reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Watek Kulinarny - nasze przepisy :-)

O matko! Emcia pyszne rzeczy sa na tej stronce, mazurek chalwowo-orzechowy musi byc rewelka.
To ja dodam stronke z ktorej mam przepis na moje muffinki muffinkowo babeczko - Cukrowa Wróżka czaruje...

20110405060.jpg o taka pyszniawka wyszla. Polecam super ten przepis.

Ostatnia edycja:
reklama
gosiane i przepis i zdjęcie wygląda przepysznie.
poniedziałek mam wolny, więc chyba rewolucja kuchenna mnie nachodzi :)
pochwalę się, jak mi wyjdzie :)

No to jeszcze muffinki na slono z pomidorami i mozzarella :-)

Na 12 sztuk: (wyszło mi więcej)

2 średniej wielkości pomidory

mała cebula

ząbek czosnku

pęczek bazylii (użyłam suszonej)

100 g mozarelli

250 g mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

pół łyżeczki sody

1,5 łyżeczki soli

pieprz mielony

2 jajka

5 łyżek oliwy

250 ml mleka

Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne, po czym kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek i mozarellę też drobno kroimy (użyłam tarkowanej). Bazylię siekamy.

Mąkę mieszamy z proszkiem, solą, sodą i pieprzem. Dodajemy cebulę, czosnek i bazylię. Jajka roztrzepujemy z oliwą, serem i mlekiem. Wraz z pomidorami dodajemy do mieszanki mącznej i wszystko razem mieszamy. Nakładamy ciasto do foremek i pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach.

Bardzo dobrze smakują na ciepło. : )

Jadlam kiedys u kogos taka pyszna salatke z tunczyka ukladana warstwami, jedne skladniki jakie pamietam to byly warstwy z bialka tunczyka majonezu na gorze na pewno było żółtko starte, nie jestem pewna czy byl tam ser kukurydza ogorek kiszony czy ktoras z was robila cos takiego?? za tunczyka ostatnio oglabym sie pokroic

nic:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ide w gosci:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

zrobimy chyba tylko mazurka bo mloda mnie molestuje,ze chce ozdabiac....
no i jajka do swieconki malujemy:)

reklama
Do góry