reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek kulinarny

reklama
Czy któraś zna przepis (i sprawdziła) na ciasteczka owsiane, musli lub podobne i może się [podzielić przepisem??? Może TY Devi?

Czy któraś zna przepis (i sprawdziła) na ciasteczka owsiane, musli lub podobne i może się [podzielić przepisem??? Może TY Devi?

Mówisz masz...moje ulubione ciasteczka owsiane..smaczne, długo świeże i moim zdaniem świetne do wspólnego pieczenia z dziećmi. Nie wiem czemu ale zwykle robie je w okresie zimowym.

1 i 1/3 szkl. mąki
1szkl. płatków owsianych
1 kostka maragryny
1 szkl. cukru
1 opak. cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. ziaren słonecznika- podprazyc nasuchej patelni.

Wszytskei składniki zagniesc. Caisteczka układac na papierze do pieczenia, formujac w dłoni kulke wielkosci orzecha włoskiego i delkitanie ja spłaszczając. Można też nałożyć porcje ciasta np. łyżka. Piec...hmmm no własnie nie mam zapisanego ;) wiec pewnie peike w 200 stopniach ok 15 minut-nie za długo sie przepala i bedzie je ciezko odlkeić :)

Słonecznik można pominać choć świetnie pasuje, dodtakowo można dorzucić do ciasta na co masz ochote: czekoade, wiórki kokosowe, rodzynki...na co macie ochote

Dziękuję, niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi :tak:

Myślisz, że mogę użyć mąki razowej? A płatki owsiane nie prażyć na patelni?

napewno mozna wykorzystac make razowa jednak ja nie mam za duzego doswiadczenia w pracy z nia wiec nie wiem jak wplywa na konrystencje ciasta np.czy nie trzeba dac jej ciut wiecej niz zwyklej maki pszennej. Platkow owsianych osobiscie nie praze.

oj devi zrobiłaś mi smaka na te ciastka chyba zrobie zaraz:-)

a ma ktoś pomysł jak wykorzystać fasolke szparagową? (prócz podstawowej i leczo) mam tego sporo i musze jakoś przerobić a brak pomysłów

reklama
Ale zaliczyłam wpadę kulinarną z ciasteczkami owsianymi. Zrobiłam.Masa wyszła idealna, na blasze po rozłożeniu super. Ale w piekarniku masakra. Wszystko się zlało ze sobą i wyszedł jeden praznol :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A myślałam, że będą idealne :-(

Do góry