reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

watek porodowy - tylko dla zainteresowanych :):)

Dziewczyny!!! Mam pytania odnośnie dofinansowywania przez NFZ róznych badań i zabiegów. Jak jest ze znieczuleniem zewnątrzoponowym? Jest ono płatne, czy tez zależy to od szpitala?

preg.png
[/IMG]

reklama
Kama- z tego co wiem jest płatne , np na Żelaznej (Wawa) kosztuje 600 zł dla ubezpieczonych w NFZ. Taka sama cena jest dla nieubezpieczonych,więc wynika z tego że nie jest dofinansowane. Jest to zabieg na życzenie.

Kama - podobno jesteśmy jedynym krajem w UE gdzie nie jest to finansowane, wszędzie w europie wręcz zalecaja , no chyba że Ty nie chcesz, że podobno mniejszy stres dla dziecka i Ciebie i wogóle .. no cóż zacofany ten nasz kraj troszkę, że nie możemy o tym decydować tylko jeszcze bulić za to trzeba

Kama - podobno jesteśmy jedynym krajem w UE gdzie nie jest to finansowane, wszędzie w europie wręcz zalecaja , no chyba że Ty nie chcesz, że podobno mniejszy stres dla dziecka i Ciebie i wogóle .. no cóż zacofany ten nasz kraj troszkę, że nie możemy o tym decydować tylko jeszcze bulić za to trzeba
Tu sie nie zgodze, w Norwegii co prawda bezplatnie, ale nie polecaja, zreszta zadnego znieczulenia, wikingowie rodza tylko naturalnie:-D
Te znieczulenia sa chyba w kazdym szpitalu w Pl platne, ale czasem jest tak, ze na dyzuze jest jeden anestezjolog, akurat jakis zabieg i i tak nie dadza:crazy:
Szkola rodzenia fajna sprawa, mi tam wiele dala, szkoda tylko ze nie uczyli jak oddychac, ale wiem ze czasem sa z tego zajecia, a nawet gimnastyka

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Myślałam, że coś się zmieniło:-(. No coż chyba wydam te kilka stówek, bo chcę mieć po tym porodzie same miłe wspomnienia, a nie tak jak ostatnio, kiedy ból mnie przerósł.
Smutne jest to, że w Polsce mamy w większości do czegoś prawo tylko na papierze:tak: albo musimy za to płacic. Pamiętam jak rodziłam Aneczkę. Niby darmowy porod rodzinny; Między jednym a drugim parciem położna podała mojemu M. kwitek na wykup "dobrowolnej "cegiełki na szpital:angry:. Miała kobieta wyczucie sytuacji. Trzeba jej to przyznac.

preg.png
[/IMG]

Tampeza - ale przynajmniej masz jakis wybór a my tu co ... składki lecą a jak przychodzi co do czego to za wszystko trzeba bulić :))

moje dwie koleżanki, co ostatnio rodziły miały brac znieczulenia, ale niezdązyły:-D oba porody przebiegły ekspresowo... oby i nasze takie były:tak:

reklama
W Irlandii znieczulenie jest bezpłatne, dają je WSZYSTKIM jak leci, podpisujesz tylko zgodę.
.... ja nie biorę, nie ma mowy!
Moje dwie koleżanki urodziły w poniedziałek: jedna tutaj, córkę 3450, druga syna, w Polsce - 4150 - cesarka. Cała czwórka czuje się świetnie...
Dodam, że Magda z Oliwią od wczoraj w domu. To się nazywa "rodzić w Irlandii";-)

Do góry