reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Apropo gryki u nas w mieście w ostatnim czasie dziewczyny zgłaszały przypadki znAlezuebia robali ...

Link do: Robale w materacu niemowlaka? Wiwat, ekologia! – to Jest chore!

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Em ka A ja to jest z kokosem? Na swoje łóżeczko znalazłam tylko gryka kokos pianka, ale ta gryka jest ściągana więc od razu poszlaby do kosza. Ale właśnie kokos też jest naturalny...

Barwna wiem, taki też chciałam, Tam gdzie pytałam to ciągle odpowiedź ze nie robia materaca na wymiar jaki potrzebuje. (Stare łóżeczko) ale postaram się coś znaleźć, pójdę jeszcze do jednego sklepu u siebie może tam będą albo będzie można zamówić. I zostało mi jeszcze kilka stron na internecie do przeszukania ;)

Dzieki popatrze ten termometr. U nas chyba bez monitora choc okaze się po porodzie.
Ja ta skrzynke mam w kiepskim stanie
Jedziemy tylko na jeden dzien wiec musialabym i trase do warszawy i malowanie i szlifowanie zrobic dzis a to chyba niewykonalne ja mam z kokosem i jest ok

Jestem w 30. tygodniu ciąży <3

W kokosie sie nie spotkałam zeby były takie rzeczy zreszta sama
Mam kokos piankę :) do łóżeczka tego pełnowymiarowego , dopóki dziecko nie obraca sie zdrowej kłaść na kokosie ,
Potem juz pianka.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziewczyny mam pytani ma lub miała która torbę skip hop Zobacz ofertę: SKIP HOP DUO SIGNATURE torba dla mamy do wózka
Link do: SKIP HOP DUO SIGNATURE torba dla mamy do wózka

Ja sie zastanawiam (juz przy Basi mi sie marzyła ale wtedy były trochę inne) Teraz sie ruszyć z domu nie mogę i nie wiem czy warte to tych pieniędzy czy bez sensu? Ja bym chciała taka co juz torebki nie muszę brać no wygodna jestem :)

Ja tez juz pisałam o materacu miałam gryka/kokos i był super, Basia spała 2latka.

W ogóle większość rzeczy dla tych maluchów jest wciskana po to by wydać kasę, a połowa i tak jest niepotrzebna;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź co do materaca :)

Karosznurek, ja też jestem jeszcze przed takimi zakupami, powiem Ci co ja wrzuciłam do koszyka A dziewczyny pewnie uzupełnia braki ;-)
Octanisept, czopki glicerynowe (jeśli nie dla małej to dla mnie na problemy z zalatwianiem), sól fizjologiczna, spray do noska (sama używam tych dla dzieci Akurat mi się kończy), płyn do kąpieli, balsam po kapaniu, krem do twarzy (z hipp akurat ja zamawiam), podkłady poporodowe, majtki siateczkowe jednorazowe, podkłady na łóżko, szczotke dla dzidzi ale ta naturalna, obcinaczki, herbatke na laktacje dla mnie, i to chyba wszystko.
Bephanten mam w domu już,sufocrem mam próbki, butelki smoczki też już mam, i jesZcze coś do odciagania gili z nosa :)

Muszę jeszcze dorzucic gaziki, bo płatki kosmetyczne i patyczki do uszu mam.

Dziewczyny zamówiłam kombinezon Logder jak to na łowcę promocji przystało w promocji na Limango za 99zł :D
Wzięłam 62/68 - to jest 3-6m.

Załączniki

• pol_pm_Kombinezon-Lodger-Skier-Silvercreek-WYPRZEDAZ-10049_3.jpg
    pol_pm_Kombinezon-Lodger-Skier-Silvercreek-WYPRZEDAZ-10049_3.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Do góry