reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Myslalyscie juz w czym będziecie kapać maluchy? Pewnie większość w Oilatum, ale ja sie zastanawiam czy jak dziecko nie ma AZS ani uczuleń to warto przyzwyczajać je do emolientow? I sama nie wiem czy tylko parafina czy jednak jakieś olejki naturalne jak np w emolium lub czysty olejek migdałowy, by jak najmniej chemii było.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Skrzatq ja Sz na początku kapałam w Emolium bo dostałam w prezencie a potem już w innych ( nawet nie pamiętam jakich)
Firana jak emolium to chyba nawilżenie zbędne [emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat moją Zuze Oilatum uczulało. U nas w szpitalu w tym kąpali i ona wracała cała w wysypce, a nie wiedziałam, że od tego. W pudełku ze szpitala była mała próbka kremu i jak ją posmarowałam było to samo. Dopiero położna środowiskowa mi powiedziała, że w szpitalu w tym kąpią.
Zuza przez to, że była przenoszona miała tragiczną skórę. Jakby wąż który ją zrzuca. Miała przez to odjęty punkt. Kazali ją całą smarować witaminą A. Na początku kąpałam w Emolium, póki ta skóra się nie zregenerowała, a potem już w Nivea.
Kupiłam na próbę Hipp jak już była trochę starsza, bo przyszedł mi kupon razem ze słoiczkiem, ale też strasznie ją uczulił i nie wiem czy to nie przypadkiem wina wyciągu z migdałów.
Teraz mam emolium. Nie kupowałam specjalnie, bo mam dla Zuzy na okres zimowy, bo jej skóra wtedy zaczyna szaleć, tak jak i moja zresztą.

Jestem w 32 tygodniu ciąży

Ja Julka w oilatum kapalam chyba dwie butelki później oilan a teraz to juz oby bylo duzo piany. A dla malej mam emolium

Jestem w 30. tygodniu ciąży <3

Ja mam emolium i oillan. Planuje kapac jednego dnia w jednym a drugiego w drugim. Albo na poczatek.emolium a poznirj oillan. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu oj tzn.myciu ;-)

Btw.dziewczyny czy zamierzacie myc dzieciatko codziennie? Rozne sa szkoly. W szpitalu w ktorym rodzila bratowa zalecali aby pierwsza kapiel zrobic nie wczesniej niz w 3 dobie zycia o_O w szpitalu tez wlasnie malego nie kapali.

No jak już napisałam u nas w szpitalu kąpali, ale jak wyszłam w trzeciej dobie to nie kąpałam wieczorem, a potem kąpałam co drugi dzień, tylko wieczorami przemywałam sam "dół". Codziennie kąpiele wdrożyłam jak były gorętsze dni.

No i dla pierworódek mam wskazówkę, żebyście były wyczulone na ciemieniuchę. Ja na początku nie wiedziałam co to i skąd to. Myślałam, że to osad po kąpaniu w emolium, ale w jakiejś broszurce wyczytałam, że ok.3 miesiąca może się pojawiać ciemieniucha i to u nas było właśnie to.

U nas oilatum od początku, w międzyczasie emolium próbowałam, ale wydaje mi się, że oilatum lepiej nawilża i ja już niczym nie smaruję po kąpieli. Na początku kąpiel będzie pewnie co 2-3 dni, w zależności od potrzeby, takie małe dziecko jeszcze się nie brudzi, a może być ciężko dwójkę ogarnąć, chociaż Małgosię dość szybko zaczeliśmy kąpać codziennie, bo ciepło się zrobiło, no ale teraz jesień i zima. Zobaczymy jak to wyjdzie, tak naprawdę całe to przygotowanie i sprzątanie po kąpieli więcej czasu zajmuje niż sama kąpiel takiego maluszka :D

reklama
Ja bede kapać codziennie chodzi o rytuał tak jak z Nimosiem i tez emokium na początek Oilatum tez mam , kremy na zimę mam emolium . A jak sie kapie w rmolientach to nic więcej nie trzeba smarować choc ja czasem jeszcze oliwka i tak a pupę obowiązkowo na początku teraz dużemu tylko po kupie nepanten . A wczesniej linomag ktory wlasnie przyszedł w mega paczce ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry