reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
ewelcia- hustawka super
sara-bujaczek z reszta tez

my sie zdecydowalismy na bujaczek taki do 18 kg...zeby starczył małemu na dłuzej...kupi nam brat meza-na chrzciny bo wczesniej nie bedzie potrzebny...

my zdecydowalismy sie na taki

FISHER PRICE M7930 LEŻACZEK BUJACZEK 0-18KG + BON (557234865) - Aukcje internetowe Allegro

zwłaszcza ze pozniej mozna zdobic z niego krzesełko dla starszego malucha...wkleiłam pierwszy link jaki znalazłam, ale wiem ze mozna je kupic taniej

lub taki

FISHER PRICE L0539 LEŻACZEK BUJACZEK DO 18kg #42 (562040201) - Aukcje internetowe Allegro

te tez mozna taniej znalesc
U nas hustawaka jest do 9kg a lezaczek i bujaczek do 18kg.
tez wlasnie chcialam zeby malemu na dluzej straczylo:)

to co pokazujesz tez mi sie podoba i cena ok.

My za ten zestaw 3w1 tutaj dalismy 132euro,patrzac jak teraz euro stoi to troszke to kosztowalo.

Kitki,mnie pomagaja dwa w cenie miedzy 14 a 18 zl :

• - Dax Cosmetics Perfecta Extra Slim - serum koncentrat wyszczuplajacy, Caffeine Slim Complex (polecam na cieple pory roku bo zimno sie po nim strasznie robi brrr)
  • - Soraya Professional Summer Slim - Balsam wyszczuplajaco-antycellulitowy z zielona kawa (rewelacja,nie robi sie zimno i cellulit naprawde znika-przynajmniej mnie)

dzieki temu ze watek na tytul "zakupy dla NAS,bobaskow i domku" to nie zasmiecamy watku :-D

My tez mamy pieska w domu-znaczy sie suczke, ma 3 lata i z natury jest bardzo radosnym, ciekawskim, wrazliwym i płochliwym zwierzakiem :tak:

Nie martwie się, że może coś złego zrobić dziecku-to raczej niemożliwe...bardziej sie boję o to, że będzie się bała płaczu Szymona albo,że zacznie mieć "urojoną ciążę"

Na samym poczatku ciąży oglądałam program z cyklu "psi spycholog" i tam własnie było o tym, jak postępować gdy dziecko pojewi sie w domu...

Podzielę się z Wami tymi wskazówkami, bo według mnie sa one bardzo logiczne i ja zamierzam tak własnie postąpić:

1.Nigdy, przenigdy nie zamykać psa przed dzieckiem-to akurat oczywiste...no bo niby jak??? dziecko całymi dniami w jednym pokoju, a pies zamknięty w drugim???
2. Nie odganiać psa od dziecka, jeśli ten chce sie z nim przywitac, powąchać czy polizać rączkę (przecież rączkę zawsze można umyć, a pies tak wyraża swoje uczucia)
3. Starac sie nie zaniedbywać psa, czyli razem chodzic na speccery, głaskać i tulić jak zwykle, bawic sie (jeżeli mama nie ma na to czasu w ciągu dnia-to tata musi pomóc)
4. I to chyba najwazniejsze!!! po powrocie ze szpitala :DZIECKO WNOSZONE JEST DO DOMU POD NIEOBECNOŚĆ PSA A NASTĘPNIE PIES WPROWADZONY JEST DO DOMU, WITA SIE ZE ZWOJĄ PANIĄ A NASTEPNIE Z DZIECKIEM-psi psycholog tłumaczł to w ten sposób, ze daje sie psu sygnał, że to on wkracza na teren dziecka a nie odwrotnie. W odwrotnym przypadku-czyli pies w domu, dziecko wnoszone do domu-pies moze odtrącić dziecko i uważac je jako obcego, nieznajomego, intruza.

Dziękuję za wsparcie - pkt 4, też o tym pisałam wcześniej :) Nasza psica na pewno nie bedzie odtrącana, ponieważ to Ona jest naszym pierwszym dzieckiem ;)

u nas suczka do tej pory była łagodnym słodkim psiakiem...od jakiegoś czasu zrobiła się agresywna w stosunku do ludzi którzy przychodzą do domu albo gdzieś indziej przechodzą zbyt blisko mnie.... tych których zna nie.
Mówiłam o tym mojej gin powiedziała ze jak była w ciąży to też miała suczke tylko ta przed samym rozwiązaniem oszczeniła się ... ale podobno też tak pilnowała swojej pani.... mój mały obrońca mnie strzeże jak najważniejszego skarbu:))) czuje że niedługo się pojawi siostrzyczka:-)

muszę Wam powiedzieć, że moja pomimo, ze jest łagodnym psem, to jak zaszłam w ciążę to zaczęła szczekać na ludzi, którzy dłużej ze mną rozmawiali na ulicy (jacyś obcy), wiec coś nasze pieski czują :)

ale na pewno dobrze będzie :)

Sara super mata edukacyjna, też chyba taką zamówię:-) dodałam sobie do obserwowanych i jak tylko maluszek się urodzi to sobie ją zakupię:-D także dzięki!! nie musze już szukać. Choc może teraz powinnam zakupić? Ostatnio co chcę kupić sobie coś na allegro to drożeje:baffled: Chciałam garczki kupić, był piękny komplet za 165 a teraz już 179:baffled: i tak i tak je kupię ale tydzień temu jeszcze były tańsze..:baffled: jak kryzys to chyba taniej byc powinno.
Ja osobiście uważam że ta mata dla takiego małego dziecka nie będzie się różniła niczym od maty fisher price gdzie wiele płaci się za markę:tak: chodzi aby miała ciekawe kształty i wyraziste kolory
Zresztą ja też należę do tych nie szastajacych pięniędzmi, wózek kupiłam polskiej firmy za 600 zł:tak:a dla mnie lepszy niż niejedno chico.

reklama
avanti a nie zrobiłabys zdjęcia rozłożonej takiej karuzeli? bo w opakowaniu to mało widać a już też kiedys ją oglądałam

Ostatnia edycja:
Do góry