reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

watek porodowy - tylko dla zainteresowanych :):)

Sanya - a jakie koszta ??
ja się nie zastanawiałam bo z mojego otoczenia ( koleżanki ) raczej żadna nie chodziła .. choć podobno zajęcia są ciekawe ..

reklama
Aniam-Kurs trwa 7 tygodni, spotkania odbywają się raz w tygodniu i trwają 3 godz. (18 – 21)-mowa o tym sobotnim.
Wybór terminu kursu jest uzależniony od terminu porodu. Kurs należy ukończyć od 3 do 6 tygodni przed planowanym terminem porodu. Cena wynosi 700 zł.
http://www.szkola-jeannette.pl

Ja do szkoły rodzenia chodziłam i polecam ale oddychać to oni tam nie uczyli. Panie położne przekazały raczej "filozofię" całego porodu, co się dzieje z ogranizmem i dlaczego. Jak dla mnie super i mnie to bardzo uspokoiło ale nie wszystkie dziewczyny miały takie same odczucia :tak:
Chodziłam razem z D. który , na zajęcia zawsze starał się przyjechać a później często wracał do pracy:-(. Nie przyjechał chyba raz, kiedy akurat było malowanie brzuszków więc pożyczyliśmu kredki i sami malowaliśmy dzidzię.:tak::tak:

Bank krwi - zasanawialiśmy sie długo i zrezygnowaliśmy bo to raczej niepewna sprawa, no i nie każdy szpital współpracuje z firmą, która pobiera tę krew, nie zawsze ona się nadaje no i trzeba być odpowiednio wcześniej :rofl2: a nie godzinkę przed :rofl2:

ja byłam na bielańskim z przyjaciółka podczas porodu 4 lata temu chyba lepszej lekcji na temat porodu to już przejść nie mogłam ...

Ja w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i z perspektywy czasu wiem że nie był to stracony czas. Poza dużą wiedzą dawał nam możliwość spotkania z innymi ciężarówkami. Teraz taką możliwość daje to forum i spotkania z wami.
Tematy poruszane dotyczyły nie tylko porodu, ale i karmienia, pielęgnacji dziecka, połogu itd.
Teraz jednak się już nie wybieram, chociaż by się przydało bo tak naprawdę to czuję się jakbym była po raz pierwszy w ciąży. Po prostu za duża różnica między dzieciakami...

ja nie chodziłam do szkoły rodzenia jakoś nie miałam takiej potrzeby wew. teraz też się nie wybieram
- napewno jest to fajna sprawa i można się wiele dowiedzieć J. pytał się czy chce chodzić ale jakoś nie chciałam a teraz to już wiem o co chodzi od strony praktycznej :-) a z resztą każda ciąża inna i każdy poród też jest inny więc tak naprawde nie wiadomo na co się nastawić

A ja bym chciała iść do szkoły rodzenia. Może poznam położną jakąś, na pewno potem będzie milej zobaczyć znajomoa mordkę. No i zajęcia prowadzi mój lekarz, przy moim (wybranym) szpitalu. Są bezpłatne, ale w godinach strasznie dennych, ok 13....:wściekła/y: Jak ja mam Męza ciągać 40km do szkoły w środku dnia....:no:

Kasia - fajnie że jest to finansowane , w wawie też jest taka możliwość ale na ten rok NFZ nie ma już na to kasy bo się dowiadywałam :))

reklama
Kkasiulka- właśnie też na to liczę, skoro mam potem wybrać sobie położną prywatną ( bo tak nakazuje mi moje ubezpieczenie) to fajnie będzie zobaczyć je w akcji, jakie są jakie mają charaktery itd itp. Poza innymi oczywiście plusami, jak nauczenie się oddychania w moim przypadku :tak:

aniam-sprawdzałaś ten pokręcony link, który starałam się wczoraj wkleić?:happy:

Do góry