reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Ja ostatnio przejrzałam rzeczy dla Małej i wszystko ma takie pastelowe odcienie, kurdę, aż mdli. Czemu dla dzieci nie ma takich żywych kolorków tylko wszystko takie pastelowe skoro nawet żywsze kolory działają pobudzająco na wzrok :confused::confused:
Modroklejka a tego pokoiku dla Małego to mu zazdroszczę, Mały będzie miał swój pokoik, Ty masz wszystko wygodnie pod ręką, bez ściskania, upychania ....

reklama
magdalenka-cos w tym jest...tzn w tym ze ubranka sa pastelowe-ja mam tylko kilka takich w konkretniejszych kolorkach, mam jednego pajaca czerwonego, jednego brazowego, dwa granartowo-niebieskie...
fakt-ze te troche wieksze ciuszki-tak na 3-6 mc maja juz konkretne kolory, ale te małe w wiekszosci sa pasteowe...

ciekawe dlaczego? przeciez w konkretnych kolorach to by maluszek tak blado nie wygladał....

bo maluszek już sama piękność, po co odwracać od niego uwagę kolorami ciuszka? :) czytałam gdzieś, że zaleca się kupowanie najlepiej pastelowych bo szybciej wszystko wyprać, wrzuca się razem i już a z kolorami to tak różnie, trzeba by osobno prać...

Te wielkie plastikowe pudła są z Ikei-kupiłam je z myślą o przechowywaniu zabawek i klocków Juniora, a obecne są w nich poukładane ubranka (wiekowo) ponieważ dopiero sie wprowadziliśmy i nie mamy jeszcze mebli, nie mamy szafy :-) ale w tych pudłach też jest ok, bo otwieram wieko i wszystko mam na widoku :tak:

Ja dla Małego nie mam pastelowych ubranek :baffled: 99% dostałam w prezencie ze Stanów od Bratowej wiec są MEGA kolorowe...ale nie takie obciachowe ze biją po oczach tylko w fajnych "męskich " kolorach brązy, odbienie niebieskiego, granatowego, zieleni, duzo fajnych szarych bluz z kapturem i kombinacje tych kolorów. Wszystko powiedziałabym....eleganckie....takie "dorosłe-małe" jeśli wiecie co mam na myśli, a ja lubie taki styl ubierania małych chłopców :tak:

Modroklejka super pokoik dla malego i dziewczyny maja racje ile przestrzeni.U nas maly spi z nami tzn w lozeczku ale w tej samej sypialni,za to juz jak bedziemy mieszkac w PL bedzie mial wlasny pokoik.
Z tym mieszkaniem masz racje,my jak szukalismy domu zeby kupic to mielismy wybor w bloku mieszkanie 3pokojowe czy domek jednorodzinny w s tanie surowym.I wybrslismy domek ja tylko przez chwile pomyslalam o bloku ale rozwazylam za i przecie.
Teraz mamy swoj domek i dzialke(domek w trakcie konczenia).Tez mamy jakies 150m2

pytalam wczoraj co myslicie o takim czyms???
Powtorze sie
Przetłumaczona wersja strony http://www.ciao.co.uk/Ocean_Wonders_Rock_and_Play_Aquarium_Gym__6494069

Julita ma wiekszosc ubranek kolorowych i jest to moja zasluga tzn kupujac je na allegro lub dostajac od znajomych/rodziny szukalam/prosilam by byly w zywych kolorach i nie rozowe bo tych mamy juz i tak duzo.:tak:Ubranka sa glownie na polce wysoko,bo na tej nizej kocyki.
Pastele tez sie znajda,aby nie bylo monotonii.Ja sie dzis rozszalam z aparatem,bo mam dobry humor-Juli najadla sie i dalej pieknie spi,nie to co wczoraj w dzien...
I do tego mam nowy aparat a nie tak jak wczesniej wstawialam fotki brzuszka takie rozmazane i znieksztalcone kolory:-D:rofl2:
Ewelcia mnie sie chyba ten link jakos dziwnie otwiera-widze tu dosc ladna mate edukacyjna fajna dla chlopaka i tekst pod nia oraz duzo "bialego" wiec chyba sie nie laduje ta stronka do konca...Ale mata wizualnie fajna.
Ta nasza ma lusterko,pozytywke i tez troche piszczaco-szeleszczaco-grzechoczacych bajerow:-)

Ewelcia bardzo fajna mata mój mały ma taką zwykłą ale starszy braciszek bardzo ładnie się nią bawił więc nie mam powodu kupować nowej , ale ta jest super.

Sara sliczny kacik dla dzidzi i u branka w fajnych kolorach.
do nas jak ktos przychodzi przynosi ubranka to sa niebieskie juz mam dosc niebieskiego.
sara bo to jest na jakiejs angielskiej stronie i tam wcisnelam tlumaczenie i ten tekst jest dziwnie przetlumaczony i ta strona sie dziwnie otwiera.
to jest mata ale i starszak moze z tego korzystac bo tam sie dodatkowo wlacza melodyjki i widac jak by rybki plywaly czy cos takiego

reklama
ewelcia-mata fajna-bardzo podobną widziałam na zywo...z reszta wszystkie maty sa fajne-takie kolorowe

kiedys tego nie było...i dzieci bawiły sie na kocykach...wiec dobrze ze to jest

a odnosnie ciuszków to powiem wam ze mnie sie osobiscie tez najbardziej podobaja takie małe dorosłe ciuszki...małe dzinsiki, koszulki w kratke, bezrekawniki, te wszystkie mini buciki-dzis nawet upatrzyłam na allegro takie mini adidaski nike-nic nie mówiłam małzowi ale kupiłam-nie mogłam sie oprzec-jak przyjda to zrobie zdjecie...tylko nie do konca chce mi sie wierzyc ze dziecku jest w tym wygodnie....no ale mnie sie podoba na maxa...jak mały bedzie piszczał to bede przebierac:-D

mam nawrt jednego rampersa czarnego-taki troche hipisowsko-motorowy...jak bede miała chwile strzele fotke-ale cudny jest

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry