiskowa podczas wizyty mówiła mi , że są to najbardziej alergizujące kosmetyki dziecięce ze wszystkich dostępnych na rynku.
Polecam proszek Jelp- moim zdaniem rzadziej uczula niż np. Lovela. U nas sprawdził się właśnie Jelp i zero płynów do płukania. Ostatnio sąsiadki córeczkę Lovela też mega uczulała. Zmieniła na Jelp i wysypka zniknęła.
Chociaż po tym co pisze Linka to mam takie przemyślenie, że alergia to bardzo indywidualna sprawa i to co u jednego dziecka będzie dobre u innego może powodować silne reakcje alergiczne.

Justyna opisz co u Ciebie sie nie sprawdziło! Tam pod lista :) a moze masz jakieś swoje "super" rzeczy bez których sobie nie wyobrażasz ? Każda rada jest cenna :)

Ja mam jeszcze taka obserwacje, ze przy chłopcu zażywałam wiecej ubranek niż przy dziewczynkach.. Chłopcy sikają na wszystkie strony;) dziewczynki zwykle w dół jednak ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry