reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ewelcia my mamy też takie książeczki tzn z tej serii u nas to najlepsze zajęcie wszystkie "fiszerprajsy" wysiadają przy książeczkach, moja Zoska juz pamięciowo kojarzy tytuły z obrazkami, jak proszę zeby przyniosła mi Skarżypytę to przyniesie, Samochwałę, leci jej szukać wśród sterty książeczek i zawsze przyniesie dobry tytuł, tj na razie potrafi bezbłędnie wyszukać 5 tytułow a takich książęczek mamy ze 20szt. Ja polecam te książki zajmuja moją Zosię chyba najdłużej, zadnej zabawce nie poswięca tyle czasu
u mnie dokładie tak samo:-D

reklama
Książeczki fajne tylko że moja Marysia to wszystkie książki zjada, obgryza po kawałku.:-D Wczoraj powystawiałam trochę ubranek na allegro,siedziałam nad tym do 23-ej i jeszcze wszystkiego nie wystawiłam.Mam nadzieję że mi się wszystko dobrze sprzeda .

Iwona-dokladnie,z wystawianiem aukcji jest sporo roboty.Ja mam teraz 61 aukcji bodajze wiec naprawde sama sie sobie dziwie ze dajac korki (na szczescie teraz ferie wiec luzy),robiac kursy i handlujac wogole mam czas zagladac na BB.

Ewelcia-ksiazeczki fajne:tak:Julek ma duzo bajek bo na mikolajki jej kupilismy ale najwieksza furore robia ksiazeczki ze zwierzetami owocami itp-takie obrazkowe:tak:

ewelcia te książeczki można kupić na stoiskach z tanią książką po 2zł/sztuka i wybierasz sobie jakie chcesz, tu jak doliczysz wysyłkę to wyjdzie drożej choć niewiele ;-)
Isku no niby tak,ale ja nie jestem w PL.
Moj m leci w marcu na pare dni wiec jak zamowie to przywiezie,a on nie bedzie mial nawet czasu lazic po jakis stoiskach czy ksiegarniach.....
Kiedys juz mialam zamowic ale inne i dobrze ze sie nie pospieszylam bo kolega akurat nie poleciaj wcale do PL-zmiana planow nastapila a bilet juz mial.

Wezme mu narazie 10sztuk.a jak bede w czerwcu w PL to sama czegos innego jesczze poszukam.

My mamy tylko jedna u srednio jest nia zainteresowany bardziej lubi Argosa;-)

A u nas książeczki obrazkowe na razie poszły w obstawkę, teraz jesteśmy na etapie czytania, Zosia uwielbia jak jej się czyta a jak usłyszy wierszyk Zosię Samosię albo w wierszyku Skarzypyta tekst "Zosia szyji nie umyła" to radość wielka, uwielbia tez "Psie Smuteczki", "Lenia" i "Małpę w kąpieli" te wierszyki mozemy jej czytac na okrągło, mam wrazenie, ze gdyby umiał mówic to chyba znałaby je na pamięć ;-)

Oskar jak miał 1,5 roku to recytował pięknie taki wierszyk
"Szedł chłop przez pole i napotkał diabła jak mu przypie....olił to mu czapka spadła" oczywiście z dzwięczna literką "R":tak::tak:,(Sąsiad go tak wyuczył) Zośka raczej nie bedzie tak szybko mówiła, bo Oskar w jej wieku to juz mówił krótkie słowa takie jak koń, daj itp, a u niej z gadką już gorzej

reklama
Ivaz wierszyk pierwsza klasa :-D:-D:-D:-D
Mój teść tak wyszkolił mego męża, że jego pierwszym słowem nie było "mama" czy "tata" tylko "dupa". I do tej pory teść się śmieje "Tomek powiedz dupa":-D:-D
Ja miałam szybka mowę i w okolicach roku -półtora też recytowałam ponoć krótkie wierszyki ;-)

Do góry