reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
dokładnie-lepiej miec niz nie miec i potem biegac lub wysyłac meza...a najlepiej to tak jak pisałam-pogadac z kadrowa i miec podbite bez daty....i samemu date wpisac w razie potrzeby

jak byłam w szpitalu to nie robili problemów aby ubezpieczenie donieść.
Mąż podjechał bo świeżą rmue do pracy bo było niedaleko, ja generalni remue staram sie nosić przy sobie bo te dostaje pocztą do domu.

No i o ważnosci to też słyszałam że miesiąc tylko- tyle że to juz dawno było.. Ta zmiana przepisów.

dziewczyny! przepisy się zmieniły-pieczątka z zakładu pracy wazna jest miesiąc! chodzi mi o tą w książeczce ubezpieczeniowej...tak ze mniej wiecej 4-3 tyg przed porodem trzeba ją podbic zeby była swieza! ew. mozna sie tak umówić z kadrową/księgową-zalezy kto u was podbija- ze podbije, podpisze, ale date wy wpiszecie...czasami sie tak uda umówic zeby potem nie było biegania i załatwiania na hura

Też tak słyszałam :sorry2: ale ja w ogóle książeczki ubezpieczeniowej nie mam, musze się upomnieć a w ponjak będę w szpitalu to zapytać co wymagają...:tak:

Ja przy pierwszym dziecku poszlam zwiedzic sobie najpierw porodowke,blok operacyjny itd..(szpitalny personel co wtorek o danej godzinie oprowadzal przyszle mamusie-fajowa sprawa).Teraz wiem jak to wyglada wiec dopytam tylko kolezanki bo rodzila w tym szpitalu co ja bede .Wezme do szpitala to co mi kazal moj konsultant -dostalam spis na poczatku ciazy.

Zgadza sie-legitymacja ubezpieczeniowa wazna jest miesiac.
Ode mnie z kadr dzwonia i pilnuja (tzn dopiero 2 razy dzwonili),maz sie fatyguje i mi ja zawozi do podbicia.

Z tego co sie orientuje, to w Polsce jest niedostepny. Ale wiele osob w PL podobno kupilo ten wozek ze strony Babytrader.eu. Ja kupilam go w Holandii. Jest lekki i skretny, i bardzo latwo sie sklada, a czy bedzie "idealny" okaze sie po pierwszym testowaniu:-)

reklama
Do góry