reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

hehe a u mnie to wszytsko jeszcze inaczej wyglada, bo mezus byl wychowany co prawda na "małego ksiecia" ktory ma wszytsko podane na tacy, ale sam mial tak dosc tj nadopiekunczosci matki ze zwial z chaty jak tylko mogl i mieszkajac sam wszystkiego sie pieknie wyuczyl. I teraz tez sobie nie wyobraza zebym ja miala cokolwiek sama robic, jak ostatnio wzielam odkurzacz zeby cos tam posprzatac bo ile mozna lezec, to przybiegl i mi z reki wyrywal:) za to jego brat to tragdia...ja to jestem wcielone zło a moj M biedny zniewolony pod moimi czarami
za to moja mama wprost ubostwia meza, bo synkow a moich braci tez tak wychowala ze to kobiety robia w domu(teraz juz zaluje hyh), a mąz patrzyc na to nie moze i pomaga tesciowej kiedy sie tylko da:) Wiec absolutnie nie narzekam (chyba ze na tesciowa i szwagra:-p)

reklama
ja mam dobrego męża umie ugotować posprzątać i wyprać a co najlepsze to ja nie umiałam gotować i mąż mnie uczył jak zaczęliśmy razem mieszkać :-);-)
ale teraz to się rozleniwił bo ja jestem na zwolnieniu i wszystko ja robię ale to się zmieni po porodzie wszystko wróci do normy czyli obowiązki będziemy dzielili na pół :-p:tak:

u mnei jest odwrotnie pomimo tego że ja cały czas w domku jestem to tylko gotuję... reszte prac wykonuje maz... nic mi nie pozwala robić

Mój m kupił dokładnie taki sam swojej chrześniaczce w grudniu :-)
Dość fajnie się to sprawdza, choć zajmuje sporo miejsca (wersja huśtawki). Mała bardzo zaciekawiona i zadowolona w tym lezała. Jedno do którego można się przyczepić, to kąt siedzenia dziecka. Koleżanka podkładała pieluszkę, żeby niunia bardziej na leżąco leżała, bo dziecko jednak było dość małe. Ale ogólnie super (może melodyjki po pewnym czasie nudzą się ale rodzicom :-) )

Eve masz racje to siedzisko dla dzidzi jest glebokie,my w sumie jeszcze nie wsadzalismy w to malego,niby tam pisze ze od urodzenia mozna ale ja jakos nie przekonana jestem-odczekamy troszke.
A ile tygodni mialo dziecko jak kolezanka zaczela je tam wkladac???

wiesz co ewelcia, dzidzia miała już wtedy prawie 3 miesiące. Ale zawsze mozna spytać lekarza (ortopedy) czy mozna by wcześniej uzywać takich rzeczy. Wiesz sama juz nie wiem, ale to siedzenie jest faktycznie za "strome" dla takich maluchów.

Evelcia bardzo fajny ten bujaczek:-) ale wydaje mi sie ze jezeli jest napisane ze mozna uzywac od 0mies to mozesz sie nie martwic i wsadzac tam maluszka moja kolezanka mila podobny i podkladala kocyk (ale uzywala od razu)

wiele sprzedawców chust do noszenia dzieci deklaruje że od 0 miesięcy sa do używania a co są chusty w których dziecko moze tylko jakby siedziec:baffled: a do 3 miesiaca najlepsza dla dziecka jest pozycja leżąca albo przynajmniej półleżąca:baffled:
wiec pisanie przez producentów to jedno a zdanie ortopedy to drugie:baffled:

reklama
Właśnie dlatego zasugerowałam, bo widziałm to na żywo. Ale myślę, jak będzie coś podkładane to nie będzie źle :-):-):-)

Do góry