dominic
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 13 Kwiecień 2011
- Postów
- 961
Taycia dzisiaj robię Twoją piankę:-)
I jeszcze kupiłam fasolkę szparagową aby porobić słoiczki. Jak któraś będzie mieć ochotę to podaje prosty przepis:
fasolkę obrać, pokroić na mniejsze cząstki, zagotować (niech się chwilę pogotuje aby trochę zmiękła). Po zagotowaniu zakwasić odrobiną kwasku cytrynowego, zapakować do półlitrowych słoików. Pasteryzować od 2 do 3 razy po około 20 minut. Zimą podawać na ciepło z zasmażka albo ze skwarkami z boczku (ja preferuje skwarki). Mi smakuje tez taka prosto ze słoiczka:-)
I jeszcze kupiłam fasolkę szparagową aby porobić słoiczki. Jak któraś będzie mieć ochotę to podaje prosty przepis:
fasolkę obrać, pokroić na mniejsze cząstki, zagotować (niech się chwilę pogotuje aby trochę zmiękła). Po zagotowaniu zakwasić odrobiną kwasku cytrynowego, zapakować do półlitrowych słoików. Pasteryzować od 2 do 3 razy po około 20 minut. Zimą podawać na ciepło z zasmażka albo ze skwarkami z boczku (ja preferuje skwarki). Mi smakuje tez taka prosto ze słoiczka:-)