reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Sara

ślicznotka z tej Twojej córci :-)

Nie wiem dokładnie czy szpitalu w którym mam zamiar rodzić trzeba po urodzeniu mieć swoje ciuszki, ale ja na wszelki wypadek zapakowałam zapas na 3 dni. Mam 3 pary body i 3 pajacyki rozpinane na całej długości (kolezanka miała i bardzo fajnie się w nie dziecko ubiera, bo poprostu się dziecko kładzie na rozpiętym ubranku a potem zapina na zatrzaski). 3 pary skarpeteczek, niedrapki i 2 cieńsze czapeczki i jedną grubszą. Swoją drogą pajacyki zakupiłam w TESCO - kolekcja kubusia puchatka, 3 szt za 40 zł, materiał bawełniany. Ubranka sparwdzone na 5 miesiecznej już Gosi :-)

Na wyjście mam przygotowany kaftanik+śpioszki, taki ładniutki sweterek i czapusia do kompletu. A na wierzch mam pożyczony kombinezonik, bo Gosia już wyrosła :)

Ostatnia edycja:
Kaczuszka mój wózek też dziś przyszedł. Jest cudowny. Składaliśmy go w czwórkę, ja, Tomek, mama, brat, wszyscy podekscytowani. Eh najchętniej to już bym na spacer z Małą poszła :-D

Mialam wstawic zdjecie lozeczka jak juz je kupimy-mamy najprostsze z mozliwych,sosnowe,3 poziomy materaca,wyjmowane szczeble, kosztowalo 115zl.
Na jednym ze zdjec widac moja poduszke rogal ale przyznam ze cos sprawdza sie srednio-zdecydowanie wole karmic na lezaco na boku.Corcia spokojniej wtedy lezy,mnie odpreza sie kregoslup.Jeszcze wisze wam fotke wozka ale narazie nie mamy:tak:Oj i chuste chyba tez obiecalam wkleic-pomysli sie na dniach:-D

Sara, miły kącik dla Julitki. :tak:
A zauważyłam na zdjęciu, że na przewijaku nie masz takiego specjalnego pokrowca, tylko pieluszkę, albo coś innego podłożonego, czy Ci się to nie zsuwa ? Bo ja właśnie nie wiem, czy kupować pokrowiec, czy może pieluszka flanelowa wystarczy jak podłożę, bo przyznam, że sporo tych flanelek kupiłam .....

reklama
Modroklejka, my obejrzeliśmy i spakowaliśmy z powrotem w pudełko :-)
Na razie nie chcemy go do siebie zabierać, żeby niepotrzebnie miejsca nie zajmował, a żeby w piwnicy się nie zakurzył to najlepiej mu będzie w folii i kartoniku :tak:
Ale siostra się zapowiedziała z wizytą, bo sama chce kupić ten wózek i ma przyjść go do nas oglądać, więc jak będę go jej pokazywać to może pstryknę fotki. :tak:

Do góry