reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek PORODOWY :)

Brzuszek mi opadł wczoraj.
Nie byłam pewna, ale M. też to widzi.
Łatwiej się oddycha i jeść się chce - bo już na żołądek nie ciśnie.
Czuję jak mała napiera na szyjkę.

Najgorzej że jest dezynfekcja od 5.10 do 10.10.
Ostatnio gin mówił, że nie powinno nić wcześniej się dziać.
Skurcze pojedyncze - raz, dwa razy dziennie, tylko prawie bezbolesne ok. 30 sek.
Czasami twardy brzuszek.
Wizyta 09.10 - mam nadzieję, że dotrwamy.

Ile przed porodem obniża się brzuszek?

reklama
Malena jak ze wszystkim w tym przypadku nie ma reguły. Justynie opadł już chyba miesiąc temu, mi ok 2 tyg temu i to chyba też konkretnie, bo ostatnio M zwrócił na to uwagę (chociaż pępek mam praktycznie na tej samej wysokości)

Te czekanie i odczytywanie symptomów wysyłanych przez organizm trochę mnie dobija. Mógłby mi ktoś powiedzieć dokładnie kiedy i o której urodzę;-):cool2: Było by prosciej i mozna by wiele zaplanować heh

Mi też opadl brzuch jakieś 4 dni temu bolalo przy tym jak na @, ale tylko tyle narazie, teraz cisza nic sie nie dzieje:no:
Ja mimo że to drugi porod jestem zielona bo za pierwszym razem było 3 tyg do terminu, brzuch wysoko a tu nagle w nocy wody chlup i do porodu więc teraz to tak jak pierworódka:-D wyczekuję , wypatruję jakichś symptomów:tak:

Te czekanie i odczytywanie symptomów wysyłanych przez organizm trochę mnie dobija. Mógłby mi ktoś powiedzieć dokładnie kiedy i o której urodzę;-):cool2: Było by prosciej i mozna by wiele zaplanować heh
Z moją Julą bawimy się we wrożki, ja biorę jej rączkę i mówię: "Patrzę, patrzę, widzę, że musisz iść już spać!!!" I ona się wtedy słucha. Na Radka to nie działa, ale spróbuj z Hanią. Może Dziewczynki są bardziej podatne??? :-D:-D:-D

Ja też chciałabym wiedzieć dokładnie kiedy urodzę bo to czekanie jest najgorsze:baffled:
Mi też brzuszek opadł i czuję silny ucisk w dole brzucha tak jakby mały szykował się do wyjścia:sorry2:
Ale ile to jeszcze czasu to zobaczymy:confused:

reklama
No, a mi się już wydawało,że z tym opadnięciem brzuszka to mam jakieś schizy :tak::-). Najpierw myślałam, że to mała zmieniła ułożenie, a widocznie schodzi już coraz niżej.. ;-)

Do góry