reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Podpisuję się pod słowami Oli.p buty najlepiej kupic jak dziecko już chodzi, a po domu najzdrowiej boso lub w skarpetkach z abs. Ja kupułam pierwsze buty jak Zośka zaczęła dosyć sprawnie chodzić.

reklama
super nocnik, widziałam go, podoba mi sie jeszcze nocnik FP taki ala prawdziwy NOCNIK MUZYCZNY FISHER-PRICE NIEBIESKI NAKŁADKA (928575157) - Aukcje internetowe Allegro
ogladalam go ale nie bralam,bo wiem ze dzieciaczki zamiast zalatwiac sie do niego to biora sline na palec i dotykaja spodu zeby muzyczka grala.
Mi zalezalo na najzwyklejszym....posadzilam go na takich zwyklych (bylo 3 rodzaje) i z kazdego zwiewal w sekunde a z tej zaby nie jest latwo uciec bo jest szeroka i wysoka:-D:-D:-D
Hmmm wydawalo by sie ze bedzie siedzial sporo,chociaz wczoraj w sklepie tak bylo a dzis w domu juz opracowal plan jak to zrobic:-Dsiedzi moze na nim 2sek i ucieka a jak chce go przytrzymac to sie drze:eek:

Dziewczyny jak wam się podobaję te bereciki na wczesną wiosnę do płaszczyka NOWOŚĆ! AŻUROWE BERECIKI NA WIOSNĘ - 7KOLORÓW (939302653) - Aukcje internetowe Allegro
rewelacyjne....

Ja musz ecos na allegro poszukac dla mlodego bo tutaj kupic czapke to katastrofa.

Oli.p zakupy swietne

kupiłam wózek i.............. jestem zakochana. to był strzał w dziesiątkę, rozumiem Ivaz dlaczego tak chwalisz maclarena. na razie jestem zachwycona - kupiłam xlr
MACLAREN - TECHNO XLR - kolor COFFEE BROWN/POWDER PINK - 1szt. - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
kolor z różowym - nie wiem dlaczego ale mnie powalił - a Zuzka wygląda w nim świetnie. gorzej jak się okaże że następne dziecko to będzie syn:) ale trudno, i jestem ciekawa bo podobno do niego jest miękka gondola - ale nie wiem czy warto ją kupować czy postawić na kolejny wózek:)

kupiłam wózek i.............. jestem zakochana. to był strzał w dziesiątkę, rozumiem Ivaz dlaczego tak chwalisz maclarena. na razie jestem zachwycona - kupiłam xlr
MACLAREN - TECHNO XLR - kolor COFFEE BROWN/POWDER PINK - 1szt. - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
kolor z różowym - nie wiem dlaczego ale mnie powalił - a Zuzka wygląda w nim świetnie. gorzej jak się okaże że następne dziecko to będzie syn:) ale trudno, i jestem ciekawa bo podobno do niego jest miękka gondola - ale nie wiem czy warto ją kupować czy postawić na kolejny wózek:)

Justyna gratuluje świetnego wyboru, ten wózek kocha się od pierwszego prowadzenia, coś w tym wózku musi być skoro jest najchętniej kupowanym wózkiem na całym świecie mimo klasycznego designu, wg mnie jest ponadczasowy, stylowy a przede wszystkim bardzo komfotowy zarówno dla wożonego jak i ważącego.
Co do gondoli ja bym poczekała na następnego potomka i potem zdecydowała, a nuż znów będzie dziewczynka, a gdyby był chłopiec sprzedaz ten wózek z mała strata bo one i uzywane są również szybko rozchwytywane i mało traca na wartości, więc to dobrze zainwestowane pieniądze, żaden inny wózek sie tak dobrze nie sprzedaje własnie jak maclaren xlr
Justynko Eve zrezygnowała z płaszczyka i nie wiem czy trzymac go dla Zuzki czy wystawiac na allegro???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zgadzam sie z Oli i Ivaz, buty tylko na dwór jak mała będzie już chodzić chociażby za ręce

Ewelcia lepiej nie przytrzymuj go, bo później nie usiądzie więcej na ten nocnik ;-), moja bratowa też chciała koniecznie żeby mała siadała na nocnik, tak dla przyzwyczajenia i później mała nawet jak miała już 2 latka to nie chciała usiąść na nocniku, do którego przymuszaną ją gdy miała niespełna rok i musieli kupić inny nocnik :-)

Ivaz bereciki super, tylko właśnie czy one dokładnie przykryją uszka :dry::dry: bo ja uczulona jestem na gołe uszy .....
Justyna gratuluję zakupu, fajnie sie prezentuje ten wózeczek w tych kolorkach, tego różu nie jest za dużo.

Nie wiem czy to tylko ja jestem taka wybredna co do wózków:confused::confused::confused:

otóż, byliśmy w sobotę w hurtowni, oglądać wehikuły. To raczej mały sklep to i mały wybór spacerówek. Ale niestety w Siedlach są tylko 2 hurtownie z art. dziecięcymi :crazy:
Opowiem wam po krótce o każdym macanym wózku. :-D:-D:-D
Wózek WALKER 09' BABY DESIGN FOLIA+WYS= 0zł W-WA (935473110) - Aukcje internetowe Allegro
Ten mnie miło rozczarował, ślicznie się podbija, jest taki "mięciutki" mimo, że wydawał mi się plastikowy, ale Tomek powiedział "NIE" i w ogóle nie bierzemy go pod uwagę. Ma też bardzo krótkie oparcie, nie wiem czemu wózki z baby design maja takie krótkie oparcie :confused::confused:

Zszokowana byłam x-landerem Wózek X-lander XS spacerówka kolory 2010 - dostawa gratis - 449.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci: wózki, foteliki, meble, pokoje dziecięce
Nigdy jeszcze tego wózka nie widziałam, obejrzeliśmy go z Tomkiem bardzo dokładnie, bo na 1 rzut oka spodobał się nam, to taki typowy wózek letni. ALE, fatalnie się podbija z Gosią w środku, do kosza na zakupy nie ma jak się dostać, jakiś większy wiatr czy deszcz i dziecko nie jest w ogóle osłonięte. Sprzedawca bardzo nam go zachwalał, że niby rama jest taka jak w maclarenie i że niby jest robiona w tej samej fabryce co maclareny i że waży tylko 4 kg, ale jakoś nie chce mi się wierzyć w te wszystkie "nowinki" Aa i oparcie ma regulacje na sznureczki jak ja to mówię, i ciężko je ściągnąć.
Mieli ogromny wybór wózków na 1 rzut oka podobny do espiro magica i tu zaczęlismy wybrzydzać :-D:-D:-D sprzedawca miał nas chyba dość, nie często trafiają się chyba tak niezdecydowani kupujący :-D:-D:-D:-D
dla przypomnienia pokazuje wam ten wózio Wózek MAGIC 4 ESPIRO 2010 +OKRYCIE +KURIER (932371713) - Aukcje internetowe Allegro to oni mieli chyba z 6 takich, każdy innej firmy. Różniły się szczegółami i 1 się Tomkowi spodobał i chciał go brać zamiast espiro, miał bardzo głęboki podnóżek na nóżki (ale za to nie regulowany) i część budki dotykającej siedziska była na suwak, bo w espiro ten stykający się materiał jest niezszyty i jest taka dziura co bardzo nam się nie podba i odpycha nas od tego wózka.

No i doszliśmy do wniosku, że skoro jest tyle modeli tych wózków to musimy znaleźć taki, żeby miał konstrukcję stelaża jak na zdjęciu, 1 rączkę (a nie 2 rogi) i zszyte to miejsce o którym wspomniałam i dobrze by było gdyby miał głęboki podnóżek :-D:-D;-);-);-):tak::tak::tak:
Tak więc jeśli gdzieś zobaczycie wózek podobny kształtem do tego a nie będzie to ani espiro magic ani euro-cart lira to błagam linknijcie mi go, może to będzie ten mój idealny :-D
zamierzam jeszcze po siedlcach poszukać użytkowniczek cybexa callisto i zoopera waltza żeby ooglądać te wózki :tak:

ale post mi wyszedł :-D:-D

Mnie lekko nowy design forum "odstrasza",ale watek zakupowy to moj faworyt wiec tu sie poki co bede wypowiadac:tak:
Zakupy ubraniowe super:tak:
Ivaz-bereciki sliczne,chociaz jesli ma to byc cos co niekoniecznie zakrywa uszka to chyba fajniejsze kaszkieciki,sa taaaakie slooodkie,ale bereciki tez fajne:tak:
Justyna-najwazniejsze ze jestes zadowolona a o milosci do wozka juz si tu wczesniej rzopisywalam nie raz-uczucie dla ktorego warto miec upatrzony model wozka:cool2:
Magdalenka-ja tez bylam b.wybredna,nic mi sie nie podobalo wiec wiem jak to jest i jak sprzedawcy dziwnie patrza:-Dzaskoczylam sie tym x-landerem z twoich linkow-podoba mi sie bardzo (tak jakby troche podobny do cybexa tylko kolka inne i pare szczegolow) no i ten kolor chabrowy jaki ladny!Ale skoro jest slaby w uzytkowaniu to odpada,jednak przyjaciolce wysle ten link.Tez pierwszy raz widze ten wozeczek.

Inne watki mi sie mieszaja graficznie,mam b.dziwny uklad na ekranie tego forum-no kosmos jakis:no:
Narzie bede wiec stukac w zakupowym,co byscie mnie nie wywalily za nieudzielanie sie:-D;-)

Saro bo on fajnie wygląda na 1 rzut oka, i jak my byliśmy to jeszcze kilka osób go oglądało, ale ja wiem moich oczekiwań nie spelnil

reklama
Do góry