reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek kulinarny - nasze przepisy

Kleo ja do pierogow uzywam zwykle krowki. Mieszam z jajkiem i cukrem waniliowym i dodaje rodzynek :-) Jak dla mnie pychota :tak::-D
 
reklama
Ja za smalec się nigdy nie biorę bo śmierdzi przy robieniu :-). Matylda sama robisz? {Pysznie brzmi) Moja mama robi najlepszy smalec na świecie i jak poproszę to zawsze się załapię na słoiczek albo 2 :-) chociaż ja to tak na smaczek jedną kromeczkę. Ale mój mąż jest wielkim fanem smalcu ;-)
Ja właśnie piekę babeczki, nie wiem co się ze mną dzieje, mam taką ochotę na babeczki z kremem! Aaaaaa :-):-)
kleo ja sama mielę twaróg ale raz na małych oczkach u mnie wystarczy
 
Ja wlasnie dostalam zamowienie na smalec od mojego M, bo podobno robie najlepszy na swiecie :unsure::happy2: ale z Twoja Mama Magduska nie bede rywalizowala :wink: Robie wedlug przepisu, ktory podalam :yes:
 
hehehe, Mati dla mnie to najlepszy na świecie, Twój pewno też pyszny ale nie próbowałam więc mogę tylko sobie pomarzyć o jego smaku hehe. a moja mama jeszcze dodaje jabłko :-)
Kleo ja kupuję półtłusty w klinku ale jak nie mam gdzie takiego kupić to jakikolwiek półtłusty w kostce :-)
 
Bigos czasem gotuję :-) ale bigos tak przyjemnie śmierdzi ;-) kapustką i zgadzam się pyszny jak gotowy!!, a smalec hmmm nie wiem jak to wyrazić no ta słonina jak się topi, zapaszek jest no nie za fajny hehe
dobra przesyłam Wam troszkę moich babeczek ;-)ciekawe czy zjem więcej niż jedną hihih bo ostatnio jak mam na coś ochotę to spróbuję i już bym coś innego zjadła ;-):-D
f1024585e29f88b3.jpg
 
Magduska - bigosu tez nie gotujesz??? Bo to dopiero smierdzi :baffled: ale jaki pyszny kiedy gotowy :yes:

Mati bigos to najpiękniejszy zapach podczas gotowania. Chyba że ja jakaś inna jestem. Ale najlepszy jest tylko z kiszonej kapusty. Mniam.... No i mam pomysł na obiadek...
Dzięki;-):tak::tak:

Magduśka, a jaki twaróg kupujesz?

Kleo ja tez do pierogów używam zwykłego sera białego półtłustego. Jakoś nie zwracam uwagi na firmę. Z tym, że podobnie jak Magduśka zawsze przemielę go na małych oczkach.
 
Ostatnia edycja:
Magduska z Ciebie to prawdziwa kusicielka i takie cuda w kuchni robisz ze az slinka leci.
co do bigosu to dla mnie i zapach i smak super - uwielbiam go.
a smalczyk, no cóż nigdy nie robilam, wiec moze skusze sie na przepis Mati. a jak tak o nim mysle to od razu przychodzi mi na mysl swiezy, pachnacy wiejski chleb i ogórki kiszone...
 
reklama
Ja mialam wczoraj smaczek na ryz z jablkami i bita smietana :-p Tak szybko go wciagnelam, ze nie zdazylam zrobic zdjecia :-D A dzisiaj to juz sama nie wiem co mi sie chce...
 
Do góry