reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Watek Kulinarny - nasze przepisy :-)

szit a ja po raz pierwszy w życiu na Święta Wielkanocne jestem w domu ( zawsze jakaś akcja Pajacyk po rodzinie ;-)) i myślimy ciężko z mężem co by tu ugotować :confused2:
 
reklama
Dziewczyny jakie potrawy szykujecie na Święta ?

Ja święta robię baaarrrdzo tradycyjne bo w sumie tradycyjne żarełko lubię.
galarcik wieprzowo indyczy, sałatka jarzynowa, schabik ze śliwką w galarecie, i szyneczka ze szparagami również w galarecie. Sałatka z ananasem i wędzonym kurczakiem. No i dużo nowalijek ogórków i pomidorków i rzodkiewek "a na deser brukselka"
 
jagmar jak robisz schabik ze sliwka w galarecie? pieczesz czy gotujesz?
a szparagi do szynki dajesz ze sloika czy gotujesz swieze?

ja jeszcze do tego robie pieczen rzymska bo mam ochote
 
jagmar jak robisz schabik ze sliwka w galarecie? pieczesz czy gotujesz?
a szparagi do szynki dajesz ze sloika czy gotujesz swieze?

ja jeszcze do tego robie pieczen rzymska bo mam ochote

Schab najpierw przyprawiam i delikatnie smażę na oliwie żeby był soczysty i później do rękawa foliowego i do piekarnika. Piekę w niskiej temp. ok 1.5h i zostawiam do wystygnięcia w tym sosie co się wytworzył. Jak wystygnie to kroję przystrajam odrobiną majonezu, brzoskwinią z puszki, zieloną pietruszką i tp. i w galaretę.
Szparagi do szynki raczej ze słoika bo teraz to chyba trudno o szparagi.
 
jagmar dzieki, zawsze schab gotowalam i wlasnie nie wiedzialam jak te sliwki z nim zrobic, wyprobuje twoj przepis
u nas wlasnie sie zaczal sezon na szparagi ale chyba oszczedze sobie roboty i dam ze sloika
 
reklama
Do góry