reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

A ja mam świetny sposób na kolki nie daje żadnych kropli kapsułek tylko probiotyk taka stara położna mi poleciła , mówiąc że kołki są przez to ze dzidzia niema w jelitach dobrych bakterii..

reklama
Biogaia?? U nas się nie sprawdziło. A u koleżanek było jeszcze gorzej z tym, ze co dziecko to pomaga mu co innego. U nas długo była nietolerancja laktozy i specjalne mleko plus krople od lekarza do tego. I z kroplami na kolke to trzeba dawać tyle by ten związek na kolke wyniósł odpowiednią ilość. Np. Infacol jest do dupy, musisz wlać np. 10ml syfu a Bobotica tylko 3ml. Sab simplex ma świetną dawkę, jeszczexwyzsza.

Nie ja lakcid podawała zwykły taka osłonę jak przy antybiotykoterapii .. Czarek mój miał straszne debridad mu nawet na receptę nie pomagał on tez był na bebilonie sojowym chwile ale się zawzielam i pierś tylko bo jednak na piersi najmniej kołki miał najgorzej było jak miał 7 miesięcy i zaczął normalne obiadki jadąc , kupki nie było tylko na czopkach płakał bo brzuch bolał eh ciąża to dopiero początek ;-) ;)

Netta właśnie, co dziecko to inne potrzeby.
U nas na sojowce była masakra przy alergi. No i jeszcze do nietolerancji laktozy refluks doszedł. W sumie tak czy siak to mlody był łatwy w obsłudze. Z Judyta to było coś potwornego..
Jeśli chodzi o krople to ta dawka jest ważna na wzdecie, bo w każdych jest inna a są inne dziwne dodatki.. Dla jednego malucha starczy dawka z espumisanu a inny juz potrzebuje bobotik czy sabsimplex.
Mialam na sierpniowkach mamy co wszystko rozkminialy i na drobne rozkladaly, trochę to człowieka nauczyło.

Linka a Ty wiesz, że tu nie ma takich probiotykow.. Nawet nasza gp ostatnio po cichu zasugerowala dla córki zamówić to z Pl apteki.. Kiedyś już to uzywalam przy niej i dziękuję za radę! Sprawie sobie by było na pewno w domu dla maluszka.

Wiem Lili mam siostrę w Irlandii i tez prosiła żeby jej przesłać zresztą dużo zeczy jeśli chodzi o leki bez recepty prosi ... my za to prosimy o inne zeczy :blink: których u nas brak bądź są w cenach wprost niewyobrazalnych a tam dużo taniej.

U nas tych kolek dużo nie było ale jak się zdarzało to tescio sab simplex z Niemiec podrzucił a i windii się sprawdziło
No i Julek też miał refluks więc karmilam krótko bo wszystko zwracał a sciagalam i zageszczalam nutritonem. No i debridat i gastrotuss szły w ruch

Linka a apteki czy innych sklepów internetowych nie mają? Bo to mimo wszystko szybciej.

Keejti u nas po zageszczaczy zatwardzenie i i tak nie wiele pomagał, gaviscon dawał rade ale też przytwardzal.
Takie kołki, alergie etc to jeszcze nic. Boje się bezdechow jak cholera..

reklama
Kurde jak tak czytam to sie ciesze ogromnie, ze moj nie mial kolek.. w domu mialam espumisan i czasem mu podawalam jak mial gazy jal zaczal jest butelke.. i pozniej o dziwo jak zaczal jest kaszki i inne rzeczy to przez jakies 2tyg mial czasem zatwardzenie i po podaniu dawki espumisanu od razu szlo..

A ja zas mialam butelki aventa i u nas super..

Do góry