reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny

Taycia dzisiaj robię Twoją piankę:-)
I jeszcze kupiłam fasolkę szparagową aby porobić słoiczki. Jak któraś będzie mieć ochotę to podaje prosty przepis:

fasolkę obrać, pokroić na mniejsze cząstki, zagotować (niech się chwilę pogotuje aby trochę zmiękła). Po zagotowaniu zakwasić odrobiną kwasku cytrynowego, zapakować do półlitrowych słoików. Pasteryzować od 2 do 3 razy po około 20 minut. Zimą podawać na ciepło z zasmażka albo ze skwarkami z boczku (ja preferuje skwarki). Mi smakuje tez taka prosto ze słoiczka:-)
 
reklama
OOo :-) koniecznie daj znać czy smakowała :-) jak będziesz dodawać te serki homogenizowane to dodaj też więcej żelatyny ( były 3 łyżki ,a daj 5,żeby dobrze się stężało). Ja właśnie kończę jeść tą co robiłam w weekend... mniam :-)
 
Karolinkaz ja uwielbiam chińszczyznę i z chęcią wypróbowałabym ten przepis, chociaz naleśniki kojarzą mi się głównie na słodko to uwielbiam eksperymentować- jestem ciekawa efektu:tak:
 
devi podaj jeszcze raz namiar na swojego bloga z przepisami, bo miałam w ulubionych, ale to przed tym jak mi komp padł, a Ty tam masz takie skarby, że hoho:tak:

Mniam to są ciepłe lody:laugh2::tak:
 
Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych zdolności i chęci kulinarnych, że ho ho.... Szkoda, że mi się nie chce robić żadnych przetworów :wściekła/y:
 
reklama
Do góry