reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Dominika81- mi powiedzieli, że do 10 kg ale to w sumie mala różnica. Z fotelikami to tak jak z wózkami, każdy zwraca uwagę na co innego, ja mam espiro-optime i jestem zadowolona natomiast chciała wymienić mojego x-landera na inny wózeczek ale babeczka w spklepie mi to odradziła-przypomniała dlaczego wybraliśmy ten wózek-jego zalety-i juz mi przeszlo-nie będę kombinować.

reklama
czy 9 czy 10 nie ma różnicy - Jasiek juz tą wagę przekroczył, więc i tak by musiał jeździć do przodu, także niestety moje jedno z ważniejszych kryteriów odpadło...:-( 1400-1500 za fotelik mąż mi nie pozwolił wydać....

Ola bo on lazi za mna i jak chce na rece to mnie lapie za nogawki,a ze bylam w kuchni to to lekko ciaglam a on sie cieszyl:-D:-D:-D
Moj tez uwielbia wyciagac chusteczki z opakowania.
A u nas furrore robi kominek,a jeszcze jak napale to juz masakra ciagle do niego podchodzi i ta siatke co zatykam kominek chce przewrocic zeby tylko do ognia sie dostac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nawet jak sie nie pali to on do niego leci!!!

Apropo fotelikow moj m w niedziele zamontowal przodem do kierunku jazdy,bo jak wkladalismy go wczesniej to czasami w glowe sie uderzal,tylko ze on jeszcze nie ma 9kg.
Jest dosc dlugi!!!

Hihi:-D
Odnosnie wozkow-mam obecnie 2 wiec wybieram w zaleznosci od potrzeb.Na wertepy,sniegi i duze zakupy moj czolg (ma wielki kosz na zakupy z duzym udzwigiem).Na spacery,wyjazdy w nie-wertepy i male zakupy + opcja samodzielnego wnoszenia wozka po schodach-parasolka.
Odnosnie fotelikow-tak,kazdy ma swoje kryteria.Trzeba je tez sprawdzic w realu,przymierzajac do auta.U nas espiro optima zamontowany tylem zaslanial widocznosc,az sie balismy ze zmniejszymy tym bezpieczenstwo dziecka.Dziwne,bo auto mamy duze,ale to podobno zalezy od konta pochylenia kanap,zaglowkow itp.No i tez babka dziwnie na nas spojrzala jak wlecialam do sklepu i kazalam sobie dac do przymierzenia tylem espiro optime.Podobno sporadycznie zdarza sie by kupowano ten fotelik by montowac go tylem bo dla mlodszych dzieci wybierane sa calkiem lezace foteliki-nosidla (takie jakie wiekszosc z nas miala) a dla starszych juz te montowane przodem.A nasz niby jest od 9 kg,ale mowiono nam w sklepie ze lepiej poczekac az dziecko bedzie mialo 10 kg.No to czekamy...

my na razie nie kombinujemy z nowym fotelikiem - Jula jest co prawda długa, ale głowa jej jeszcze nie wystaje, a nogi mogą o oparcie się opierać... no i jeszcze za lekka jest. A fotelik mamy po Nice - Ramatti Venus, ale o ile pamiętam jeździła już tylko przodem.

kurcze no własnie teraz dla nie to problem..
Nasz obecny na zime będzie za mały bo Oliwier się nie miesci teraz już w kurtce. Fotelik mamy niby do 11 kg a Oliwier ma lekko ponad 9:-( No i nie wiem co zrobic...Siedzi w nim tak jakby był sciśnięty z obu ston i rece ma sztywne:-(
A co jak pójdzie kombinezon który jest grubszy??:confused2:
A są jakieś leżące foteliki?? a nie tylko zupełnie siedzące??:-)

Wiesz madzik - te wszystkie foteliki rozkładają się do pozycji pół-leżącej. My dziś jedziemy w nocy, zobaczymy jak się Jaśkowi będzie w nim spało...:eek:
A pozycja leżąca też zalezy trochę od tego jaki macie samochód - jak pochylone sa siedzenia i jaki jest zagłówek.
Naszym tym pierwszym foteliku u nas w samochodzie Jasiek w miarę leżał, a w samochodzie moich rodziców prawie że pionowo siedział - u nich zupełnie inaczej wyglądają tylne siedzenia.
My już musieliśmy zmienić fotelik o w tym starym Jasiek był mocno ściśnięty, poza tym było mu strasznie niewygodnie, po 15 minutach już się wiercił, kręcił i próbował z niego wychodzić...

Ja dziś byłam w sklepie. Kupiliśmy (zamówiliśmy) śpiworek do wózka, zdecydowaliśmy się jednak na owczą wełnę, kolor ma być czerwony, a z racji, że nie mieli to mają nam przywieźć;-);-) z firmy womar.
Co do fotelik, troszkę nam facet pokazał, i jestem zaskoczona, że one tak słabo się "rozkładają" .... nie wiem czy tylko facet nam takie modele pokazywał, ja bym tego nae\wet pół siedzącą pozycją nie nazwała .... z tym, że my się nie musimy spieszyć, nasz jest do 11kg, Gosia tyle jeszcze nie ma a ten jest dość duży więc myślę że do Bożego Narodzenia jeszcze damy w tym radę ;-)

http://www.womar.eu/section2.php?page=produkty&zm2=spiwory&zm3=9

Ostatnia edycja:
Ja dzis Amelce kupilam3 zabawki:-)
wkleje linki:tak:
FISHER PRICE PANEL KIEROWNICA DO SAMOCHODU K5520 (761476941) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE ŚLIMAK SMAKOSZ KLOCKÓW 71922 (760044410) - Aukcje internetowe Allegro
i jeszcze taki alarm z kluczykami to gra .. takie male :-D nie moge znalezc tego na allegro

i taka czapusie i rekawiczki
**Rękawiczki H&M r.86 (12-18m) HIT Zimy** (761128052) - Aukcje internetowe Allegro
wczesniej kupilam juz do tego taki golfik zamiast szaliczka:tak:

i jeszcze takie spodenki-leginsy (takie dosc grube) beda akurat pasowaly do kozaczkow:-p

reklama
Dlatego fotelik samochodowy nalezy przymierzyc zanim sie kupi w aucie-jedne "lataja",inne zaslaniaja widok,itp.Nasz coneco zenith dosc niezle "lezy" bo jest spore Podbicie tylnej kanapy do gory ale tez nie jakos rewelacyjnie...

MM-zajebisty komplecik zimowy i tanio!Niezly interes:tak:Zabawki tez spoko
Magdalenka-ladny spiworek:tak:

Do góry