reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Nie wiem ale mam
Te same obawy co mila.

Ivi wyślij maila :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Dziewczyny niedawno coś czytałam że można wysłać maila lub list z prośbą o przesłanie jednej sztuki w celu wypróbowania czy dziecko dobrze reaguje na pieluszki. Do dady pampersa i każdej innej. Niektóre ponoc wysyłają paczkę na test. Ale się nie zaglebialam.

Ja myślałam żeby kupić po paczce tej najmniejszej każdych i zobacZyć.
Joasia właśnie tak mi się ta siateczka skojarzyla z always.
Np u mnie podpaski tylko Belli wchodzą w grę, tampony ob ale też bez tej otoczki od raz reakcja się pojawia.

Kejti nie słyszałam o czymś takim, muszę poszukac

W szpitalu pewnie próbki pampersow dostaniecie;) dada jest tanie, mozna zaryzykować ;) ja dada wchodzę od rozmiaru 2 lub 3,zależy od pupy dziecka, czy bardzo wrażliwa.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Siateczka w pampersy to co innego niż w podpaskach , oddziela początkowy luźny stolec od pupy i ziemi temu nie odpaża jeśli któraś boi się AZS u dzidziusia musi szukać jak najmniej perfumowanych pampersy i zanim znajdzie się odpowiednie trochę minie , przy moim alergika było dobrze przy pampersach z siateczka , a potem skóra wręcz dochodziła płatami, i żywa rana .. było to ponad 10 lat temu i podeszły mu kolejNe dopiero z plusa ogromną paka jeszcze te cholerne ceratowe ....

Ivi dziękuję za listę. W moim przypadku jej długość zmiejszy się o 2/3 bo dla mnie dużo rzeczy było nieprzydatnych, ale co mama to i zapotrzebowanie. Nie wiem jak u Was w szpitalu ale w moim jest opcja ubierania dziecka( chociaż jak mama chce to można ubierać w te so mamusia przywiezie) w ubranka szpitala. Wtedy tylko na wypis bierze się ubranka. Fajnie by było jakby każda mama mogła napisać co się jej nie przydało bo szkoda wyrzucać kase w błoto a rady są zawsze dobre.

U nas też dziewczyny miały alergię kontaktową. Nie uczulały i nie odparzały ich tylko zielone pampki. Inne pieluchy powodowały mega wysypkę na pupie.
Tak jeszcze a propos alergii to odradzam kosmetyki Johnson baby, przy jakichkolwiek objawach alergii skórnej - nie jest to tylko moje zdanie. Położna środowiskowa podczas wizyty mówiła mi , że są to najbardziej alergizujące kosmetyki dziecięce ze wszystkich dostępnych na rynku.
Polecam proszek Jelp- moim zdaniem rzadziej uczula niż np. Lovela. U nas sprawdził się właśnie Jelp i zero płynów do płukania. Ostatnio sąsiadki córeczkę Lovela też mega uczulała. Zmieniła na Jelp i wysypka zniknęła.
Chociaż po tym co pisze Linka to mam takie przemyślenie, że alergia to bardzo indywidualna sprawa i to co u jednego dziecka będzie dobre u innego może powodować silne reakcje alergiczne.

Justyna opisz co u Ciebie sie nie sprawdziło! Tam pod lista :) a moze masz jakieś swoje "super" rzeczy bez których sobie nie wyobrażasz ? Każda rada jest cenna :)

Ja mam jeszcze taka obserwacje, ze przy chłopcu zażywałam wiecej ubranek niż przy dziewczynkach.. Chłopcy sikają na wszystkie strony;) dziewczynki zwykle w dół jednak ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry