reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
magda19lenka- ja widziałam w realu, ale było zapakowane i baba nie pozwoliła wyjąć...dziwne to trochę jest i wydaje mi się że to zależeć będzie od dziecka czy zaakceptuje czy nie-tak jak ze smoczkami do ssania :tak:

Magda ja wlasnie ostatnio go kupilam malej:tak: Da sie go wlozyc do buzki (bo jest on malutki) ale zalezy czy dziecko je polubi moja mala np nie lubi smoczkow wiec nie uzywamy a ten gryzaczek jej odpowiada. Przewaznie jest tak ze nie wklada go calego tylko ta jedna strona jezdzi sobie po dziaselkach (mizia w buzce:-p) a czasami wsadzi calego ale zadko i raczej przypadkowo:tak: Jak dla nas to rewelacja bo chociaz mala sie nim zajmuje bo na zwyklego smoka to patrzec nie chciala:-D A no slini sie przy tym mizianiu ze ho ho ho:-D

chodzi mi bardziej o wymiar (niewiem jak to napisac) czy to jej sie do buzi zmiesci i bedzie jak taki smoczek bez jezyka tylko z "otoczkami" na dziaselka ...

moje malenstwo czyli do buzi sie zmiesci.
zla jestem u mnie nie ma "osprzeowania" z tt, bylam w kilka sklepach, i nie maja TT i musze przez net kupowac i ani obejrzec ani zobaczyc ... :baffled:

te gryzaczki wygladaja rozsadnie bo mozna na nie aplikowac zel na dziaselka (mowicie ze dobry jest bobodent?).Moja Juli ma zwykly gryzak wodny canpola-lubi go.

No i mamy krzeselko-zdecydowalam sie na takie:
KRZESEŁKO DO KARMIENIA RT-002B 2 KOLORY!!! (661341764) - Aukcje internetowe Allegro

podpasowala mi regulowana wysokosc (bedzie z nami julek siedziala i u nas bo jemy przy lawie, i u rodzicow czy tesciow przy stole)- do jedzenia czy pozniej zabawy oraz ten kat oparcia regulowany bo skoro mala sama nie siedzi to nie chce jej pionem zbytnio kregoslupa obciaza...chociaz...opisze na rozwoju maluchow:tak:

moje malenstwo czyli do buzi sie zmiesci.
zla jestem u mnie nie ma "osprzeowania" z tt, bylam w kilka sklepach, i nie maja TT i musze przez net kupowac i ani obejrzec ani zobaczyc ... :baffled:

Do buzki napewno sie zmiesci:tak: Przynajmiej mojej malej miesci sie bez problemu:-D Tyle ze wydaje mi sie ze Twoja mala nie bedzie tego tak trzymac w buzce tylko bawic sie raczej nim tak jak moja.. chyba ze jest zdolniejsza:-D Tak jak juz pisalam Amelka wklada tak jakby jedna ta strone i jezdzi sobie po dziaselkach i chyba troszke jej to pomaga bo kiedy jest marudna daje jej gryzaczek i jest ok:-p No ale kazde dziecko jest inne tak jak np Laila06 pisala ze jej mala nie lubi.. Ale wydaje mi sie ze warto sprobowac. my mamy rozowy;-) aaa bo te "uszko" jest tez silikonowe:tak: i moja czasem wklada sobie ta strone:-D Chociaz jedno polubiala bo smokow nie cierpi od poczatku:blink:

Sara kiedys wklejalam link tego krzeselka tez mi sie podoba ;) a jaki kolor wzielas? pewnie pomarancz ;)))))

reklama
Moje malenstwo-oczywiscie ze pomarancz-jak wszystkie sprzety Juli (wanienka,wozek,lezaczek):-DKolor troche wsciekly ale idzie sie przyzwyczaic i bedzie pasowac do kuchni i do pokoju i do rodzicow i tesciow:tak:Oczywiscie pisze to humorystycznie bo kolor nie jest wazny-tu podobala mi sie funkcjonalnosc.Krzeselko starczy na jakies 2 lata i moze byc i do zabawy i do jedzenia i w zestawieniu z kazdym stolem/stolikiem/lawa no i nie obciaza kregoslupa.mam nadzieje ze to bedzie dobry zakup,bo troche mi da po kieszeni ale na drozsze wydatki Juli ma swoje fundusze od dziadkow (np z tych funduszy ma kupiony wozek,robimy chrzciny oraz mam w planach kupno nosidla).A obiecalam sobie ze wydziele te fundusze a nie polacze z naszymi bo jak nam braknie kasy calkiem to zeby nie ucierpialo na tym dziecko.My sie mozemy obejsc bez wielu rzeczy ale mala niech ma co potrzeba.

A jutro chce kupic plastikow miseczke oraz kubek-niekapek ale to juz w normalnym sklepie bo tanie rzeczy na allegro sie nie kalkuluja (oprzez koszt wysylki0.

Do góry