reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Nasz wózeczek wybierał mój G. wogóle pozwalam mu teraz na dobór wszystkiego...:tak: imię też on wybrał...:tak:;-), a co tam niech się cieszy i ma swój udział:-p (w końcu doczekał się swojej upragnionej córeczki :-))

reklama
Zdecydowanie róż dla chłopaka odpada ale dla dziewczynki niebieski jak najbardziej :tak:(ja zanim kupiłam wózek zrobiłam wyjscie awaryjne jak by się mojej Martynce cos odwidział i nagle chłopakiem by została to wózeczek mogę wymienić,bo różowy dla chłopaka odpada)

oczywiście miałyscie racje dziewczyny z ta bateria:zawstydzona/y: wsciekałam sie na termometr, wrocił moj P. i pierwsze to zerwał ta folie z baterii, no i działa oczywiscie:zawstydzona/y:. widziałam wczesniej ta folie ale nie przyszlo mi do glowy ze trzeba to zdjac. Chyba nie na darno mam blond włosy:-D

Ja byłam w niedzielę pogadać z położną w szpitalu gdzie chcę rodzić (szpital miejski, tzw. dwójka, w Bydgoszczy) no i ona powiedziała mi, że im mniej rzeczy się weźmie tym lepiej. Po pierwsze, jeżeli poród sn do godziny 14, to wychodzi się do domu po 24h. Dla siebie trzeba mieć:
- 2 koszule, szlafrok, klapki, kosmetyki, ręcznik, wodę mineralną małą
- dokumenty oczywiście (karta ciąży, dowód, książeczka zus)
Dla Maleństwa:
- pampersy, chusteczki, krem do pupy,
- ciuszki tylko te, w których się dziecko wywiezie do domu.
Powiedziała, że kobiety przywożą rożki, kocyki - ale "założy się, że potem tego w domu nie wypiorą, a wiadomo że ze szpitala to można coś przywlec". Zgadzam się z nią w zupełności - im mniej rzeczy ma kontakt ze środowiskiem szpitala tym lepiej :tak: Tak tylko chciałam się z Wami podzielić tymi informacjami.

reklama
Tych 24 godzin to zazdroszczę...:szok::tak: Też bym tak chciała szybciutko myk do domciu. A u nas w Gdańsku przepisowo 3 doby, jak jest przepełnienie to czasem dwie... Książeczka zus? a nie Rum? hm...

Do góry