reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

A które? Z tym naturalnym przepływem czy wybieralas konkretna wielkość smoka? Czyli też przepływ wolny, średni, szybki?

reklama
O ja też miałam z aventu bo i laktator ręczny ich miałam a potem ten lovi prolactis kupiłam. Ale nie lubię tych butelek i będzie chyba browns. No i to co chyba pokazywalam ten wynalazek do karmienia sciagnietym mlekiem mnie coraz bardziej kusi

O nie tyle sie spisałam i wszystko przepadło :-(

To jeszcze raz ale będę pisać na raty.

Ja jestem przywiązana do aventu. Polecam bardzo podgrzewacz IQ. Nie jest termostatowany jak większość, tylko ustawia się na nim co to za posilek, czy z temp. pokojowej, lodówki, czy zamrażarki i ilość. Jak już gotowe to sie wyłącza i daje sygnał. Tylko trzeba go wyczuć na początku, bo czasem trzeba ustawić większą ilość w zależności od jedzenia.
Laktator avent mam ręczny i sobie chwaliłam. W 5 minut czasem 100ml po karmieniu ściągałam, ale to zależy też od piersi.
Butelki też avent natutal. Zu często dostawała moje mleko z butelki bo cały dzień czasem mnie nie było i z kp nie było potem żadnych problemów.
Myślałam żeby kupić avent blender Parowar ale ostatecznie nie kupilam i teraz dalej będę myśleć.

Co do firmy baby Bjorn to ja jestem na anty, bo robią bardzo niezdrowe nosidełka dla dzieci i nie wierze że przy innych produktach biorą pod uwagę kwestie zdrowotne.

O leżaczku myślę Tiny Love lub FP. Ale to może kupie. Może, bo przy Zu sie jakoś obeszliśmy. Mialam kupować i w końcu nie kupilam.

Odnośnie brzuszkowych problemów Biogaia to za bardzo nie pomogła, a nawet może było gorzej. Espumisan taki bardziej chyba efekt placebo. Zu nie miała chyba typowej kolko, ale przed kupą czy pierdem coś jej przeszkadzało. Dawałam przed karmieniem 10-20ml rumianku i powoli zapomnieliśmy o brzuszku.

Monitor mam jeden z tych, które wkleila Lilith - AC 401 z nanią. Super się sprawdził i teraz nie planuje zmieniać. Może jakbym miała dom to bym zainwestowała w taki z kamerką, ale na 60m mi w zupełności wystarczy.

Łóżeczko jak macie miejsce to kupujcie jak największe. Zu do dziś śpi w swoim 3w1. 140x70. Nie było żadnych problemów z zablokowaniem się w poprzek podczas snu, bo miała na prawdę sporo miejsca. Ja czasami ją w środku karmiłam.
Teraz też na początek zastanawiam się nad malutkim bo już w sypialni nie mam miejsca na duże łóżeczko. Ale z drugiej strony to czy to się opłaca? Na ile takie maleńkie starczy. Przydałoby mi się chyba na kółkach.

Z tymi nosidlami to straszna prawda!!
U nas takie łóżeczko odpada, mieliśmy to duże, ekstra drewno, dwukolorowe, ciężkie.. I do niczego uzytkowo no i teraz tez wiem, że tylko turystyczne bo po roku chce dać do starszakowego ale coś jak syn ma, autko etc.
My butlowi a podgrzewacza nie mieliśmy.. Nasze mleko na tych kroplach od lekarza musiało być szykowane 30min.wczesniej by krople rozbily to co złe działało dla mlodego..

reklama
A u nas podgrzewacz lovi ten najprostszy a sterylizator Avent do mikrofali fajny niedawno sprzedalam ale tylko trochę używałam później już nie

Do góry