reklama
Asionek31
Fanka BB :)
tez zostaje w tutaj , na dodatek maz chyba do pracy pojdzie :/ wiec bede sama ... no coz juz sie przyzwyczailam wsumie i nawet nie jest mi tak smutno jak na poczatku
Dziewczyny jakie potrawy szykujecie na Święta ?
Ja święta robię baaarrrdzo tradycyjne bo w sumie tradycyjne żarełko lubię.
galarcik wieprzowo indyczy, sałatka jarzynowa, schabik ze śliwką w galarecie, i szyneczka ze szparagami również w galarecie. Sałatka z ananasem i wędzonym kurczakiem. No i dużo nowalijek ogórków i pomidorków i rzodkiewek "a na deser brukselka"
Klementinka
jagmar jak robisz schabik ze sliwka w galarecie? pieczesz czy gotujesz?
a szparagi do szynki dajesz ze sloika czy gotujesz swieze?
ja jeszcze do tego robie pieczen rzymska bo mam ochote
Z
zupkaogorkowa
Gość
jagmar jak robisz schabik ze sliwka w galarecie? pieczesz czy gotujesz?
Schab najpierw przyprawiam i delikatnie smażę na oliwie żeby był soczysty i później do rękawa foliowego i do piekarnika. Piekę w niskiej temp. ok 1.5h i zostawiam do wystygnięcia w tym sosie co się wytworzył. Jak wystygnie to kroję przystrajam odrobiną majonezu, brzoskwinią z puszki, zieloną pietruszką i tp. i w galaretę.
Szparagi do szynki raczej ze słoika bo teraz to chyba trudno o szparagi.
Klementinka
jagmar dzieki, zawsze schab gotowalam i wlasnie nie wiedzialam jak te sliwki z nim zrobic, wyprobuje twoj przepis
u nas wlasnie sie zaczal sezon na szparagi ale chyba oszczedze sobie roboty i dam ze sloika
u nas wlasnie sie zaczal sezon na szparagi ale chyba oszczedze sobie roboty i dam ze sloika
reklama
Asionek31
Milka ja to jeszcze wiekszy len , nie robie nic :/ ide do restauracji i mam w nosie
nie czuje tutaj tych swiat w Pl jest innaczej jakos , no i bez rodziny to nie swieta
nie czuje tutaj tych swiat w Pl jest innaczej jakos , no i bez rodziny to nie swieta